Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak ustawić w mod_rewrite takie coś
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Projektowanie stron > PHP i MySQL
piotrekk
Witam,
chce ustawić w mod_rewrite takie coś:

Mam :

domena.pl/admin/index.php

chciałbym żeby było

domena.pl/x/index.php

I wszystko to co jak zwykle jest po admin/... było cały czas tylko zamiast pokazywania folder admin było x.
Pozostałe scięzki zostają.

Dzieki
piotrekk
Ja mniej wiecej wiem o co chodzi, ale jakoś mam problem z napisaniem, tego
chyba nie do końca wszystko rozumiem w tym

staram się korzystać ze "zamiany" linków za pomocą mod_rewrite. Chce przesłać dane metodą POST, jednak wyskakuję mi błąd że przesłane dane w POST są puste. Sprawdza mi to skrypt empty($_POST['nazwa']) ...

Oczywiście dane są wypełnione. Tylko przy wykorzystaniu moda wyskakuję info o przesłaniu pustych danych.

wygląda to tak:

RewriteRule ^x.php$ https://domena.pl/login.php [L]

w form action="x.php"

Jak to rozwiązać ?

Czy plik z htaccess powinien wtedy być w folderze admin, czy w głównym ?

Z góry dzieki
Mion
Nie wiem co ty kombinujesz. W pierwszym poście piszesz coś innego i w drugim co innego wacko.gif
Zastanów się co chcesz uzyskać i dlaczego musi być to obsługiwane przez mod rewrite.
piotrekk
Odpowiedź jest prosta,
jedno i drugie prowadzi do tego samego. Zadałem drugie pytanie, ponieważ nie chciałem otwierać nowego posta.

Zastosowanie ? Nie chce ujawniać struktury katalogów...
Mion
Dla klienta realizującego żądanie nie przy ustawionym mod rewrite i tak struktura katalogów jest przezroczysta, bo nie ma możliwości odróżnienia czy żądanie admin/ odwołuje się do istniejącego katalogu czy też nie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.