Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Akcje przeciw WebMini ?
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Forum Ogólne > Pogaduszki
shad
Po statystyce widzę ze ktoś robi akcję poszukiwania webmini od Xanna bo widzę ze są wejście z zapytania co wyświetla ładną listę nawet ostro pozmienianych jeżeli chodzi o layout. Dlatego dobra rada pozmieniajcie tytuły w menu typu: "Zobacz strony w katalogu" na bardziej unikalne. Pozd.
Nikosis
Wiem o co ci chodzi, też to odnotowałem, aczkolwiek to niekoniecznie ktoś ze złymi zamiarami, ale też może to być ktoś kto szuka po prostu listy Webmini żeby się dodać ręcznie gdzieniegdzie (np. ja wink.gif ), więc bez paniki.

Oczywiście jednak rada jest dobra, zmieniajcie standardowe opisy na unikalne koniecznie.
djurek
Ktoś robi dodawarke do webmini....
Stwor
CYTAT
Ktoś robi dodawarke do webmini....

a co myślałeś że Xann ma monopol ?
shad
Xann nie ma monopolu bo moja dodawarka też obsługuje, ale domena na której był webminiacz dostała banana w guugla.
ap_seo
co to znaczy ten pierwszy post? :?

CYTAT
Po statystyce widzę ze ktoś robi akcję poszukiwania webmini od Xanna bo widzę ze są wejście z zapytania co wyświetla ładną listę nawet ostro pozmienianych jeżeli chodzi o layout.
Stwor
oznacza tyle że ktoś robi listę zaindeksowanych webmini
elpav
Ja jednak jestem za tym że ktoś szukał żeby zgłosić - i mu się udało.
Około ~70 bananów poszło.
osprey
CYTAT(elpav @ 5.03.10 - 16:06) *

Twoich katalogów ? Czy skąd ta liczba ?
NetBusters Group
A może ktoś się nudzi i tak po prostu szuka żeby sprawdzić jak się indeksują?
zoozool
jeśli zbanowało 70, to tylko czekać na resztę, szkoda, bo to fajny skrypcik
zoreander
CYTAT
w menu typu: "Zobacz strony w katalogu" na bardziej unikalne

Zmieńcie raczej strukturę linków np "/a/0/asc" , to jest gruba przesada aby skrypt mający sie wtopić w tłum miał strukture url wręcz unikalną !
elpav
Tak, na jednym z moich kont w ewebie - subdomeny na dreamhoscie, razem 70.

Fakt, że były to kopie takie same - zmodyfikowałem sobie skrypt raz i potem puściłem w obieg.
Xann
CYTAT(zoozool @ 5.03.10 - 18:38) *

zapytam inaczej ile banów dostały wordpressy , wiki , dmozy czy qulweby ?
Pyciak
CYTAT

Bbbbzzzzdura, bzdura jak mało która.

Oczywiście, że pójda banany na te katalogi, które nie mają zmienionej ani krztyny kodu/wyglądu. Jednak naprawdę porządne katalogi na WebMini (naprawdę są takie!) będą miały głęboko bananowanie.

Ludzie, zamiast narzekać, że banany lecą, zacznijcie porządne katalogi na WebMini stawiać. Żeby nie być gołosłownym sam postaram się niedługo postawić jeden naprawdę porządny, tematyczny katalog na tym skrypcie. Bo jest fajny!
Zielkq
Jak ty chcesz coś tematycznego na webminiaczu zrobić? Kasować wszystkie inne strony? tongue.gif
mela
A jak inaczej robi się katalog tematyczny, nie kasując nietematycznych wpisów?
MikołajZ.
CYTAT(Pyciak @ 6.03.10 - 18:00) *
CYTAT

Bbbbzzzzdura, bzdura jak mało która.

Oczywiście, że pójda banany na te katalogi, które nie mają zmienionej ani krztyny kodu/wyglądu. Jednak naprawdę porządne katalogi na WebMini (naprawdę są takie!) będą miały głęboko bananowanie.

Ludzie, zamiast narzekać, że banany lecą, zacznijcie porządne katalogi na WebMini stawiać. Żeby nie być gołosłownym sam postaram się niedługo postawić jeden naprawdę porządny, tematyczny katalog na tym skrypcie. Bo jest fajny!

Na tym skrypcie postawienie porządnego katalogu jest praktycznie niemożliwe. Chociażby dlatego:

CYTAT
Ja jednak jestem za tym że ktoś szukał żeby zgłosić - i mu się udało.

Przeznaczenie WebMini jest zupełnie inne. Chyba, że masz jakiś przykład i jestem w błędzie?
Radw
Mi też jeden poleciał ale nie martwię się tym bo wszystko może dostać bana a gadanie że czas na resztę jest głupotą.
Zielkq
CYTAT(mela @ 6.03.10 - 18:44) *
A jak inaczej robi się katalog tematyczny, nie kasując nietematycznych wpisów?

Zgadza się, ale do webmini dodaje głównie dodawarka xanna i leci Ci na stronę wszystko co popadnie... W porządnym katalogu, gdzie zaznaczysz, iż jest w pełni tematyczny, etc. zazwyczaj nie dostajesz żadnych śmieci związanych z innymi tematami... (na pewno mniejszą ilość)
Xann
Powtórze to co mówiłem już kiedyś, pozycjoner budujący swoje zaplecze jest jak ogrodnik. Ogrodnik jak nie dba o swoją plantacje to ona zarasta chwastami, a jak dba to zbiera ładne plony, ale tez i ogrodnikowi który dba moze się zdarzyć jakaś plaga egipska i traci cała plantacje biggrin.gif

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.