CYTAT(Kojotek_OX @ 13.02.10 - 14:33)

Podałem możliwe przyczyny dlaczego domena .edu.pl jest wyżej niż biz.pl przy założeniu że prawdziwe są informację że BL ma lepsze edu.pl i jest młodszą domeną.
To grabowski.biz.pl ma więcej i lepsze BL

Pierwszy link w treści znaczy nic innego że jeśli do tej samej strony umieścisz 2 linki na tej samej podstronie z różnymi anchor-ami to Google zaliczy Ci tylko pierwszego (jeśli masz inne zdanie OK zrób test i przedstaw wyniki)
Te linki są nie tylko z różnymi anchorami ale też prowadza każdy do innej podstrony grabowski.biz.pl

Pisząc o domenach biz.pl mówię o starych czasach kiedy naprawdę mocno oberwały te domeny za spam - a jako przykładem posłużyłem się domenami .info (nie tak dawno była afera że Google na kilka dni te domeny wykopało z indeksów aby odfiltrować mega spam na nich) nie wydaje mi się żebym pomylił TLD
Nie wydaje mi się aby G. stosowało takie "stalinowskie" metody nie bacząc na to że karzą wartościową stronę z biz.pl

Filtr każdemu się może zdążyć i może panowie odpowiedzialni za tą domenę przesadzili z linkami czy czymś innym i strona ma filtra
Strona jest na TOP3 jako "windykacja" czy są takie słabe filtry? Może są.

Odświeżanie strony czyli aktualizacja treści a nie F5 (litości takie rzeczy też trzeba tłumaczyć

)
Strona grabowski.biz.pl aktualizowana jest (dodawane są lub uzupełniane nowe podstrony) co najmniej raz na 2 tygodnie a windykacja.edu.pl ruszana jest raz na pół roku, to wiem.

Właśnie wpadł mi jeszcze pomysł że domena biz może stać na hostingu gdzie jest spam etc (złe sąsiedztwo)
?
To hosting interia.pl i na koncie na którym jest grabowski.biz.pl NIE MA żadnych innych domen. To tak samo na home.pl gdzie jest windykacja.edu.pl wśród pewnie setek tysięcy stron różnych właścicieli są spamy.
CYTAT(elpav @ 13.02.10 - 14:45)

gov i edu są dobrze traktowane bo mają linki z ze stron z autorytetem. Dlaczego mają takie linki chyba nie trzeba pisać.
Piszemy tu o stronach na domenach edu.pl (a nie edu) które to każdy może sobie zarejestrować.