Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zewnętrzny plik CSS tylko dla fragmentu strony
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Projektowanie stron > HTML i CSS
joketown
Mam nadzieję, że zostanę dobrze zrozumiany. Chodzi mi o to, że mam na swoją stronę wrzucić box innej strony (nie mojej). Box zawiera dość sporo kodu, divów itd. Za wygląd całego boxa odpowiada css umieszczony w zewnętrznym pliku. Kiedy wrzucam top na stronę i daję w <head> odwołanie do pliku css obsługującego ten box, to box wygląda ok, natomiast wywala mi się reszta strony. Da się jakoś zrobić, aby pewien fragment kodu (box) korzystał z tego cssa, a pozostała część go nie widziała tak, abym nie musiał przerabiać zarówno strony, jak i wspomnianego cssa (dużo kodu i ciężko się połapać co jest co) aby rozróżnić nazwy class i id, które pewnie się dublują (a są inaczej opisane) i z tego wynika błąd?
Kleszcz
Może:

http://www.signs.pl/html/s/!important.php
joketown
CYTAT(Kleszcz @ 19.01.10 - 16:12) *

No nie do końca, chodzi mi o jakiś taki myk za pomocą nie wiem .js czy czego, że:

<div "myk, który sprawi że tylko wewnątrz tego diva, zewnętrzny css będzie funkcjonował">
100 linii kodu, tabelek, divów itd
</div>

bez edycji samego pliku .css

slawek22
Wklej w iframe, innego wyjścia nie ma. Nawet z important styl (jeśli jest dużo kodu) pewnie będzie się sypał.
joketown
CYTAT(slawek22 @ 19.01.10 - 16:19) *
Wklej w iframe, innego wyjścia nie ma. Nawet z important styl (jeśli jest dużo kodu) pewnie będzie się sypał.

Iframe nie mogę, bo w boxie są linki, które muszą działać normalnie (inaczej strony zaczną się zmieniać w samym iframie). No nic, nie ma opcji to trudno, dzięki.
Kleszcz
No to jeśli ten boks jest bardzo ważny to zmień nazwy w swoich stylach, hurtowo. smile.gif
slawek22
Zmień linki w iframe na <a href='' targer='_parent'>

albo dodaj w sekcji <head> w iframe <base target='_parent'

Wtedy strony będą się otwierać normalnie w oknie a nie w ramce
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.