CYTAT(screw @ 6.03.10 - 02:26)

skoro ruch ma znaczenie na pozycje to na jakie słowa kluczowe?
Na głupie pytanie równie głupia odpowiedź: Na jakie słowa kluczowe linki mają większe znaczenie ?

Czyli jeżeli mam zaindeksowany sklep(1BL) z bielizną i zainwestuję sporo w jednorazową kampanię załóżmy że z linkami nofollow, opierając się na Twojej teorii wskoczę w TOP1 na słowo bielizna, a dalej to już się samo nakręci? Jakoś nie słyszałem i nie widziałem żeby po sporej akcji mailingowej i wzroście trafficu choć trochę zmieniły się pozycje dla nielinkowanej w tym czasie strony.
Czy dzięki tej akcji uzyskałeś stały ruch wewnętrzny, stałych użytkowników czy tylko traffic przychodzący ? Ruch na stronie nie powoduje aż tak znacznej różnicy pozycjii, ale np. z miejsca 8 można wskoczyć na 3,
a jak dla mnie jest to różnica ogromna, generująca sporą różnicę w zyskach nowych użytkowników i koło się zamyka, ale pozycja już nie rośnie za to przychody tak

Wydaje mi się że część młodych stażem userów nie ma pojęcia o czym pisze i nawet w dobrej wierze mylą skutki z przyczynami - wyższa pozycja generuje ruch, jeżeli odwrotnie to tylko w przypadku: np. akcja marketingowa -> tzw. naturalne linkowanie -> wyższe pozycje.
Rozbawiła mnie ta część bardzo

Mówisz o stażu na forum czy doświadczeniu w pozycjonowaniu ? Jakoś nie pamiętam twojego nicka wtedy kiedy na tym forum dużo się rozpisywałem na temat google...
Obserwujesz kroki konkurencji, frazy na jakie linkuje ,przyrost trafficu - analizujesz to ? Skoro sam nie wiesz o czym piszesz nie staraj się tego wmówić innym, bo z tego co widzę wiele
musisz się jeszcze nauczyć.

A każdy klik z wyszukiwarki jest rejestrowany po to, by sprawdzić ile czasu użytkownik spędził na danej witrynie i czy wrócił do SERP jak już wcześniej pisałem..... sporo osób klika na daną frazę w 3 stronę na liście i już nie powraca; co to oznacza? Że ta strona jest lepiej opisana(klikanie od razu nią) w SERP(title, desc.) od dwóch wyższych i ma lepszą treść docelową(sporo użytkowników nie wraca - czyli znalazło to czego szukało)...
Tu w zasadzie sam sobie odpowiedziałeś i obaliłeś własne zdanie na ten temat ? Więc dla przykładu, klik jest rejestrowany i wynika z takiego rejestru że nie pasuje dana pozycja pod żadnym kątem, jak myślisz co się wtedy dzieje ?
Według ciebie nic... google for fun robi taki rejestr jak i równiez for fun wydaje masę kasy na GA, alexa też for fun jest
Google każdą zmianę w pozycjach wprowadza z mniejszym lub większym opóźnieniem co znacznie utrudnia wyciąganie prawidłowych wniosków.
Jeśli dobrze analizujesz co się dzieje z daną stroną oraz stronami konkurencji za pomocą zaawansowanych automatów wiele ciekawych rzeczy można zaobserwować.
Dzięki temu nauczyłem się linkować "prawie naturalnie" nie do odróżnienia od naturalnego przyrostu linków dla strony i wiem kiedy i jak można wykorzystać efekt google boom z linkami,
nie wpadając przy tym w żadny filtr a wskakując bardzo szybko na czołowe pozycje.
screw - powiedz mi, jak wygląda Twoje zaplecze do analizy takich danych ? Masz takowe czy tylko walisz z swl-i linkami i sprawdzasz pozycje a na tej podstawie chcesz mnie pouczać co i jak...