Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [prywata] Umowa zlecenie/o dzieło pozycjonowanie
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Forum Ogólne > Pogaduszki
Mastiff
Potrzebuję wzór umowy zlecenie/o dzieło dotyczące pozycjonowania. Podzieli się ktoś swoim szablonem?

NetBusters Group
Podam 2 przydatne linki ten

a ten na powaznie
SilverT
hmm, umowy o pozycjonowanie nie problem znaleźć, kolega wyżej podał link do umowy o dzieło, więc co za problem sklecić dwa w jedno? sądziłem, że ludzie zajmujący sie pozycjonowaniem i oferujący takie usługi innym są troche bardziej pracowite...
Mastiff
Oczywiście, że szukałem w Google, ale miło że podaliście mi adres tej nieznanej mi wyszukiwarki. Znalazłem przykładowe umowy, ale w żadnej nie było dokładnego opisu czynności za jakie płaci zleceniodawca. Google drodzy koledzy, może was zdziwię, ale nie zawsze jest jedyną odpowiedzią na każde pytanie... Znacie w ogóle takie pojęcie jak deep space?
banalny
Ja bym się radził porządnie zastanowić czy umowa o dzieło jest właściwa dla tego typu działalności (pozycjonowanie)....
Xann
Wzór umowy na pozycjonowanie stron
Mastiff
CYTAT(banalny @ 27.01.10 - 11:53) *
Ja bym się radził porządnie zastanowić czy umowa o dzieło jest właściwa dla tego typu działalności (pozycjonowanie)....

Można zapytać czemu?

Xann dzięki, ale to umowa przeznaczona dla osoby prowadzącej działalność gospodarczą, a ja jeszcze takowej nie posiadam wink.gif
zgred
weź jedną ze swoich stron, napisz do firmy pozycjonerskiej na S***S***.pl i w kilka dni odesla szablon ok 20to stronicowy smile.gif - mam posiadam i jest rewelacyjny biggrin.gif
banalny
CYTAT(Mastiff @ 27.01.10 - 14:45) *
CYTAT(banalny @ 27.01.10 - 11:53) *

Można zapytać czemu?

Xann dzięki, ale to umowa przeznaczona dla osoby prowadzącej działalność gospodarczą, a ja jeszcze takowej nie posiadam wink.gif

Pozycjonowanie nie jest raczej sprawą jednorazową , a gdy Urząd Skarbowy dopatrzy się pewnej ciągłości w jego realizowania może niestety umowę o dzieło potraktować jako działalność gospodarczą. Jest to chore ale tak może być. Może to wywołać różne skutki podatkowe i przymus płacenia składek na ZUS nawet wstecz. Co do umowy którą pokazał Xann łatwo ją przerobić na umowe o dzieło.

A co do ZUS to : http://img7.imageshack.us/img7/9839/zus.jpg
Mastiff
Zgred dzieki fajny sposób wink.gif

Banalny
spoko, rozumiem, możliwe, że skończy się pracą na czarno właśnie, aczkolwiek z umową czułbym się pewniej wink.gif
marrcee
Xann bardzo prosty i konkrety wzór, tylko zastanawia mnie jak za jakie usługi wystawić fakturę ? Marketingowe czy po prostu za pozycjonowanie, a jeżeli to drugie to jakie PKD byłoby potrzebne bo ciężko w opisach działalności się połapać :/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.