Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Katalog Stron WWW
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Pozycjonowanie i Optymalizacja > Katalogi i Preselle
gniotek
Witam,
mam wam przyjemność przedstawić dzisiaj świeży katalog stron oparty na skrypcie wordpress.
Katalog jest dopieszczony, strona główna w indeksie, potrzebuję jednak waszej pomocy, aby go wzmocnić wink.gif
Współpraca idealnie nam się układa przy puknij.net, dlatego postanowiłem wypuścić coś dla każdego, na czasie i super. Jest to katalog stron oparty o skrypt wordpress.

http://rolnik.kalisz.pl

Wiem, że domena nie jest tak atrakcyjna jak puknij.net, ale myślę o jej zmianie jeżeli pomysł się przyjmie i sprawdzi. Ewentualnie wypuszczę kolejny tego typu katalog.
Obecnie rolnik jest linkowany, jak zwykle u mnie stałe linki, nie żadne tymczasowe eweblinki.

Liczę również na waszą pomoc, gotlinkowo-weblinkową na wasze wpisy smile.gif
Historia daje mi świetne świadectwo tego, że połączenie tych dwóch rzeczy (mojej opieki nad domeną główną i waszej opieki nad podstronami z tekstami) daje naprawdę fajne rezultaty wink.gif

Zapraszam więc do dodawania swoich wpisów i podlinkowania ich!
Czekam również na opinie na temat tego katalogu. Co przeszkadza, co jet dobre, co zmienić, co dodać, co usunąć?
Tomasz Kurzak
CYTAT(gniotek @ 5.03.10 - 22:23) *
myślę o jej zmianie jeżeli pomysł się przyjmie i sprawdzi

..........
holee
A czym to się rożni od precla ? Oprócz tego, że się daje krótsze opisy ?

Pozdrawiam
gniotek
holee, niczym.
Nie wymagam ani unikalnych opisów, ani tematycznych artykułów (które przydadzą się użytkownikowi) co w większości precli jest standardem.

ilgesu,
coś nie tak?
Martiana
eee nazwa domeny mi sie nie podoba (wybrzydza biggrin.gif)
gniotek
no przepraszam, chciałem żeby było tak swojsko na początku wink.gif
Martiana
Nie no bez przesady tongue.gif swojskie to są oscypki biggrin.gif
Pyciak
Już Ci o tym pisałem, ale się powtórzę - theme jest naprawdę fajny. Niby nic, a wszystko czytelnie i ładnie poukładane.

Domeny nie zmieniaj, bo po co? smile.gif
gniotek
Widzę zupełny brak zainteresowania katalogiem, dlatego chętnie poznam wasze powody...
Nie chce wam się napisać 80 słów, czy logować do kolejnego wordpressa? A może jeszcze jakieś inne powody macie?
dave84
Może chodzi o to, że chcesz zmienić tą domenę? Bo to wygląda jakbyś sam nie był pewien czy warto do niego dodawać czy nie. No ale to tylko moje odczucie. No ale w wolnym czasie co nieco dodam.
gniotek
Sam jestem pewny tego, że warto dodawać tutaj wpisy,
domena jest rzeczą jedynie kosmetyczną - 301 nadal działa poprawnie i nic w google nie zginie, to jest pewne.

Katalog jest linkowany i ładnie wchodzi do indeksu więc zapraszam! smile.gif
Greggo
CYTAT(gniotek @ 7.03.10 - 23:58) *
Widzę zupełny brak zainteresowania katalogiem, dlatego chętnie poznam wasze powody...
Nie chce wam się napisać 80 słów, czy logować do kolejnego wordpressa? A może jeszcze jakieś inne powody macie?

Chyba z lenistwa... W tym samym czasie co do wordpressa, do seokataloga można wrzucić z 5 wpisów.
Ale zawsze to coś innego wink.gif
Nikosis
Może lekarstwem byłoby coś takiego jak u holee w katalogu WP?

http://www.catpress.pl/dodaj-strone/
pandha
- odstrasza wygladem
- 0 linkow

za jakis czas jak popracujesz nad nim, wpisy sie pojawia, nawet jakby trzeba sie bylo rejestrowac, logowac, wysyslac smsy itd wink.gif
Greggo
CYTAT(Nikosis @ 9.03.10 - 20:15) *
Może lekarstwem byłoby coś takiego jak u holee w katalogu WP?

http://www.catpress.pl/dodaj-strone/

Faktycznie to rozwiązanie jest Super! Strony dodaje się tak przyjemnie jak w seokatalogach.
gniotek
pandha, wygląd be mówisz?:>
A tak mi się podobał, linki pojawiają się z czasem, ale cza mieć co linkować smile.gif

i dobra, ile mogłem tyle zrobiłem,jest możliwość szybkiego dodania ale jeszcze nie przetestowana.
Cestro
Proponowałbym ustalenie w regulaminie ilości znaków w treści zamiast ilości wyrazów. Mało kto liczy wyrazy a tak to chociaż Word liczy za nas znaki. Byłoby łatwiej.

Będę miał chwilkę to dodam wpis smile.gif

Pozdrawiam.
gniotek
Word liczy również wyrazy smile.gif
jeżeli chcecie mogę zmienić to na znaki, tak naprawdę dla mnie to nie ma wielkiej różnicy smile.gif
Cestro
Faktycznie - też liczy, nie wiedziałem smile.gif

Ale dobrze by było zamieścić by wiedzieć. Np w postaci - "wymagane x wyrazów/y znaków w opisie ..." i po "kłopocie". smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.