Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Parametr site:
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Pozycjonowanie i Optymalizacja > Google
mario1973
Czy zauważyliście dziś podejrzane zmiany w ilości zaindeksowanych stron ?

Sprawdzałem kilka, nie tylko moich stron i site jest jakiś wyjątkowo mały.

Przykładowa strona miała rano 10 tyś, a teraz widzę ledwo ponad tysiąc. Inna miała 55 tys, a teraz ma 400. Cała masa innych podobnie.

Mnie tam to nie rusza, ale może kogoś zainteresować.

Albo dostałem jakiegoś 'bana' na IP mojego kompa ?

M
osprey
jest duża różnica pomiędzy np. google.pl i google.com - zależy gdzie sprawdzasz wink.gif
mario1973
CYTAT(osprey @ 11.03.10 - 18:35) *
jest duża różnica pomiędzy np. google.pl i google.com - zależy gdzie sprawdzasz wink.gif

sęk w tym, że wszystko i zawsze tak samo - w Polsce na różnych przeglądarkach, bez personalizacji.

M
ap_seo
a czym sprawdzasz? tongue.gif moze jakas literowka?
buggie
Żadna literówka, u mnie to samo. Wyniki site są u mnie praktycznie takie same w google.pl co w google.com...
tomierc
Wachania dzienne są bardzo duże czasami. W przeciągu 1 tygodnia jak tak będzie to nie ma problemu jeśli dużej to może utrata linków.
bardyt
ja mam bez zmian, na 3 stronach
JaGo
U mnie site spadło o połowe sad.gif
WyMiSkO
U mnie site na stronach kilka dni spadło praktycznie o 60%, u znajomych również, teraz wróciło.

Coś google może szykuje, zmienia, aktualizuje....
Xann
CYTAT(WyMiSkO @ 13.03.10 - 10:27) *

ano szykuje, szykuje, jeszcze pare dni i będzie wiadom co smile.gif
screw
potwierdzam spadek site o połowę w google.pl mniej/więcej do poziomu google.com
mark
u was i tak dobrze site mojego jednego serwisu spadl z okolo 6k na 300 smile.gif
pawegio
ech... nie traktowałem tego poważnie, ale sprawdziłem u siebie... z 3,5k na 250 ohmy.gif
AdamAGP#
Od dłuższego czasu zauważem takie spadki chwilowe - na wszystkich stronach są w danej chwili zauważalne, po czym szybko wraca do poprzedniego stanu.

Chociaż ten okrojony site chwilowy wydaje mi się lepiej oddaje realną wartość, bez wszystkich indeksowanych zbędnych, śmieciowych, sztucznych podstron dla G.
mark
AdamAGP# : akurat w moim wypadku to raczej nie były śmieciówki bo był to normalny serwis tematyczny stworzony dla userów, o dużej oglądalności.. okaze sie juz niedlugo jak to bedzie wygladalo smile.gif
pawegio
CYTAT(AdamAGP# @ 14.03.10 - 00:40) *
po czym szybko wraca do poprzedniego stanu.

rzeczywiście... dziś znowu mam powyżej 3,5 k site smile.gif
czyli to chwilowe, dziś będę spał spokojnie laugh.gif
mario1973
CYTAT(pawegio @ 14.03.10 - 11:37) *
rzeczywiście... dziś znowu mam powyżej 3,5 k site smile.gif

a jak to chwilowy powrót do tego 3,5 k site ?

Nie rozumiem w czym jest problem jeśli parametr site będzie podawał nawet 1 ? Kogo to obchodzi i na co to komu?

M
Dextii
CYTAT(mark @ 14.03.10 - 10:36) *
AdamAGP# : akurat w moim wypadku to raczej nie były śmieciówki bo był to normalny serwis tematyczny stworzony dla userów, o dużej oglądalności.. okaze sie juz niedlugo jak to bedzie wygladalo smile.gif

a czy podczas tego spadku site miałeś spadek trefiku z googla ?
pozycjonowanie
CYTAT(Xann @ 13.03.10 - 16:37) *
CYTAT(WyMiSkO @ 13.03.10 - 10:27) *

ano szykuje, szykuje, jeszcze pare dni i będzie wiadom co smile.gif

Xann jak masz jakoś nowinkę to się podziel smile.gif
AdamAGP#
CYTAT(mark @ 14.03.10 - 10:36) *

Mark, źle mnie zrozumiałeś smile.gif, nie takie coś miałem na myśli, chodziło mi o podstrony nawigacyjne, pagowane kategorie, tagi itp. nie o spam.

CYTAT(Dextii @ 14.03.10 - 11:45) *
a czy podczas tego spadku site miałeś spadek trefiku z googla ?

Nie zauważyłem
AleksanderPe
mi spadło ze 120k na 65k, ruch ten sam
AdamAGP#
Dzisiaj z rana zaobserwowałem bardzo duży spadek na wszystkich wp, poza jednym (anglojęzycznym). Napiszę wieczorem czy wróciło i czy wpłynęło na odwiedziny.
mankowski
U mnie też spadek, o jakieś 80%... wartościowe podstrony jednak siedzą mocno, spadku ruchu nie ma więc póki co czekam spokojnie biggrin.gif
AdamAGP#
może testują coś odnośnie parametru site:, może będzie tak jak z link: że będzie pokazywana tylko próbka wyników, trochę do d... by to było.

Forum PiO ma 20k, a normalnie ma chyba z 200k.
yataman
Ja bardziej wiązałbym spadek site ze suplementem. Jedna z prawidłowości, którą widzę, to przy sprawdzaniu site dla domeny głównej, często nie sumuje situ z subdomen.
Dextii
Ale skoro nie widać spadku ruchu to się nie ma co przejmować. Mimo iż stronki niby nie są w indeksie to są na pewno bo by ruch z long taila spadł. Jedyny problem będzie z zapleczami pod SWL, a raczej z ich oceną i przyznawaniem punktów.

Gdzieś coś tu wyczytałem w jakimś starym poście z grudnia 2009, że parametr site ma wogóle zniknąć ? Czy to prawda ? pisało coś gdzieś na jakiś oficjalnych blogach google ?
AdamAGP#
No nie wiadomo czego to efekt, bo to pewnie testy, może ma to coś wspólnego z nowym algorytmem.

Też trochę kojarzyłem z suplementem, ale dzisiejsze spadki są za duże.

Na razie nic nie wymyślimy.

Googiel trochę przedborza chyba ciągle z tymi testami, zmianami, cudami, które nic nie dają, ale na coś muszą tą kasę wydawać wink.gif
JereManU
Site z google.pl się chyba wyrównało z tym z google.com... Jednak ruch bez większych różnic.
Xann
CYTAT(Dextii @ 16.03.10 - 13:11) *
.... Jedyny problem będzie z zapleczami pod SWL, a raczej z ich oceną i przyznawaniem punktów.

Jeżęli chodzi o e-weblink.com od zawsze SITE brał z .com wiec tutaj żadnych spadków punktów nie będzie, gwarantujemy spokojny sen
yataman
Obecnie komenda "site:domena.pl inurl:domena.pl" zwraca prawdziwą liczbę podstron w indeksie, zarówno w .COM jak i w .PL.
Psik
CYTAT
Rezultaty od 1 - 10 z około 92,900 z katalog.s3zow.pl z włączonym inurl:katalog.s3zow.pl.

chyba jednak nie biggrin.gif bo on ma tak kolo 10k
mekeke
u mnie z 1, 050, 000 do 200 jestem caly w nerwach:)
AdamAGP#
Traffik nie ucierpiał, więc albo polecenie site: nie zwraca rzeczywistych wyników albo powywalało słabe podstrony, nie mające większego znaczenia (wg. G) i odwiedzin. Myślę, że niedługo wróci do normy. Przez ostatni miesiąc z kolei więcej site pokazywał niż wcześniej.
outofmatrix
CYTAT(AdamAGP# @ 17.03.10 - 13:47) *
Traffik nie ucierpiał

I to jest najważniejsze. A wszyscy wiemy, że site wielu stron był sztucznie nabity. Sam wiem po swoich. Strona może z 0.7k podstron a site było 3.5k - to przykład pierwszy z brzegu. Teraz jest tam site ok. 1k i to jest realne. Może więc wreszcie site: będzie zwracał wyniki zbliżone do rzeczywistości.
AdamAGP#
No teraz z kolei G. przesadziło w drugą stronę, ale pewnie to chwilowo.
SMYS
CYTAT(AdamAGP# @ 17.03.10 - 12:47) *
Traffik nie ucierpiał, więc albo polecenie site: nie zwraca rzeczywistych wyników

Guglarz w swojej wypowiedzi w jakimś wywiadzie jasno powiedział, że wyniki zwracane przez komendę site: maja tylko charakter poglądowy, więc o rzeczywistych wynikach nie ma co marzyć.
Poza tym ostatnio również gdzieś przeczytałem, iż nowy interface strony google pojawia się coraz większej liczbie ludzi (na razie anglojęzycznej), a przypomnę tylko ze w nowym interfejsie przy wynikach site: nie ma w ogóle podanej łącznej liczby stron.
Dextii
CYTAT(SMYS @ 17.03.10 - 13:37) *
a przypomnę tylko ze w nowym interfejsie przy wynikach site: nie ma w ogóle podanej łącznej liczby stron.

no właśnie drugi raz to czytam ... że site nie będzie zwracało ilości stron ;/ to jak to teraz będzie z SWL ? już jakieś przygotowania na ten cel są robione ?
SMYS
CYTAT(Dextii @ 17.03.10 - 13:51) *
a przypomnę tylko ze w nowym interfejsie przy wynikach site: nie ma w ogóle podanej łącznej liczby stron.

no właśnie drugi raz to czytam ... że site nie będzie zwracało ilości stron ;/ to jak to teraz będzie z SWL ? już jakieś przygotowania na ten cel są robione ?

Systemy takie jak seomatik.pl dają jedynie bonusowe pkt za liczbę 'site' więc da się bez tego żyć, ale rotacyjne będą musiały ewoluować.
garyoldman

U mnie nie zwracał na początku, potem po jakimś czasie już pojawiała się ta informacja więc już sam nie wiem jak to będzie...
AdamAGP#
Mi tam nie zależy, bo nie korzystam z swl, ale to chyba nie będzie dla używających swl wielki problem, wymyślą coś innego.

Szacowany ogólny site niby dawał jakąś informację, ale rzeczywiście te dane były dalekie od rzeczywistych.
beybe
..a już myślałem, że to tylko u mnie, a widzę że nie jestem sam.
Ja wczoraj zauważyłem z 6000 do 1000, ale odwiedzalność się nie zmieniła.
Z tego, co zauważyłem u siebie, to z site wypadły strony z tagami, itp
Kukis
U mnie jest wzrost o 8300%, czyt. wrócił site. ;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.