Paweł 24
18.03.10 - 16:35
dodałem Site Map zapisaną w XML w narzędziach dla wembasterów i po godzinie zindeksował mi pierwsze podstrony. No i od tamtego czasu google nie zindeksowało nowej podstrony. A dodam tylko, że zostało do indeksowania jeszcze 99%. Dlaczego nie indeksuje oraz co trzeba zrobić, aby Google ponownie zaczął indeksować podstrony
to bardzo mały czas, poczekaj trochę to zaindeksuje, linkuj stronę - to też przyspieszy indeksowanie, pinguj SiteMap
Trzeba dać mu dużo czasu.
To jest zwiazane z nowycm silnikiem. Zauwazylem ze na starym strony nie ma ana nowym juz jest. Czyli przelaczaja boty na nowy silnik.
Paweł 24
18.03.10 - 17:27
CYTAT(bardyt @ 18.03.10 - 16:44)

to bardzo mały czas, poczekaj trochę to zaindeksuje, linkuj stronę - to też przyspieszy indeksowanie, pinguj SiteMap
a masz może jakieś narzędzie do pingowania? I jak często należy pingować Site map?
Poszukaj w dziale narzędzia, np. program Miona Ping Seo Master.
Paweł 24
19.03.10 - 11:09
proszę powiedzieć, jak często należy pingować adres mapy XML?
jak masz na tych stronach jakiś smietnik typu klon bazy firm/filmow/teledyskow to g w ogole tego nie łyknie.
w sumie to łyknie, tylko z biegiem czasu jak strona zyska większe zaufanie, a ile się potrzyma w indeksie, to trudno ocenić.
Paweł 24
19.03.10 - 17:14
nie mam śmietnika, mam dobre rzeczy. Jeśli chodzi o bazę to mam, ale Dane teleadresowe Urzędów Skarbowych i Urzędów Pracy
podaj adres strony, a jakieś postępy w indeksacji są?
Paweł 24
19.03.10 - 17:38
tzn. tak jak w site: było tak jest. Aczkolwiek jeśli chodzi o Site Map w narzędziach dla webmasterów to tam jest podane, że więcej zostało zindeksowanych podstron niż w Site: Aczkolwiek dziś w narzędziach dla webmasterów przybył jeden zindeksowany link
wiesz, mi raz podaje np., że mam 1400 zaindeksowanych, raz 2000 , a raz 1800, różnie, zależy tez pewnie od DC
Paweł 24
19.03.10 - 18:09
A co to jest DC?
shaun_black
19.03.10 - 19:26
DC - data center, czyli serwer, z którego pobierane są wyniki. Ile masz łącznie wszystkich podstron? Jak możesz podaj link do narządzia tworzącego Twoją sitemapę.
Paweł 24
22.03.10 - 09:37
w sumie mam 4 600 podstron znajdujących się na podstronie
Gogiel czy Yahoo robi co chce
Jak udało mi się nakłonić towarzystwo do przyjścia na stronę i poindeksowania sobie
poindeksował strony... olewając linki
w ogóle coś linków Y. nie chce łykać
Ja tam jakoś problemów z linkami Y nie zauważyłem. Natrafiłem w sieci na uwagę, że indeksowanie linków Y zależy od ich ilości na stronie. Nie jest nowością, że roboty zwracają uwagę na ogólna ilość i jakość linków na stronie internetowej. Oczywiście o ile nie przesadza się z ich ilością na jednej podstronie, nie ma z tym problemów.
Ja tam staram się tak tworzyć podstrony, by ilość ogólna linków nie przekroczyła 30 szt. (jakichkolwiek linków). Czytałem gdzieś, że ta liczba jest lubiana przez googleboty
Czy to się sprawdza - strony, które zrobiłem są zaindeksowane od 60% w górę w pierwszym miesiącu. I nie zależy czy mają 20 czy 1000 podstron.
Nie twierdzę, że to reguła czy wykładnik te 30 linków, ale wg mnie, warto się nad tym zastanowić.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.