Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Katalog stron ze sprawdzaczem linków zwrotnych
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Projektowanie stron > PHP i MySQL
patys
Witam, szukałem w internecie darmowego katalogu stron z jak to nazwać "sprawdzaczem linków zwrotnych", ponieważ dodają ludzie stronę do mojego katalogu nie dodając linku zwrotnego na moja stronę, myśląć, że przejdzie. Jeśli znalibyście taki skrypt to bardzo bym prosił o podanie go smile.gif

Z góry dziekuje i pozdrawiam
Mion
@nie dodając linku zwrotnego na
A co ty myślisz, że do pierwszego lepszego katalogu ktoś ci za wpis będzie linkował biggrin.gif Link, opłatę za wpis możesz wymagać jak katalog je mocy np gwiazdor itd a nie na starcie...
patys
Czy ja mówie że na starcie ? Jakby katalog nabrał PR z 3-4 to bym dał link zwrotny. Do tego czasu bym usunął to, ale poprostu w ogóle nie moge takiego znaleźć.
General_Depet
Z darmowych nie ma takiego skryptu chyba

Z płatnych na pewno SEOKatalog i INDEXU
patys
Czyli nie ma żadnego takiego katalogu za "friko" ?
General_Depet
Raczej nie sad.gif - niestety ale praca programisty musi kosztować...
zoreander
Stara darmowa wersja phpLD 2.2 ma taką możliwość

http://www.phplinkdirectory.com/articlescr...D_version_2.php

lub

http://phpweby.com/features/dir

a jak dobrze poszukasz to jestem pewien że znajdziesz więcej. Z tym, że nie są to jakieś "wypasione" skrypty tylko raczej dolna półka.
alumilut
CYTAT(Mion @ 31.01.10 - 13:48) *
A co ty myślisz, że do pierwszego lepszego katalogu ktoś ci za wpis będzie linkował biggrin.gif Link, opłatę za wpis możesz wymagać jak katalog je mocy np gwiazdor itd a nie na starcie...

Witam.

Mion - A sprawdzales ostatnio SEOkatalog ledwo powstaja a juz platne.

Pozdrawiam.
Mion
I potem stoją takie dziadostwa w "pajęczynach". SEOkatalog to nic więcej niż standardowy katalog stron wiec nie widzę dlaczego w tym wypadku miało by być inaczej.
Helid
<?php
//Pobranie wartości, może być file get contents
$text = file_get_contents('adres do linka')
//Potem za pomocą strops() etc sprawdzasz czy wybrany przez ciebie ciag znajduje się w zmiennej.
?>
GeorgeUK
CYTAT(Helid @ 1.02.10 - 15:38) *
...Potem za pomocą strops() etc sprawdzasz czy wybrany przez ciebie ciag znajduje się w zmiennej.

Takie proste sprawdzanie z reguły się nie sprawdza, gdyż link może zawierać atrybut nofollow, a nawet gdy wymagasz wstawienia swojego kodu linka może on znajdować się w komentarzu,
że już nie wspomne o kilku innych technikach które oszukają takie sprawdzanie...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.