Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Fałszywy opis?!
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Pozycjonowanie i Optymalizacja > Google
Bella21
Witam smile.gif Postanowiłam poprosić Was o pomoc, od jakiegoś czasu Google i inne wyszukiwarki wyświetlają fałszywy tytuł i opis mojej strony, przez co znacznie spadła ona w wynikach, poniżej wklejam screen.

Dominik23
Widocznie ktoś ci się podpiął pod serwer. Przeskanuj komputer czy nie masz wirusów, zmień klienta ftp w przypadku total comandera, zmień hasła do serwera i sprawdź ostatnio modyfikowane pliki na serwerze.
zgred
miałeś włam - coś siedzi w kodzie htaccess, bazie lub ponad znacznikiem HTML - przestudiuj strone.
dave84
KOD
<IFrame> hidden link - http://www4.cbox.ws/box/?boxid=3763372&amp;boxtag=3nz8ls&amp;sec=form
<IFrame> hidden link - http://www4.cbox.ws/box/?boxid=3763372&amp;boxtag=3nz8ls&amp;sec=main

A to Twoje czy Ci to doczepiło?
Bella21
Wszystkie pliki są czyste. Mam stronę na WordPressie, zastanawiam się nad przeniesieniem ja na zwykły PHP (bez skryptu), czy to dobry pomysł??
it_management
Pliki na pewno nie sa czyste...
viper134
1) Zmień hasło i LOGIN (u mnie dopiero to pomogło) do ftp, bazy i admina wp
2) Stwórz na nowo .h i roob
3) ściągni wszystkie pliki np. Plik z backupem i przeskanuj
Zazwyczaj av wykrywają tego typu wirusy.

Tytuł i opis masz zmienione w bazie... Jeżeli nie zmieniałeś czegoś w wp wink.gif
Bella21
A czy strona w PHP bez żadnego skryptu jest bezpieczniejsza?
viper134
Nie, nawet html nie jest bezpieczny.

Jeżeli masz stronę i zgrywasz przez dziurawe oprogramowanie, albo masz keypsa to wirus sam doczepi się do plików...

Solette.TR chyba tak się nazywa najczęściej spotykamy wirus na stronach, nie znam dokładnie nazwy wiec coś w pisowni źle jest.
hesse21
I nie zapisuj haseł na dysku wink.gif
cube
Jesli uzywasz Filezilla to nie uzywaj wbudowanego Site Managera...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.