We wtorek pojawił się na jednym z blogów Google format raportu SEO. Zawierajacy 49 stron dokument jest przykładem tego, co w Polsce najczęściej określa się mianem audytu SEO.
Naprawdę ciekawa pomoc, szczególnie dla poczatkujących, i tych którzy nie mają jeszcze wypracowanej doświadczeniem formuły takiego dokumentu.
Czytaj dalej
Wydrukowałem sobie i w tzw. międzyczasie będę czytał. Z tego co udało mi się rzucić okiem, to takie podstawy.
Kojotek_OX
4.03.10 - 12:42
Podstawy podstaw - ja bym powiedział że ściąga dla wszystkich lub do przypomnienia sobie o podstawach - każdemu się zdarzyć może zapomnieć coś.
Tak sobie pomyślałem że przerobię to na PL więc jak ktoś będzie zainteresowany to udostępnię ten pdf po polsku - dla osobą mniej kumatym w języku eng. I tu moje pytanie na jakiej licencji czy na jakich prawach ten dokument jest udostępniony czy ktoś się orientuje? Nie chciał bym szczelić sobie gola za przetłumaczenie i udostępnienie tego w wersji PL innym
Kojotek_OX: na CC 3.0, więć śmiało możesz tłumaczyć.
Na końcu tego dokumentu jest podana licencja
Kojotek_OX
4.03.10 - 12:53
Przyznaje się bez bicia nie znam tej licencji a za diabła nie mam nastroju na czytanie tego w całości wystarczy że przeczytałem "od dechy do dechy" GNU GPL i obiecałem sobie że nigdy więcej
Masz, leniu:
Uznanie autorstwa (ang. Attribution)
Wolno kopiować, rozprowadzać, przedstawiać i wykonywać objęty prawem autorskim utwór oraz opracowane na jego podstawie utwory zależne pod warunkiem, że zostanie przywołane nazwisko autora pierwowzoru.
Kojotek_OX
4.03.10 - 13:38
@_kUtek_ ogromne THX więc się wezmę za tłumaczenie - będzie mnie trochę bolała pewnie głowa po tym ale .... A w ogóle ktoś jest zainteresowany PL wersją ?
Ja też chętnie przeczytam polską wersję. :-)
Owszem.
etam po polsku. Ćwiczcie język lenie
Takie troszke podstawowe podstawy. Z drugiej strony warto sobie obejrzeć.
CYTAT(Kojotek_OX @ 4.03.10 - 13:38)

@_kUtek_ ogromne THX więc się wezmę za tłumaczenie - będzie mnie trochę bolała pewnie głowa po tym ale .... A w ogóle ktoś jest zainteresowany PL wersją ?
I jak z tłumaczeniem?
Kojotek_OX
6.03.10 - 15:27
Powoli kończę - jak by dali doc to 2h roboty a tak teraz staram się to w całość złożyć (składanie tego zajmuje mi więcej czasu niż tłumaczenie)

Liczę że najdalej jutro to udostępnię w wersji polskiej
I jak tam pisanie?
Byłbym też chętny polskiej wersji.
po ang przerobione, polska wersje rowniez z checia obejze, wiec czekamy i fajnie, ze sie za to zabrales
Kojotek_OX
8.03.10 - 13:57
Ostatnie szlify z formatowaniem grafiki i będzie cacy - bo mnie zjedziecie że formatowanie rozwalone
Jako ciekawostka po przerobieniu tego na doc wyszło ok 70 stron A4 hahaha
no to widze troche sie napracowales
czekam na wersje polską :-)
A co robią kowboje z Google Polska ? Czy oni nie mogliby tego przetłumaczyć ?
-----------------
Fotografia ślubna
Ja również z chęcią bym skorzystał z wersji polskiej

jak bym czytał po angielsku to ze słownikiem i po 15 min bym sobie odpuścił, a już na pewno nie dotarł do sensu tego co czytam ;p
montankaaa
9.03.10 - 22:34
Witam zaglądających tu

Dla gimnastyki przeczytałam oryginał ale jak pojawi się wersja polska reflektuję.
Przyznam bardzo ciekawy audyt, z przyjemnością przeczytam również wersję polską.
CYTAT(M_a_T @ 10.03.10 - 15:41)

Przyznam bardzo ciekawy audyt, z przyjemnością przeczytam również wersję polską.
Jak można prosić, to z chęcią bym się zapoznał z wersją PL - krzepa19@op.pl
CYTAT
Jak można prosić, to z chęcią bym się zapoznał z wersją PL - krzepa19@op.pl
dodaj sobie subskrypcję postu, i nie podawaj mejla, bo dostaniesz zamiast textu o seo, to tekst o viagrze
@zoozool i tak dostaje setki od o2 ;-)
@krzepa dobra rada zmien poczte na gmail jak nie chcesz spamu :-)
Udało się może dokończyć tłumaczonko ? bo z chęcią bym przeczytał ten tekścik
Dzięki za raporcik, ostatnio szukałem czegoś co byłoby moją inspiracją i ściągą jak przeoczę jakiś punkt

Co do wersji językowej, to ta też mi się podoba
Jak by kogoś interesował raport google w wersji polskiej to zapraszam
http://www.seoparty.net/news/artykuly/audy...ny_przez_google
Kojotek co jest z tobą, najpierw nakręcasz ludzi na coś, a potem olewasz sobie sprawę na maksa, nie ładnie, nie ładnie...
okazwłoka
17.03.10 - 12:17
no no, kawał dobrej roboty

Dzięki
wojtecki1
17.03.10 - 12:26
Dziękuję za wersję pl
Fantastyczna robota. Dzięki!
Również dziękuje Xann za tłumaczenie.
montankaaa
17.03.10 - 17:40
Dzięki Xann
super, wreszcie będzie można to przewertować ze zrozumieniem. Dobra robota

!
morimoto
20.03.10 - 18:25
Dzieki Xann
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.