Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Konkurs Junior Internet
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Forum Ogólne > Pogaduszki
shaun_black
Nie masz jeszcze ukończonych 19 lat? Jesteś kreatywny, pełen pomysłów, interesujesz się Internetem? Chcesz porównać swoje umiejętności z rówieśnikami z całej Polski, a nawet Europy? Pragniesz poznać nowe informacje dotyczące Internetu? Nie wahaj się ani chwili dłużej i zgłoś swoją stronę internetową lub swój esej o Internecie do projektu Junior Internet ! Junior Internet może stać się drogą, która wprowadzi Ciebie w świat ludzi sukcesu - młodych projektantów stron internetowych, programistów, dziennikarzy, menadżerów, a nawet młodych biznesmenów!

Jest to projekt przeznaczony dla młodzieży do 18 roku życia, która używa globalnej sieci nie tylko do zabawy. Uczestnicy projektu, którzy złożą swoje prace zostaną zaproszeni na konferencję, która odbędzie się we Wrocławiu (5 marca).

UWAGA! Szkoła może pokryć koszty wyjazdu jako delegację.

Gdyby ktoś się wybierał, dajcie znać w tym temacie.

więcej info na stronie: http://www.juniorinternet.pl
Łukasz Gugała
Jak tak patrzę na nagrodzoną stronę w 2009, to tak sobie myślę, że open source + przerobienie szablonu to jest coś, co jest podstawą dobrego polskiego młodego programisty..
Krisss
W wieku 18 lat chyba nie jest najważniejsza bardzo dobra znajomość 10 języków programowania i tworzenia niewiadomo jakich aplikacji. Więc przerabianie gotowych cmsów w tym przypadku nie uważałbym za jakąś wielką wadę.
shaun_black
Tak, ale co w tym innowacyjnego? Chyba tylko treści na stronie smile.gif Wg mnie projekty, które posiadam i ich plany rozwojowe są dużo ciekawsze od serwisu postawionego na joomla.
kolryb29
Wśród takiej młodzieży jest mnóstwo zdolnych i całkiem dobrze się zapowiadających programistów jak i grafików, inicjatywa bardzo dobra i tylko kibicować...
mela
aha, fajny pomysł - zobaczymy jak wyniki!
Kukis
CYTAT
Uczestnicy projektu, którzy złożą swoje prace zostaną zaproszeni na konferencję, która odbędzie się we Wrocławiu

A jeżeli jestem właścicielem serwisu internetowego, ale nie zrobiłem go własnoręcznie (czyt. nie pisałem jego silnika + nie robiłem grafiki)? wink.gif
FiKaS
Bardzo fajna inicjatywa, tylko cieszyć się że dostrzega się młodzież, która jest przyszłością smile.gif

Gratuluję pomysłu smile.gif
mela
@Kukis: Zastanów się chwilę, pomyśl tak zdroworozsądkowo oraz poczytaj informację na stronie - myślę, że nie będzie ciężko samemu odpowiedzieć sobie na to pytanie.
Kukis
Mela, wiem że zdroworozsądkowo nie miało by to sensu, bo by wystarczyło odkupić od kogoś serwis i po sprawie. Przeczytałem cały regulamin i trochę nie jest jednoznaczny, bo nie uwzględnia osób trzecich, którzy np. robili tylko grafikę.
Dominik23
Hmm.. Syców, to niedaleko moich okolic wink.gif
mela
Przy rejestrowaniu się, możesz wpisać co stworzyłeś:
- zawartość merytoryczną
- grafikę
- kod
shaun_black
Możesz dodawać wspólne prace, ale podczas oceny brana jest też pod uwagę ilość osób, która tworzyła dany projekt.
SilverT
Gugsen, idąć dalej to nagrodzony w 2009 jest właścicielem strony blackweb.pl - było nie było w wieku 19 lat ma własną firmę i z zwiedzenia strony widać, że 2 lewych do pracy też nie ma wink.gif
w 2007 też był nagrodzony, i możliwe, że właśnie to czyta bo pozycjonowaniem też się niby zajmuje ;]

jak dla mnie fajny pomysł z tym konkursem wink.gif
Łukasz Gugała
@Silver, nie interesuje mnie to kim jest nagrodzony, lecz za co smile.gif Siedzę w temacie i wiem co człowiek może umieć w tym wieku smile.gif
mela
Konkurs chyba się skończył - i jak, ktoś się zgłosił, ktoś się wybiera?
shaun_black
Ja i kolega, jeżeli dyrektor pozwoli, będziemy na pewno.
shaun_black
Gratulacje dla użytkownika Mela - pierwsze miejsce w konkursie JuniorWeb - system monitorowania pozycji, zdecydowanie najlepszy projekt zaprezentowany na konferencji.
JereManU
Jest gdzieś pełna lista tegorocznych laureatów? Ciekaw jestem zwycięskich projektów.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.