Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ilość wejść na stronę a liczba z google adwords tool
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Pozycjonowanie i Optymalizacja > Google
glina
Witam,
Mam pytanie do szanownego grona kolegow, mam serwis ktory dziala dopiero od lutego czyli jak narazie miesiac. Zależało mi go spozycjonowac na fraze X Y , gdzie X Y to dwa wyrazy smile.gif
Jak szukalem wcześnie w narzędziu google adwords tool liczba ogolnych miesiecznych wyszukiwan na ta fraze wynosila ok 12tys.
Od paru dni udało się i portalik jest na 1 stronie pod szukaną frazą. Natomiast wejscia na ta frazę sa nikłe. Natomiast przy kampani adwords na podane frazy wejsc bylo bardzo duzo. W czym moze byc problem?
Paweł 24
CYTAT(glina @ 28.02.10 - 10:19) *
Witam,
Mam pytanie do szanownego grona kolegow, mam serwis ktory dziala dopiero od lutego czyli jak narazie miesiac. Zależało mi go spozycjonowac na fraze X Y , gdzie X Y to dwa wyrazy smile.gif
Jak szukalem wcześnie w narzędziu google adwords tool liczba ogolnych miesiecznych wyszukiwan na ta fraze wynosila ok 12tys.
Od paru dni udało się i portalik jest na 1 stronie pod szukaną frazą. Natomiast wejscia na ta frazę sa nikłe. Natomiast przy kampani adwords na podane frazy wejsc bylo bardzo duzo. W czym moze byc problem?

Witam,

a gdzie sprawdzałeś, że pokazało Ci 12 tyś. wyszukań ta tą frazę?
glina
CYTAT(Paweł 24 @ 28.02.10 - 10:22) *
a gdzie sprawdzałeś, że pokazało Ci 12 tyś. wyszukań ta tą frazę?

https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal
CashNet
Zawęziłeś dopasoewanie do dokładnego?
I jakie to są proporcje? Adwords pokazywał 1000 wyszukiwan miesiecznie, a ty masz 2 wejscia dziennie czy jak? Podaj liczby najlepiej.
glina
CYTAT(CashNet @ 28.02.10 - 10:42) *
Zawęziłeś dopasoewanie do dokładnego?
I jakie to są proporcje? Adwords pokazywał 1000 wyszukiwan miesiecznie, a ty masz 2 wejscia dziennie czy jak? Podaj liczby najlepiej.

Tak, kolumna Liczba lokalnych operacji wyszukiwania: stycznia pokazje 12tys jak również Ogólna miesięczna liczba wyszukiwań tez 12 tys.
Fakt portalik jest dopiero od 3 tygodni w pełnej krasie i zauwazylem ze na 1 stronie dopiero jest od dwóch dni.
Monitoruje również pozycje poprzez narzedzie na stronie http://www.web-tools.pl/ i faktycznie pokazuje ze na ta fraze jest pozycja srednio 6-8.
Co do liczby wejsc, scisle na te frazy wczoraj mialem 3 wejscia, dzis jak narazie jedno.
Moj pagerank wiadomo jak narazie 0 ale to nie ma znaczenia w temacie o ktorym rozmawiamy.
CashNet
Nie wiem czy sie zrozumielismy - po prawej masz liste rozwijana z "Typ dopasowania" i domyślnie wybrane "Zbliżone", zmieniłeś na "Dokładne"? Czy hasło nie jest sezonowe? I czy nie masz na pewno wyników spersonalizowanych pod to hasło? W sensie ty widzisz na 1, a inni właśnie 6-8 wink.gif.
glina
CYTAT(CashNet @ 28.02.10 - 10:57) *
Nie wiem czy sie zrozumielismy - po prawej masz liste rozwijana z "Typ dopasowania" i domyślnie wybrane "Zbliżone", zmieniłeś na "Dokładne"? Czy hasło nie jest sezonowe? I czy nie masz na pewno wyników spersonalizowanych pod to hasło? W sensie ty widzisz na 1, a inni właśnie 6-8 wink.gif.

A ok juz podaje smile.gif przy wyborze scislym jest 2,5tys wyszukiwan to w sumie i tak duzo smile.gif
Jezeli chodzi o pozycje w google to przy personalizacji zawsze bylem na 1 stronie smile.gif a bez jest teraz pozycja 6-8, sprawdzane z roznych miejsc (znajomi)
CashNet
No to wychodzi Ci w teorii ok 80 wyszukiwan dziennie. Liczac, ze w sumie top3 sciagnie z tego z 10-30% (8-24) wejscia przy dobrym opisie strony to z Twoich pozycji w zaleznosci od hasla i jakosci wynikow wyzej bedziesz mial wlasnie 0-5 wejsc dziennie, wiec wszystko sie zgadza smile.gif.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.