Witam!
Być może (jako "świeżak" na forum i osoba mająca o pozycjonowaniu pojęcie raczej nikłe), powinienem "morda w kubeł i bulgotać", ale...
Nie bardzo wiem o co kaman w wątku.
Ja jak idę do stolarza zamówić szafeczkę, to podświadomie mam nadzieję, że rzeczony stolarz posiada własną piłę i młotek. A nie liczy, że jego sąsiad, który taki osprzęt zakupił, właśnie będzie w domu - bo często wyjeżdża.
Kolega Kukis może mnie dodać do swojej listy. Domeny głównej nie wypuszczę, bo jest przyszłościowa i już nawet coś się tam dzieje, a subdomena mi nie przeszkadza. Logicznie rzecz biorąc, to nawet w planach ma mi pomóc, bo inaczej nie kupiłbym licencji na SEOk'a.
A że się nie znam za bardzo na pozycjonowaniu, to będę sobie tam dłubał pomalutku z linkowaniem w wolnych chwilach, z założeniem, że nie z tego katalogu żyję, ale chcę mieć tam wartościowe strony.
Przyszedł mi do głowy pomysł. Jak ktoś sensowny jest chętny do współpracy i pomysł wyda mu się dobry - zapraszam.
"Daję" domenę, hosting, swojego SEO'ka. Jeśli ktoś chce mieć dodatkowy katalog we "własnym" zapleczu, to niech się pobawi w pozycjonowanie. Z założeniem, że bez śmieci, cudów i działań nazywanych "nieetycznymi" - ma to być porządny katalog wartościowych stron. Szczegóły współpracy do uzgodnienia.
Osoba uczciwa, dorosła i dojrzała emocjonalnie (co nie zawsze idzie w parze), dobrze, gdyby z własną firmą.
Właściwie to mam jeszcze jedną domenę "PL" z hostingiem, zarejestrowaną 2 lata temu. Nic się na niej nie dzieje, poza powieszonym wstępnym szablonem strony, bo idea upadła, a czas nie pozwolił. Domena aż się prosi, żeby postawić na niej katalog tematyczny o sklepach (wyposażenie, zaopatrzenie albo sklepy stacjonarne lub sklepy internetowe). Odpuścić jej nie chcę, bo jest moim zdaniem ciekawa, więc będę trzymał. Hosting opłacony do września czy października, więc jeszcze czas aby postawić na nim jakiś freeglobes czy miniacza (bo SEOk'a nie chcę na to na razie kupować) i spróbować. Jak się uda - to hosting można przedłużyć, a licencję skryptu wykupić i przerzucić cały bałagan.
I już ktoś będzie miał 2 zapleczówki, a i ja na tym skorzystam - wszystko do dogadania. Najlepiej, gdyby osoba znała się na kodowaniu - szablon w sumie chyba fajnej grafiki jest, więc pociąć wg wskazówek i wstawiać

Jeśli to dobra propozycja - to chętnego zapraszam na PW. Jeśli bzdurna w Waszej ocenie, to zapomnijcie tym co napisałem

Pozdrawiam