Witam,
mam sklep, w ktorym opisy produktow sa skopiowane z hurtowni - czyt. 95% konkurencji ma takie same. Kombinuje oczywiscie troche z ta trescia, aby stworzyc jak najbardziej unikalna. I stad pytanie - zmieniac lepiej opis produktu na stronie czy wrzucac ten zmieniony do meta description? Czy tez moze zmieniac opis i kopiowac jego czesc do tego tagu? Jak to wyglada jesli description jest skopiowane z tresci strony - a jak jesli oba opisy sa unikalne?
Jak to zrobic najlepiej?
Z gory dzieki za wszelkie sugestie
ja bym proponował stworzyć unikalny opis na stronie i pozwolić góglowi samemu zrobić description... nie zawsze wychodzi to tak jak by się chciało, wieć można zrobic to i to osobno, ale najważniejsze żeby opis na stronie był unikalny.
Bartek Damek
24.02.10 - 14:09
Description da się generować unikalne automatycznie, podaj adres to podam Ci ci możesz ewentualnie do description wstawić. Jeżeli wszyscy mają te same opisy to masz duże pole do popisu, żeby stać się unikalnym, na pewno warto Google odwdzięczy się dużym ruchem z długiego ogona.
aleksander.chmielewski
26.02.10 - 19:19
dokładnie, lepiej utworzyć wartościowy tekst na stronie, który google uzna za wartościowy *warto wyróżnić docelowe frazy na stronie...
Ja bym połączył jedno i drugie - i unikalny tekst na stronie i popracować nad description. Wiem, że czasami wydaje się to męczące i bezcelowe, ale Google wynagradza jak strona jest dobrze zrobiona, ma dobre metatagi, unikalną treść, wiec skoro cała konkurencja ma to samo, to Ty masz tym większe szanse jeśli popracujesz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.