Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Katalog stron nowej genracji - informacje o premierze, oferta specjalna, prezenty
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Pozycjonowanie i Optymalizacja > Katalogi i Preselle
fahofiec
W grudniu 2009 roku mieliśmy przyjemność poinformować Użytkowników Forum.Optymalizacja.com o rozpoczęciu prac nad nowym katalogiem stron internetowych i zaprezentowaliśmy pierwszą odsłonę, której nadaliśmy status "beta". Prezentacja naszego projektu zainicjowała bardzo obszerną dyskusję; otrzymaliśmy mnóstwo pozytywnych opinii i cennych wskazówek. Po kilku tygodniach intensywnej pracy pragniemy przedstawić finalną, w pełni funkcjonalną i sprawdzoną odsłonę serwisu z wdrożonymi nowymi udoskonaleniami. Z tej okazji przygotowaliśmy również atrakcyjny upominek dla użytkowników w postaci pakietu specjalnych kodów pozwalających na bezpłatne dodanie wpisów oraz wartą uwagi ofertę dla właścicieli katalogów, blogów i innych stron internetowych.

Katalog Seomoz to dynamicznie rozwijający się, przyjazny oraz nowoczesny serwis prezentujący najciekawsze zasoby polskiego Internetu. Wyróżnia się bardzo przejrzystą, dobrze przemyślaną strukturą i układem treści, dzięki czemu korzystanie z niego jest proste i przyjemne.

Oto jednorazowe kody promocyjne pozwalające na bezpłatne zgłoszenie wpisu:
  • SEOMOZ001
  • SEOMOZ002
  • SEOMOZ003
  • SEOMOZ004
  • SEOMOZ005
  • SEOMOZ006
  • SEOMOZ007
  • SEOMOZ008
  • SEOMOZ009
  • SEOMOZ010

P.S. Wpisy dodane z wykorzystaniem darmowych kodów nie będą objęte nowatorskim programem bezpośredniego linkowania z zewnętrznych zasobów własnych Administracji oraz systemów wymiany linków.

UWAGA! Oferta specjalna dla właścicieli blogów, katalogów i innych serwisów internetowych! Aby otrzymać zupełnie za darmo kod pozwalający na zgłoszenie wpisu wystarczy umieścić link do strony katalog.seomoz.pl i poinformować o tym fakcie Administrację. Każdy wniosek rozpatrzymy indywidualnie.

P.S. Niniejszym oznajmiam, że wszystkie kody promocyjne zostały wykorzystane.
General_Depet
Ale co tu jest takiego co świadczy o "nowej generacji" ? Toż to zwykły katalog... nie ma niczego innowacyjnego.
Psik
6 i 7 i 9 wykorzystane thx smile.gif...

#up tongue.gif pewnie taki chłyt małketingowy
Kukiel
Podlinkowalbys zamiast tyle szumu robic.
fahofiec
CYTAT(General_Depet @ 13.01.10 - 20:57) *
Ale co tu jest takiego co świadczy o "nowej generacji" ? Toż to zwykły katalog... nie ma niczego innowacyjnego.

Katalog nie ma nic wspólnego ze zwykłymi bazami linków opartymi na popularnych gotowych skryptach - wyróżnia się unikatową architekturą struktury i organizacji wpisów. Kwestia została już bardzo szczegółowo omówiona w poprzednim wątku z grudnia ubiegłego roku, poświęconym roboczej wersji beta.
zgred
predzej dam CI kody za darmo niż umieszcze linka na katalogach tongue.gif
fahofiec
CYTAT(zgred @ 13.01.10 - 21:20) *
predzej dam CI kody za darmo niż umieszcze linka na katalogach tongue.gif

W przypadku katalogów stron i blogów pod pojęciem "link" nie należy rozumieć linka zwrotnego, tylko np. wpis w katalogu. wink.gif
Psik
pierw rozumiałem jak zgred tongue.gif ale po dłuższym namyślę to byłoby raczej za duże wymaganie ^^

a czy wpisy z darmowych kodow uzyskanych poprzez wymiane wpisami ^^ (powiedzmy) są linkowane czy tak samo jak te 10 promocyjnych smile.gif ?
mirekm
Dobry tekst, ale tylko na forum Onetu czy na aukcje z pozycjonowanie na Allegro, a nie na forum gdzie większość osób zajmuje się zawodowo pozycjonowaniem. Nie to żebym się czepiał, ale imho nie wykorzystaliście połowy możliwości Wordpressa, a teksty typu "wyróżnia się unikatową architekturą struktury i organizacji wpisów" i podobne są zwykłą marketingowa ściemą smile.gif

Popracujcie nad "unikatowością" i nad podlinkowaniem katalogu, ewentualnie też nad skromnością, bo jak na razie to nie widzę sensu wydania 3zł netto i wolę zapłacić za inny lepszy katalog.
mkr
Pod Opera się rozjeżdża

Brakuje mi możliwości płatności szybkim przelewem.
Ciekawe zastosowanie wordpress. Podstrony ładują się po 4-5 sekund, trochę długo.
fahofiec
mirekm, proszę pokazać przynajmniej jeden "lepszy" katalog na polskim rynku, którego administracja zgodziła się poświęcić własne zasoby i środki na linkowanie pojedynczych wpisów użytkowników. Jeżeli chodzi o określenie, że katalog wyróżnia się unikatową architekturą struktury i organizacji wpisów, tłumaczę: mam tu na myśli oryginalny układ, gdzie w przeciwieństwie do innych katalogów struktura kategorii nie stanowi priorytetu, dzięki czemu nie ma sytuacji, że na stronie jest kilkaset linków do podkategorii i zero sensownej treści, a także charakterystyczny styl wpisów a la posty, automatycznie pingowane i błyskawicznie indeksowane, co pozwala pochwalić się 100-procentowym współczynnikiem indeksacji, niemal nieosiągalnym dla katalogów opartych o większość popularnych skryptów.

mkr, dzięki za uwagę, zgłoszę to programiście. Podstrony będą ładować się znacznie szybciej po przeniesieniu katalogu na serwer dedykowany, ale na to trzeba poczekać kilka miesięcy. Płatność przelewem była w fazie "beta", ale została wycofana.
Rocky77
CYTAT
10.1.8632884266970 | Biznes i ekonomia

to się nazywa innowacyjny zapis daty biggrin.gif
mimik
Mam takie pytanie do Ciebie, w regulaminie piszę, że wpisy zatwierdzane są w ciągu 14 dni, a nic nie piszę czy dostajemy potwierdzenie mailem o dodaniu czy też nie i musimy sami patrzeć?? ( chyba, że mi to umknęło uwagi czytając regulamin) Jestem ciekawy, bo nie wiem czy mam sprawdzać co jakiś czas czy wpis będzie dodany czy dostane potwierdzenie na maila o akceptacji/odrzuceniu wpisu:) Pozdrawiam
fahofiec
CYTAT(mimik @ 14.01.10 - 18:54) *
Mam takie pytanie do Ciebie, w regulaminie piszę, że wpisy zatwierdzane są w ciągu 14 dni, a nic nie piszę czy dostajemy potwierdzenie mailem o dodaniu czy też nie i musimy sami patrzeć?? ( chyba, że mi to umknęło uwagi czytając regulamin) Jestem ciekawy, bo nie wiem czy mam sprawdzać co jakiś czas czy wpis będzie dodany czy dostane potwierdzenie na maila o akceptacji/odrzuceniu wpisu:) Pozdrawiam

Programiści opracowali prototyp skryptu wysyłającego e-maile o zatwierdzeniu/odrzuceniu/zmiany wpisu, ale jeszcze nie przetestowano i nie wdrożono tego rozwiązania. Z drugiej strony, jeśli użytkownicy będą musieli sami odwiedzać katalog w celu sprawdzenia swojego wpisu wpłynie to bardzo pozytywnie na ilość odwiedzin, a tym samym na klikalność innych wpisów, co zwiększy ruch generowany przez katalog na dodanych stronach. Tak więc sprawa wymaga głębszego przemyślenia.
Lukas_79
CYTAT
Programiści opracowali prototyp skryptu wysyłającego e-maile o zatwierdzeniu/odrzuceniu/zmiany wpisu

znaczy sie gotowy plugin trzeba wgrac wink.gif - nie musicie pisac - wystarczy forum przeszukac
mimik
CYTAT(Lukas_79 @ 14.01.10 - 17:34) *
CYTAT
Programiści opracowali prototyp skryptu wysyłającego e-maile o zatwierdzeniu/odrzuceniu/zmiany wpisu

znaczy sie gotowy plugin trzeba wgrac wink.gif - nie musicie pisac - wystarczy forum przeszukac

hehe Dobra riposta:)
fahofiec
CYTAT(Lukas_79 @ 14.01.10 - 19:34) *

Można prosić o namiary do takiego plugina?
mmarek
CYTAT(fahofiec @ 14.01.10 - 17:04) *
jeśli użytkownicy będą musieli sami odwiedzać katalog w celu sprawdzenia swojego wpisu wpłynie to bardzo pozytywnie na ilość odwiedzin, a tym samym na klikalność innych wpisów, co zwiększy ruch generowany przez katalog na dodanych stronach...

Tutejsi użytkownicy wchodzą do katalogów tylko po to, by zostawić tam swój wpis.
NieW
CYTAT(fahofiec @ 14.01.10 - 19:02) *
Można prosić o namiary do takiego plugina?

Notify author
WP Status Notifier

ogólnie poszukaj pluginów pod notify
Radw
Chyba mały błąd.
regulamin §3
wypunktowanie
a
b
a
b
c

no chyba że tak ma być ?biggrin.gif

Edite:

i potem zdanie chyba trochę urwane "Nie powinien z"
fahofiec
Regulamin jest ciągle w trakcie nowelizacji, gdyż zamierzamy obszerniej zdefiniować niektóre wytyczne.
fahofiec
Administracja Katalogu Seomoz właśnie podjęła decyzję o wyborze systemów automatycznej wymiany linków, które zostaną wykorzystane do linkowania poszczególnych wpisów. Są to:
1. LinkMe.pl (linki stałe)
2. E-weblink.com (linki dynamiczne)
3. GotLink.pl (linki dynamiczne)
Obecnie gromadzone są zewnętrzne zasoby, które umożliwią realizację tego nowatorskiego projektu. Pragnę zwrócić uwagę na fakt, że na podjęcie się podobnego przedsięwzięcia nie zdecydował się prawdopodobnie jeszcze żaden katalog dostępny na polskim rynku.

P.S. Mam przyjemność poinformować, że zatwierdzono już wszystkie wpisy zgłoszone z wykorzystaniem darmowych kodów promocyjnych. W każdym przypadku zredagowano nowy, profesjonalny i w 100-procentach unikatowy opis (ewentualnie przeredagowano zaproponowany, by spełniał wymogi katalogu).

P.S.2. Po raz kolejny zachęcam do komentowania wszystkich wpisów w katalogu. Komentarze stanowią bowiem świetny sposób między innymi na zwiększenie ilości unikatowej treści na stronie z wpisem!
zgred
a powiedz mi po cholerę się chwalisz jak będziesz linkował wpisy ? prosisz się o filtry a nawet banana ...
fahofiec
CYTAT(zgred @ 16.01.10 - 16:40) *
a powiedz mi po cholerę się chwalisz jak będziesz linkował wpisy ? prosisz się o filtry a nawet banana ...

Google nie sankcjonuje stron rozsądnie linkowanych z SWL, a jedynie wyświetlające linki. W przeciwnym razie każdy mógłby się podszyć pod inne serwisy i łatwo zniszczyć konkurencję. Poza tym, Katalog Seomoz spełnia wszystkie wytyczne jakościowe Google'a i wyróżnia się wysoką wartością merytoryczną, dzięki czemu bez obaw mogę otwarcie pisać o wszystkich działaniach.
Flanker
CYTAT

CYTAT
Obecnie gromadzone są zewnętrzne zasoby, które umożliwią realizację tego nowatorskiego projektu.

CYTAT
katalog wyróżnia się unikatową architekturą struktury i organizacji wpisów

Czytając Twoje posty czuję się przynajmniej tak, jak byś przymierzał się do organizacji pasażerskich lotów w kosmos.

Katalog bardzo fajny i rzeczywiście unikalny, niektóre pomysły i rozwiązania również, ale radzę pisać trochę bardziej przystępnie, osiągniesz lepszy kontakt, uwierz mi smile.gif

Pozdrawiam
Fler
CYTAT(Flanker @ 16.01.10 - 16:23) *
Czytając Twoje posty czuję się przynajmniej tak, jak byś przymierzał się do organizacji pasażerskich lotów w kosmos.

Dobre rotfl.gif
PL-mann
[/quote]
[/quote]

piwo.GIF
Kukiel
Flanker dokladnie tak samo to odczuwam, zreszta to nie pierwszy post pisany w takiej 'fahofej' formie...
bogdansenator
To tylko taki emfatyczny sposób pisania.
Rocky77
CYTAT(Flanker @ 16.01.10 - 16:23) *

lepiej bym tego nie ujął biggrin.gif

a tak merytoryczniej o katalogu, skoro "programiści", taki super extra poważny projekt, to czemu Wordpress a nie w pełni autorskie rozwiązanie?
pandha
wszystko cacy, katalog wyjatkowy, zupelnie inny niz wszystkie, skrypt calkowicie rozny od milionow innych strona smile.gif tylko po co dajesz wpisy stron, ktore sa niezgodne z polskim prawem (chyba ze cos mnie ominelo i hazard i bukmacherka jest teraz ok? smile.gif

tak sobie ogladam katalog i mimo iz wyglada estetycznie, to co tam jest wyjatkowego??? nie widze absolutnie zadnych nowosci czy ciekawych rozwiazan. chyba ze chodzi o dodanie kilku miniaturek zdjec zupelnie nie pasujacych do kontekstu - to jest nowe, ale po co?
fahofiec
Uwaga! Mam przyjemność poinformować o nowej promocji organizowanej decyzją Administracji katalogu. Z okazji Międzynarodowego Dnia Kobiet wszystkie witryny o szeroko pojętej tematyce kobiecej zgłoszone w dniu 8 marca mogą liczyć na bezpłatną weryfikację. Aby otrzymać specjalne upominkowe kody, proszę o kontakt ze mną bądź Administracją, podając adresy sugerowanych stron. Jeśli serwisy spełnią wymagania, w odpowiedzi przyślemy wspomniane kody. Kody ważne będą jedynie do godziny 23:59 w dniu 8 marca. Zapraszam!
fahofiec
Ważna informacja! Wczoraj skończyły się kody weryfikacyjne niezbędne podczas dodawania wpisu, a z powodu drobnej usterki technicznej nowa baza kodów została wygenerowana z niewielkim opóźnieniem. W rezultacie, jak udało nam się ustalić, 2 osoby nie otrzymały poprawnego kodu. Pragniemy serdecznie przeprosić za zaistniałą sytuację. W trosce o najwyższą jakość świadczonych usług i w ramach rekompensaty oferujemy po 10 darmowych kodów dla każdej z tych osób o łącznej wartości ponad 120 zł. Niestety nie udało nam się skontaktować bezpośrednio z tymi osobami, dlatego bardzo prosimy o jak najszybszy pilny kontakt z administracją. Mam nadzieję, że odczytają tę wiadomość. Usterka została naprawiona i nie powinna już się nigdy powtórzyć.
fahofiec
Uwaga! Decyzją Administracji katalogu, z okazji Świąt Wielkiej Nocy mam przyjemność przekazać 10 darmowych kodów o łącznej wartości 61 PLN, pozwalających na bezpłatne zgłoszenie stron do Katalogu Seomoz.

SEOMOZ001
SEOMOZ002
SEOMOZ003
SEOMOZ004
SEOMOZ005
SEOMOZ006
SEOMOZ007
SEOMOZ008
SEOMOZ009
SEOMOZ010
Mar
Bez obrazy, ale wymyślając kod do płatności czym się sugerowałeś? W tak krótkim kodzie, można popełnić aż dwa błędy!
Za które płacą dodający!

Tam jest I czy l tam jest 0 czy O??

Mar.
Mariusz
Z całym szacunkiem, ale tu nie ma niczego nowatorskiego.

W takim razie http://blog.seo-design.pl też jest nowatorski, z tą różnicą że za darmo i jeszcze wpis do normalnego katalogu w pakiecie gratis smile.gif

Ładna szata graficzna.
Strony biorące jakiekolwiek opłaty za cokolwiek nie powinny być anonimowe.
Znalazłem tylko adres poczty, a to zdecydowanie za mało. Chyba, że źle szukałem.

Pozdrawiam,
Mariusz

fahofiec
CYTAT(Mar @ 2.04.10 - 15:30) *
Bez obrazy, ale wymyślając kod do płatności czym się sugerowałeś? W tak krótkim kodzie, można popełnić aż dwa błędy!
Za które płacą dodający!

Tam jest I czy l tam jest 0 czy O??

Mar.

Zauważ, że NIE są to kody z systemu płatności. To są darmowe kody promocyjne, które nie mają nic wspólnego z rzeczywistymi kodami generowanymi przez system!
Mar
TAK, to są kody z systemu płatności, które sam możesz wybrać (dotpay.pl),
no chyba, że korzystasz z czegoś innego:

CYTAT
Aby otrzymać kod dostępu, wyślij SMS o treści AP.PJI0 na numer 71068. Koszt wynosi 1 zł + VAT (1, 22 zł z VAT).

Teraz wiesz o czym pisze? Tutaj widać wyraźniej jaki to kod, ale w katalogu już gorzej (inna czcionka),
a nie każdy będzie kopiował i sprawdzał jaki to kod.

Mar.
fahofiec
Dzięki za uwagę, teraz już rozumiem, co masz na myśli i zgłoszę to do poprawienia. Ale pomyliłeś katalogi - ten wątek dotyczy Katalogu Seomoz, a NIE Aliweb.pl! biggrin.gif
Mar
No tak, pomyliłem wątki wink.gif ale fajnie, że już wiesz o co kaman.

Pozdrawiam,
Mar.
fahofiec
Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia i Nowego Roku, w imieniu Redakcji Katalogu SEOMOZ pragnę złożyć wszystkim Użytkownikom najserdeczniejsze życzenia zdrowia, rodzinnego ciepła, wielu sukcesów, pomyślności, błyskotliwych pomysłów oraz niegasnącego zapału i wytrwałości podczas ich realizacji z pożytkiem dla całej społeczności!

Mam przyjemność również poinformować, że każda osoba dodająca nowy wpis do 31 grudnia, która w opisie zgłaszanej strony umieści oryginalne życzenia świąteczno-noworoczne otrzyma 2 darmowe kody na zgłaszanie kolejnych witryn, a autor najpiękniejszych życzeń wygra aż 10 kodów w prezenciewykrzyknik.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.