Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nagły wzrost BL w SEOQuake
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Pozycjonowanie i Optymalizacja > Google
krzepa
Też macie czasami nagły wzrost BL w SEOQuake'u?? Jest to bł±d samej wtyczki czy o co chodzi?? smile.gif
zakręcony
Ale masz to tylko na swoich stronach? Czy w czasie od¶wieżenia masz jakis wzrost, po czym od¶wieżasz i wraca? Ten nagły wzrost trwa jaki¶ czas, czy dzi¶ jest, jutro nie ma?
krzepa
CYTAT(zakręcony @ 10.03.10 - 13:24) *
Ale masz to tylko na swoich stronach? Czy w czasie od¶wieżenia masz jakis wzrost, po czym od¶wieżasz i wraca? Ten nagły wzrost trwa jaki¶ czas, czy dzi¶ jest, jutro nie ma?

Innych oprócz swoich stron nie monitoruję więc nie wiem jak maj± inni smile.gif Gdy od¶wieżam przyrost nadal jest, i trwa on kilka dni... mówię tu o przyro¶cie o kilka, do nawet 10 tys BL...
bybek5
dzisiaj zauważyłem takie samo zjawisko na jednej ze stron. Strona systematycznie zbierała linki bo j± cały czas linkuje. I mała około 7.000 bl a dzisiaj ma ponad 18.000 blink.gif
zakręcony
Jeżeli sami nie jeste¶cie sprawcami tego przyrostu, a zakładam, że tak jest, to sa dwie mozliwo¶ci:
- kto¶ Was częstuje linkami
- SQ nawala

ja osobi¶cie nie zauważyłem tego zjawiska jezeli chodzi o 2 przypadek
Paweł 24
Co to jest SQ?
shad
CYTAT(Paweł 24 @ 10.03.10 - 20:05) *
Co to jest SQ?

SeoQuake
buggie
a u mnie całkowicie na odwrót, tylko w innym narzędziu. Monitoruje strony za pomoc± googlemon.pl. Na dzisiejszych wykresach wszystkie witryny maj± ostry spadek BL.
proelpack
Ja znowu zauważyłem u siebie w Y wzrost linków, jeżeli chodzi o konkurencje to niektóre strony miały dużego doła a niektóre tak jak moja zyskały kilka ty¶ linków. Ostatnio przyrost linków strasznie wolno szedł w Y. Ciekawe co się dzieje i jakie będ± tego konsekwencje. cool.gif
ja1
CYTAT(proelpack @ 11.03.10 - 00:11) *
Ja znowu zauważyłem u siebie w Y wzrost linków, jeżeli chodzi o konkurencje to niektóre strony miały dużego doła a niektóre tak jak moja zyskały kilka ty¶ linków. Ostatnio przyrost linków strasznie wolno szedł w Y. Ciekawe co się dzieje i jakie będ± tego konsekwencje. cool.gif

Nadal przyrost idzie wolno. Do jednej ze stron dodałem w ramach testu 6 dni temu ok 12000 linków, a yahoo pokazuje wzrost o 130.
MikołajZ.
U mnie ostry spadek na kilkunastu stronach.
zakręcony
Czy używasz systemów rotacyjnych? Jeżeli tak, to może być jeden z powodów takiego spadku.
Mroofka
mi na jednej stronie skoczyło z 1k bl do 11k ,a na innej z 170 do 3k smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawarto¶ci. Aby zobaczyć pełn± wersję z większ± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.