Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wyniki szukania i nie tylko
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Pozycjonowanie i Optymalizacja > Google
zgred
Od bardzo dawna mam we wszystkich serwisach zablokowane wyniki wyszukania ale ... no właśnie jest ale - w Google nadal występują. Ni e można sprawdzić kopii, cache ale wisi tylko goły link. Linki takie są zablokowane w META (noindex) oraz robots.txt

Czy wrzucenie meta "noarchive" pomoże ?

nijak nie mogę pozbyć się tych linków - jakieś sugestie ? Uprzedzam, że usuwanie linków z GWT nie skutkuje
Grim
Walnij wszystkie no jakie tylko się da:
noindex: uniemożliwia zaindeksowanie strony
nofollow: zapobiega odwiedzaniu przez Googlebota linków zamieszczonych na stronie
nosnippet: zabezpiecza przed wyświetlaniem w wynikach wyszukiwania krótkiego opisu strony
noodp: zapobiega stosowaniu alternatywnego opisu z katalogu ODP/DMOZ ( tongue.gif )
noarchive: zabezpiecza przed wyświetlaniem linku do Kopii strony
unavailable_after:[data]: pozwala określić dokładny dzień i godzinę, kiedy należy zaprzestać pobierania i indeksowania danej strony
noimageindex: pozwala uniknąć wymieniania danej strony jako źródła grafiki pokazywanej w wynikach wyszukiwania Google.

+ robots.txt + zgłoszenie usunięcia + wszystko inne o czym jest napisane TUTAJ biggrin.gif

Prędzej czy później bot załapie, że jego praca jest o kant d... roztrzaskać i może odpuści tongue.gif

Pozdrawiam cool.gif

P.S.
noarchive powinno sprawić, że strona nie będzie lądować w pamięci podręcznej ... więc to + wysłanie żądania o usunięcie może pomóc smile.gif Ale robots.txt i disallow powinno już dawno sprawę załatwić - dziwne rzeczy tongue.gif
zgred
no właśnie - w jednym katalogi wisi mi prawie 3kilo zbędnego śmiecia.
gniotek
A masz przekierowanie z tych wyników np na stronę główną?
Mam podobny problem z otwartym mini tylko muszę przeindeksować adresy z nieprzyjaznych na przyjazne...
zgred
Obecnie nie mam bo nie mogę mieć przekierowania. Aczkolwiek to niezły pomysł, żeby je wykonać hmm....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.