Czesc katalogow do ktorych chcialbym dodawac strony wymaga platnosci SMSsem na krotki czterocyfrowy numer 7x68 i nie ma alternatywy wykonania platnosci np. przelewem, czy przede wszystkim jak na calym (normalnym) swiecie Paypal, Moneybookers, Google checkout
Oczywiscie problem jest szerszy, bo nie chodzi tylko o katalogi ale platnosci za szereg innych uslug dostepnych online.
W desperacji probowalem wysylac na 00487x68 ale jak mozna sie spodziewac to nie dziala. Uzywajac czyjegos telefonu (na przyklad rodziny) nie moge tych zakupow wrzucic w koszty.
Czy jest metoda na zaplacanie takiego smsa z zagranicy przez jakis gateway?
piszesz do wlascicieli i po problemie. ja mam i paypala i sms
Dużo katów ma właścicieli na tym forum, w szczególności SEOkatalogi.
General_Depet
23.02.10 - 20:39
U mnie są przelewy (w tym również PayPal). Czemu inni z tego nie korzystają ? Odpowiedź jest prosta: fiskus

Ile się trzeba nagimnastykować z księgowaniem takich marnych przelewów za 2zł wiedzą nieliczni
Ja dla wpisów premium mam tylko Paypal
S3ntin3l
23.02.10 - 21:23
CYTAT(General_Depet @ 23.02.10 - 20:39)

Odpowiedź jest prosta: fiskus

Ile się trzeba nagimnastykować z księgowaniem takich marnych przelewów za 2zł wiedzą nieliczni

Masz na myśli bezpośrednią wpłatę na swoje konto w banku? (wtedy trzeba księgowa każdy przelew) Bo moim zdaniem usługa przelewów za pośrednictwem np. dotpay ma się podobnie jak w przypadku usług sms.
General_Depet
23.02.10 - 21:56
CYTAT(S3ntin3l @ 23.02.10 - 21:23)

Bo moim zdaniem usługa przelewów za pośrednictwem np. dotpay ma się podobnie jak w przypadku usług sms.
Niestety nie i w tym problem
S3ntin3l
23.02.10 - 21:59
mógłbyś to jakoś rozwinąć lub podać źródło do konkretnej informacji na ten temat?
edit: ok, znalazłem
Czy jest metoda na zaplacanie takiego smsa z zagranicy przez jakis gateway?
Witam, ja w innej sprawie. Mam pytanie, ustawiłem wszystko poprawnie w dotpay i nadal przy kontach pokazuje mi że są nieaktywne. Jakie mogą być tego zazwyczaj przyczyny - dotpay musi to sprawdzić, zatwierdzić?
Chodzi o to że po wysłaniu smsa przychodzi zwrotny sms że kody są błędne.
Dotpay aktywuje usługę przeważnie do 24 godzin - informacja przychodzi na meila
Dzięki za info. A jeśli ktoś skorzystał przed aktywacją i wysłał smsa to pobrało kod z listy jak i również kasę tego użytkownika jak za normalnego smsa?
Dopóki konto jest nieaktywne, osoba wysyłająca SMSa nie zostanie obciążona.
korzystaj z adtaily ;d ja do dzis nie uruchomilem platnosci sms ;d
korzystaj z adtaily ;d ja do dzis nie uruchomilem platnosci sms ;d
chcewypoczac
14.03.10 - 10:51
CYTAT(General_Depet @ 23.02.10 - 20:39)

U mnie są przelewy (w tym również PayPal). Czemu inni z tego nie korzystają ? Odpowiedź jest prosta: fiskus

Bo jadą na umowy zlecenie czy o dzieło bo nie mają DG.
witam
jako że praktycznie zawsze staram dodawać stronę jako gold lub premium korzystam z tzw " promocji " sieci gsm. Tak jak np tak-tak daje co jakiś czas możliwość podwójnego doładowania konta za jedną zdrapkę. Kupuje parę prepaidów i doładowuję maksymalnymi kwotami które są przez sieć podwajane na wszystkie usługi. Jest to chyba najtańsze rozwiązanie (taniej niż paypal i dotpay) .
pozdrawiam Damian
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.