Witam.
Zapraszam wszystkich do dodawania stron do nowego katalogu.
www.ranks.plKatalog darmowy, bez logowania i linków zwrotnych.
Chętnie poczytam co o nim myślicie? Będę wdzieczny za wszystkie uwagi.
1. Za dużo reklam.
2. Header do wymiany.
Mi się nie podoba obowiązkowe podanie lokalizacji. Bo niby po co, jeśli strona ma zasięg ogólnopolski (ogólnointernetowy)?
Dzięki za uwagę. Zaraz to zmienie.
Chodziło mi o ty by wpisywać lakalizacje dla firm.
Myśle że jak zmienie na nieobowiązkowe to i tak firmy będą ją wpisywać.
A co myślicie o joomla? Na moje wpisy dość szybko się indeksują. No i katalog jest inny niż większość.
nie żebym się czepiał, ale "Ułatwione dodawanie stron do katalogu. Bez logowani i linków zwrotnych."
Jak dla mnie, katalog jest niewygodny, aby dodać stronę trzeba się naszukać jakiegoś sposobu. J.w. heaer rozwala katalog lub katalog rozwala header. Ogólnie grafika zła. Ale co kto lubi.
Ok grafikę zmienię ale żeby dodać stronę wystarczy kliknąć "dodaj wpis do katalogu". Dodatkowo w menu jest na czerwono, chyba ciężko go nie zauważyć.
Może chodziło że dane nie są pobierane automatycznie? Niestety nigdy nie będą ( taki urok tego katalogu).
Laambada
15.03.10 - 08:23
Dość ciężka nawigacja( "dodaj stronę" powinien być bardziej widoczny)
Bardzo fajna domena.
Co sądzicie teraz o wyglądzie i funkcjonalności po przeróbkach?
www.ranks.plMoże ktoś robił coś takiego na joomli i da kilka wskazówek?
jak dla mnie grafika dalej dziwna.
O ile dobrze pamiętam, to poprzednio przede wszystkim ta grafika ze strzałkami na samej górze była do wymiany. Cała reszta (wg. mnie) była OK.
Poprawiłem grafike (inna templatka), zmieniłem w wizytówkach wpisów z gifów na miniaturki.
Myśle że teraz jest bardziej czytelnie i funkcjonalnie.
Oczywiście to nie koniec poprawek ale będę wdzieczny za krytykę.
Teraz wygląda przyzwoicie, kolorki ok. Popraw sobie wizytówki , strasznie są puste, miniaturka "samotna" - chyba że planujesz wrzucić w te wolne miejsca jakieś reklamy.
Co do kategorii: zmień kolory liczny wpisów i podkategorii obok kategorii strasznie rażą, odróżnij też kolory między kategoriami i podkategoriami
Strasznie pusto w header - dobra byłaby grafika w ciemnym tle.
arve_lek
21.03.10 - 10:21
wyszukiwarka nie działa ?
Witam
Ponownie zapraszam do dodawania swoich stron do katalogu.
Zmieniłem dość sporo więc chyba teraz będzie dobrze ale ocenicie to Wy.
www.ranks.plPozdrawiam Matan
ja się zastanawiałem właśnie nad stworzeniem katalogu z joomli

może dasz znać z którego dodatku konkretnie skorzystałeś i jak sam to oceniasz ?
nom teraz to jakoś wygląda

5/6.
Korzystam z
Sobi2 wersja RC 2.9.2.3 licencja GNU. Można dowolnie go przerabiać dla własnych potrzeb.
Edycja CSS bardzo prosta (nawet ja daje radę). Praktycznie nieograniczone możliwości. Dużo dodatków dla sobi i joomla.
Zastanawiam się nad użyciem galeri dla Sobi. Puste miejsca obok miniaturki w opisie szczególowym ( można tam wstawić zdjęcia ), oraz dodtakowej galerii. Osobna strona ze zdjęciami i opisem (jako promocja dla firm). Tylko to już pochłonie dużo miejsca na serwerze.
Galeria SobiJeśli chodzi o joomla to można się o tym rozpisywać. Nie wiem czy są jakieś granice czego nie można w joomla zrobić?
Mnóstwo dodatków i możliwość dowolnego przerabiania pod siebie
Joomla dodatki a tutaj jest dość dużo dodatków Free i płatne.
Miniaturki ściągam w czasie rzeczywistym ( w momencie dodawania strony). Chyba lepiej niż te nieaktualne, lub brak. Możliwość sciągniecia 5 wersji ( wielkości ) i stron flesh.
Witam i ponownie zapraszam do dodawania wpisów do katalogu
Katalog przeszedł modernizacje, poprawiona garfika (nowy header po świętach, jest w produkcji).
Poprawiony opis szczegółowy: funkcja głosowania i dodawania opinii.
Trochę go podlinkowałem więc mocy nabiera. Obecnie ma PR3 ale nie zamierzam na tym skończyć.
Jest jeszcze trochę do zrobienia ale wszystko powoli.
Katalog jest darmowy. Nie trzeba się logować ale bez logowania nie ma możliwości późniejszej edycji wpisu.
http://www.ranks.plProśba do dodających wpisy. Jeśli chcesz linki z innymi tagami niż w meta tagach, dopisz je na końcu opisu szczegółowego.
Witam
Dołożyłem nowy dział pobieralnia.
Można w nim pobrać pliki do stworzenia katalogu opartego na joomla i Sobi2.
Zachęcam do pobierania i tworzenia katalogów na joomla.
Po stronie głównej, nie poznałem, że to Joomla

Moim zdaniem za ciężki skrypt na katalog, ale to tylko moja opinia.
Sobi jest fajnym komponentem i rozwijanym już od kilku lat

Musisz trochę potłumaczyć:
http://www.ranks.pl/index.php/kategorie.ht...2&sobi2Id=3Pozdrawiam,
Mariusz
Widzę właściciel stara się. Sam dodał dane kontaktowe i linki w treści. Szacun.
mario1973
23.06.10 - 15:16
a dziś domena na Droppedzie do przechwycenia.....
M
CYTAT(mario1973 @ 23.06.10 - 16:16)

a dziś domena na Droppedzie do przechwycenia.....
nic nowego w świecie katalogów i precli. Na początku jest najlepszy i nieśmiertelny, a za chwilę nie ma po nim śladu.
R
mario1973
23.06.10 - 15:59
nooo - cena domeny już doszła do 500 zł - jak na katalog który był 3 miesiące w sieci i zdobył trochę linków z katalogów to chyba niezły wynik.
M
poszła za 700 zeta
A to szuja!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.