Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: znaczący spadek linków o 80%!
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Pozycjonowanie i Optymalizacja > Google
Paweł 24

od dwóch miesięcy miałem wyłączoną mapę strony i wówczas google nie indeksował nowych stron i nie dodawał ich do site: Teraz w niedzielę włączyłem Sitemapę, aby google ją odwiedzał i indeksował podstrony w niej zawarte, dodałem gdzieś trzy razy pinga, a teraz patrze, że z site: znikneło mi 80% linków!

Co się stało? Czyżby Google usunął te linki, w celu ponownej ich indeksacji? I czy nadal należy pingować stronę?
osprey
nie linki a strony, mozliwe ze juz tak bedzie przez dluzszy czas niestety.
Paweł 24
CYTAT(osprey @ 3.03.10 - 20:56) *
nie linki a strony, mozliwe ze juz tak bedzie przez dluzszy czas niestety.

z tym, że było wcześniej dodanych do site: wyłącznie 10% dostępnych podstron w serwisie
tomierc
ciężko powiedzieć bez linka do witryny.
Paweł 24
patrze teraz, i poprzednie site: które znikło, już wróciło, lecz żadna nowa strona nie została dodana. O co w tym wszystkim chodzi? Po co znikło, jak wróciło?
gniotek
Pawle, najlepiej zapytać o to google.
S3ntin3l
Jak dla mnie nie ma czym się przejmować. Jeżeli linki widniejące w indeksie działały to nie powinny zostać usunięte. Ostatnio na kilku swoich stronach widzę raz site 3000, a raz 30.000 (odwiedzalność nadal ta sama). Rób swoje i nie przejmuj się tym.
kikas
Dokładnie, algorytmy Google są bardzo nieprzewidywalne i można by o nich nie jedną książkę Sci-Fi napisać.
sleaquit
CYTAT(Paweł 24 @ 4.03.10 - 11:44) *
patrze teraz, i poprzednie site: które znikło, już wróciło, lecz żadna nowa strona nie została dodana. O co w tym wszystkim chodzi? Po co znikło, jak wróciło?

google to nie jeden sewer a wiele, raz dane masz serwowane z jednego centrum danych raz z innego, a raz z przywroconej z przed miesiaca kopii zapasowej
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.