Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Samoczynne wylogowywanie
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Projektowanie stron > PHP i MySQL
lipek92
Witam,
od dłuższego czasu na moim forum występuje problem z wylogowywaniem użytkowników (czasami zdarza się nawet 3 razy w ciągu minuty). Nie chodzi mi tu o wylogowywanie po bezczynności, bo długość sesji mam ustawioną na 900 sekund. Forum stoi na skrypcie phpbb by przemo. Szukałem już pomocy na oficjalnym forum tego skryptu, jednak żadne znalezione przeze mnie wskazówki nie pomogły. Ma ktoś pomysł dlaczego tak się dzieje? Dodam, że problem występuje głównie w przeglądarce Firefox.
sh0tek
głównie w firefoxie ?
a w innych przeglądarkach w ogóle występują czy nie ?

wina pewnie leży gdzieś w sesji wink.gif
Mion
Nie ma jak to odpowiedź "eksperta - znawcy tematu" crazy.gif
sh0tek
profesjonalne zadane pytanie profesjonalna odpowiedź
nic mi nie wiadomo na jakim hostingu to stoi
zresztą samo phpbb raczej nie ma takich problemów, więc jeśli to nie przeglądarka to pewnie hosting wink.gif
lipek92
To raczej nie wina hostingu. Forum było już przenoszone 2 razy. Najpierw na serwer CAL.pl (tam zaczął pojawiać się ten problem) i niedawno na linuxpl.com
Siedzę teraz na Google Chrome i od ponad godziny mnie nie wylogowało.
Lukassz
zobacz ustawienia cookies w ff
hosting nie ma tu nic do rzeczy, wątpię aby były jakieś błędy w interpreterze php
lipek92
CYTAT(Lukassz @ 29.01.10 - 15:48) *

Tylko, że w najnowszej wersji 3.5.7 chyba nie ma nigdzie ustawień Cookies? Chyba że ja jestem ślepy tongue.gif
flavio100
CYTAT(lipek92 @ 30.01.10 - 19:24) *

Tylko, że w najnowszej wersji 3.5.7 chyba nie ma nigdzie ustawień Cookies? Chyba że ja jestem ślepy tongue.gif

czy blad wystepuje tez w starszym firefoxie? a w nowym? jaki komunikat sie pojawia?
a w IE 6, 7 8?
a w operze?
przegladales jakie cookie zostaja ustawione, z jakim czasem wygasniecia? ( w przegladarce).
wiecej szczegolow smile.gif
Mion
Najważniejsze pytanie grzmi czy ten problem występuje też u innych użytkowników - z innych połączeń?
lipek92
CYTAT(flavio100 @ 30.01.10 - 18:28) *
CYTAT(lipek92 @ 30.01.10 - 19:24) *

czy blad wystepuje tez w starszym firefoxie? a w nowym? jaki komunikat sie pojawia?
a w IE 6, 7 8?
a w operze?

Po prostu jestem zalogowany, przeglądam swoje forum i nagle zostaje wylogowany.

W Google Chrome ten problem nie występuje, w Operze i IE podobno też nie.
W nowym Firefoxie wywala, na starym nie testowałem.

CYTAT(Mion @ 30.01.10 - 18:52) *
Najważniejsze pytanie grzmi czy ten problem występuje też u innych użytkowników - z innych połączeń?

Tak, użytkownicy ubolewają z tego powodu. tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.