Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pozycja i rozmiar menu oraz tla
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Projektowanie stron > HTML i CSS
ap_seo
Chodzi o dostosowanie layoutu tak aby menu nie nachodzilo na tytul (sluzyc ma on rowniez jako odnosnik)
a takze zeby top nie nachodzil nizej, tylko tlo topu rozciagalo sie wraz z jego zawartoscia.
Tak samo zeby tlo "glownej" zawartosci dostosowywalo sie do dluzszego div'a
a przynajmniej do dlugosci menu

"Udalo" mi sie jedynie doprowadzic do takiej postaci, pozniej zadne zabiegi nie daja rezulatu

http://adamm.ovh.org/Floty/
gawith
CYTAT(ap_seo @ 3.01.10 - 12:13) *
Chodzi o dostosowanie layoutu tak aby menu nie nachodzilo na tytul (sluzyc ma on rowniez jako odnosnik)
a takze zeby top nie nachodzil nizej, tylko tlo topu rozciagalo sie wraz z jego zawartoscia.
Tak samo zeby tlo "glownej" zawartosci dostosowywalo sie do dluzszego div'a
a przynajmniej do dlugosci menu

"Udalo" mi sie jedynie doprowadzic do takiej postaci, pozniej zadne zabiegi nie daja rezulatu

http://adamm.ovh.org/Floty/

Użyj clear: both; dla tego za krótkiego tła. powinno pomóc. Jeśli chodzi o menu to nie za bardzo wiem o co chodzi ale jak zmienisz opływanie w tym dalszym menu na left to nie będzie nachodziło
ap_seo
no wlasnie... tylko gdzie to dodac?
bo jest jakies clear w cssie
gawith
Dodaj pustego diva z clear:both; zaraz za <div id="content-wrap"> o ile się nie mylę
ap_seo
no niestety ale to za malo...
co prawda clearowanie troche pomoglo, ale i tak mam mnostwo problemow
wogle moze jak ktos sie orientuje we floatach moglby poratowac jakims szablonem? ja to sprobuje dostosowac...
bo juz nie wiem co robic.
chodzi mi glownie o top to zeby bylo:

Tytul(LOGO) i jest ono oplywane przez menu (lub odwrotnie o ile da to oczekiwany przeze mnie rezultat, lub jedno i drugie)
elementy nie moga na siebie nachodzic, jesli menu nie miesci sie na dlugosc to moze byc element przeniesiony linijke nizej, ale nie na tresc ponizej topu, tylko powodujac rozciagniecie topu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.