Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Audyt SEO - format udostępniony przez Google
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Forum Ogólne > Pogaduszki
gizmoo3
We wtorek pojawił się na jednym z blogów Google format raportu SEO. Zawierajacy 49 stron dokument jest przykładem tego, co w Polsce najczęściej określa się mianem audytu SEO.
Naprawdę ciekawa pomoc, szczególnie dla poczatkujących, i tych którzy nie mają jeszcze wypracowanej doświadczeniem formuły takiego dokumentu.

Czytaj dalej
Xann
Plik można pobrać z stąd http://www.google.com/webmasters/docs/goog...report-card.pdf
shpyo
Wydrukowałem sobie i w tzw. międzyczasie będę czytał. Z tego co udało mi się rzucić okiem, to takie podstawy.
Kojotek_OX
Podstawy podstaw - ja bym powiedział że ściąga dla wszystkich lub do przypomnienia sobie o podstawach - każdemu się zdarzyć może zapomnieć coś.

Tak sobie pomyślałem że przerobię to na PL więc jak ktoś będzie zainteresowany to udostępnię ten pdf po polsku - dla osobą mniej kumatym w języku eng. I tu moje pytanie na jakiej licencji czy na jakich prawach ten dokument jest udostępniony czy ktoś się orientuje? Nie chciał bym szczelić sobie gola za przetłumaczenie i udostępnienie tego w wersji PL innym
_kUtek_
Kojotek_OX: na CC 3.0, więć śmiało możesz tłumaczyć.
Na końcu tego dokumentu jest podana licencja
Kojotek_OX
Przyznaje się bez bicia nie znam tej licencji a za diabła nie mam nastroju na czytanie tego w całości wystarczy że przeczytałem "od dechy do dechy" GNU GPL i obiecałem sobie że nigdy więcej wink.gif
_kUtek_
Masz, leniu:
Uznanie autorstwa (ang. Attribution)
Wolno kopiować, rozprowadzać, przedstawiać i wykonywać objęty prawem autorskim utwór oraz opracowane na jego podstawie utwory zależne pod warunkiem, że zostanie przywołane nazwisko autora pierwowzoru.
Kojotek_OX
@_kUtek_ ogromne THX więc się wezmę za tłumaczenie - będzie mnie trochę bolała pewnie głowa po tym ale .... A w ogóle ktoś jest zainteresowany PL wersją ?
Dark
ja jestem zainteresowany
_kUtek_
Ja też chętnie przeczytam polską wersję. :-)
Nikosis
Owszem. wink.gif
shpyo
etam po polsku. Ćwiczcie język lenie smile.gif
djurek
Takie troszke podstawowe podstawy. Z drugiej strony warto sobie obejrzeć.
Dark
CYTAT(Kojotek_OX @ 4.03.10 - 13:38) *
@_kUtek_ ogromne THX więc się wezmę za tłumaczenie - będzie mnie trochę bolała pewnie głowa po tym ale .... A w ogóle ktoś jest zainteresowany PL wersją ?

I jak z tłumaczeniem?
Kojotek_OX
Powoli kończę - jak by dali doc to 2h roboty a tak teraz staram się to w całość złożyć (składanie tego zajmuje mi więcej czasu niż tłumaczenie) wink.gif
Liczę że najdalej jutro to udostępnię w wersji polskiej
Cestro
I jak tam pisanie?
Byłbym też chętny polskiej wersji.
mark
po ang przerobione, polska wersje rowniez z checia obejze, wiec czekamy i fajnie, ze sie za to zabrales
Kojotek_OX
Ostatnie szlify z formatowaniem grafiki i będzie cacy - bo mnie zjedziecie że formatowanie rozwalone
Jako ciekawostka po przerobieniu tego na doc wyszło ok 70 stron A4 hahaha
mark
no to widze troche sie napracowales soczek.GIF
mr.suchy
czekam na wersje polską :-)
Koteczek
A co robią kowboje z Google Polska ? Czy oni nie mogliby tego przetłumaczyć ?

-----------------
Fotografia ślubna
marrcee
Ja również z chęcią bym skorzystał z wersji polskiej wink.gif jak bym czytał po angielsku to ze słownikiem i po 15 min bym sobie odpuścił, a już na pewno nie dotarł do sensu tego co czytam ;p
montankaaa
Witam zaglądających tu smile.gif Dla gimnastyki przeczytałam oryginał ale jak pojawi się wersja polska reflektuję.
M_a_T
Przyznam bardzo ciekawy audyt, z przyjemnością przeczytam również wersję polską.
krzepa
CYTAT(M_a_T @ 10.03.10 - 15:41) *
Przyznam bardzo ciekawy audyt, z przyjemnością przeczytam również wersję polską.

Jak można prosić, to z chęcią bym się zapoznał z wersją PL - krzepa19@op.pl
zoozool
CYTAT
Jak można prosić, to z chęcią bym się zapoznał z wersją PL - krzepa19@op.pl

dodaj sobie subskrypcję postu, i nie podawaj mejla, bo dostaniesz zamiast textu o seo, to tekst o viagrze
breja
@zoozool i tak dostaje setki od o2 ;-)
@krzepa dobra rada zmien poczte na gmail jak nie chcesz spamu :-)
kikas
Co z tym tłumaczeniem?
marrcee
Udało się może dokończyć tłumaczonko ? bo z chęcią bym przeczytał ten tekścik smile.gif
na3
Dzięki za raporcik, ostatnio szukałem czegoś co byłoby moją inspiracją i ściągą jak przeoczę jakiś punkt smile.gif
Co do wersji językowej, to ta też mi się podoba smile.gif
Xann
Jak by kogoś interesował raport google w wersji polskiej to zapraszam

http://www.seoparty.net/news/artykuly/audy...ny_przez_google
kikas
Kojotek co jest z tobą, najpierw nakręcasz ludzi na coś, a potem olewasz sobie sprawę na maksa, nie ładnie, nie ładnie...
okazwłoka
no no, kawał dobrej roboty smile.gif Dzięki
wojtecki1
Dziękuję za wersję pl smile.gif
Dark
Dzięki Xann
Nikosis
Fantastyczna robota. Dzięki!
M_a_T
Również dziękuje Xann za tłumaczenie.
montankaaa
Dzięki Xann smile.gif
marrcee
super, wreszcie będzie można to przewertować ze zrozumieniem. Dobra robota wykrzyknik.gif! smile.gif
morimoto
Dzieki Xann
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.