Witam,
Z jakich płatności najlepiej korzystać?
Jak wygląda instalacja i implementacja systemu płatności ?
Czy trudno o zintegrowanie portalu z płatnościami online?
@Z jakich płatności najlepiej korzystać?
Może być dotpay oferują zarówno sms-y jak i platności online z kont bankowych;
@Jak wygląda instalacja i implementacja systemu płatności ?
Zależy do założeń systemu i jako takie instalacji nie ma musisz wszystko zaprojektować i napisać samemu;
@Czy trudno o zintegrowanie portalu z płatnościami online?
Dla jednego wręcz nierealne, dla innego trudne, a jeszcze innego łatwe - zależy ot umiejętności w programowaniu w jakim system płatności ma być implementowany i po części od API samego systemu.
czy płatności online pobierają jakieś opłaty dodatkowe od firmy albo od użytkownika dokonującego przelew?
Kto ma najniższe stawki?
No przecież nie robią tego non profit
Najlepiej jak porównasz oferty indywidualnie i wybierzesz najlepszą do swoich celów.
S3ntin3l
10.02.10 - 21:38
płatności sms jest łatwo zintegrować, natomiast z przelewami bywa różnie - zależy to od stopnia integracji.
@natomiast z przelewami bywa różnie - zależy to od stopnia integracji.
Może rozwiń swoją myśl o problemach z implementacją płatności online zależnych od od stopnia integracji
viper134
11.02.10 - 12:43
Ja tam jestem zadowolony z transferuj.pl . Pobierają 1,9% od transakcji wypłata od 2zł a odemnie generator linków do płatności. Transferuj dobrze zgrać sobie z Allegro wystarczy tylko wykorzystać mój generator. No i jak w każdym systemie jest wymagana aktywacja płatna 10zł jest ona też dobrym testem szybkości działania i księgowania płatności
Którą byście usługę wybrali dla płatności za 100 zł ?
Wymagam aby było jak najwięcej sposobów płatności (może być bez sms) i najniższe stawki. Do tego nie trzeba mieć zarejestrowanej firmy?
Obrót miesięczny może być powyżej 10k
Dotpay.pl obsługuje dużo kanałów w płatnościach online do tego ich API jest względnie "przyjemne" w implementacji.
a ty Mion z czego byś skorzystał jeśli sprzedawałbyś trzy produkty za 30 zł , 60 zł , 120 zł ?
Też dotpay?
Powiedzmy, że mam zintegrowany serwis z płatnościami online DOTPAY to powiedzmy programista, który będzie miał dostęp do ftp i mysql będzie mógł wejść na konto bankowe i wypłacić kasę? Pytam bo nie wiem jak działa DOTPAY.
Nie będzie mógł, bo w Twojej części implementacji płatności jest wstępny formularz danych usera, a niezbędny do realizacji płatności numer karty podawany jest dopiero w drugim formularzu już w serwisie dotpay oczywiście jeśli user wybierze opcję "Karta VISA, MasterCard, EuroCard, JCB, Diners Club".
Poza tym dotpay obsługuje takie płatności jak mTransfe, Płacę z Inteligo itd gdzie user jest przekierowany do strony konta w "swoim banku" i tam dokonuje autoryzacji płatności.
Content is King
17.06.10 - 02:16
Nie wiem czy cię zainteresuje, ale jak już jesteśmy w temacie płatności sms, jeśli chodzi o zagraniczne to DAOPAY wygląda przystępnie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.