Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: EasyDir
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Projektowanie stron > PHP i MySQL
milkus
Chciałbym dodać sobie nową podstronę w katalogu EasyDir, powiedzmy regulamin. Jednak nie mogę się w tym wszystkim połapać, dlatego proszę Was o pomoc.

Załóżmy, że mój regulamin znajduje się w application/views/szablon/regulamin.php

Teraz chciałbym aby w wywołaniu strony mojkatalog.com/regulamin/ ładował się regulamin.php, wraz z szablonem, dostępnym w template.php .

Teraz zasadnicze pytanie - jak to zrobić ?
Mion
Jeśli jest oparte o MVC musisz stworzyć nowy kontrole dla strony regulamin - musisz podpatrzeć jak to działa. Jeśli nie to klasycznie.
milkus
Czyli @Mion z tego co zrozumiałem, mam skopiować template.php, zapisać jako regulamin.php i dopisać regułę w .htaccess.
Mion
No wiałaś nie nie smile.gif I tu jest cały problem. Wzoruj się na jakimś istniejącym i działającym dziale. Widzę, że jest to oparte o kohana wiec sprawa jest trochę bardziej skomplikowania smile.gif
W katalogu application/controllers zamieść plik regulamin.php z takim kodem

CYTAT
<?php defined('SYSPATH') OR die('No direct access allowed.');

class Regulamin_Controller extends Template_Controller
{

public function __construct() {
parent::__construct();
}

public function index()
{
echo 'Moj kontroler regulamin';
}
}
?>
Wywolanie w zaleznosci od ustawien regulamin/ lub index.php/regulamin/
Tu masz więcej na ten temat: http://docs.kohanaphp.com/addons/template
milkus
Dzięki @Mion, trochę mnie oświeciło. Jakbym z czymś nie dał rady, to znów zapytam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.