Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [RANKIG] Narzedzi do robienia map stron
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Pozycjonowanie i Optymalizacja > Google > Google Sitemaps
melassa
Staram sie znalesc najlepsze narzedzie do zrobienia mapy z kilkunastu tysiecy dokumentow i jak do tej pory nie wyszlo mi to w ogole.

Uzywalem
- Coffee Cup
- phpSitemapNG
- http://www.auditmypc.com/free-sitemap-generator.asp

Zadno z nich nie dalo staysfakcjonujacych rezultatow.

Czy ktos moze polecic inne naredzie przetestowane wczesniej przez siebie ??
szy
GSiteCrawler, wymieniony na stronie Google.

Nie szybki niestety, ale w miarę wygodny. Kilkudziesięciotysięczne mapy
trzaska bez problemu.

Na pewno wygodniejsze są skrypty na serwerze, bezpośrednio, ale
nie mam kiedy się z tym pobawić.

Szy.
melassa
QUOTE(szy @ 24.08.05 - 08:30)

Na pewno wygodniejsze są skrypty na serwerze, bezpośrednio, ale
nie mam kiedy się z tym pobawić.

Moze i sa wygodniejsze ale nie dziala zaden dobrze smile.gif Chyba ze zapodasz crawlera od iSearch ktory przeleci Ci cala strone i na tej podstawie wygenerowac sitemap.
artur1979
ja uzywam Sitemap Pop. napisany w PHP czyli dziala po stronie serwera. Wymagana takze podstawowa znajomosc wyrazen regularnych, dzieki temu mozna konstruowac fajne filtry.
Ale uwaga, program swiruje jesli w serwisie sa skrocone urle w postaci np. pastwisko/wypas.html zamiast www.owce.pl/pastwisko_wypas.html, trzeba poprawic urle albo skrypt PHP bo inaczej probuje szukac stron typu www.owce.pl/pastwisko/pastwisko/wypas.html

ps: sory za archeologie, ale przeczytalem wlasnie caly ten dzial i tutaj az dotarlem smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.
wenecja - Międzyzdroje