No i mamy. Po Onecie, wp i innych wielkich polskiego rynku Internetowego wreszcie Agora odpaliła swój
katalog.gazeta.pl
General przyznaj się ile wyssałeś z nich za lickę. Swoją drogą gratulacje! Widać i kolosy doceniają Twój skrypt.
General_Depet
3.12.09 - 17:26
3 dni hehe - dokładnie tyle trwało żeby ktoś to dostrzegł

To będzie chyba najlepszy test na obciążenie - jak wytrzyma to znaczy że wytrzyma każdy ruch
Dziwi mnie tak niska cena, smialo mogli dac o jedno zero wiecej.
Niezla reklama skryptu
Bardzo ładnie ten katalog się prezentuje. Minimalistyczne templatki są najlepsze.
mysle ze bardziej licza na ilosc wpisow (pewnie setki dziennie) wiec i te 2pln im wystarczy
CYTAT(gostek_ @ 3.12.09 - 17:37)

Dziwi mnie tak niska cena, smialo mogli dac o jedno zero wiecej.
Niezla reklama skryptu

teraz Generał będzie mógł podnieść cenę jak wytrzyma takie obciążenie

mi się wydaje, że chyba tam coś jeszcze dojdzie z "grafy" chociaż mogę się mylić
General_Depet
3.12.09 - 17:52
CYTAT(SilverT @ 3.12.09 - 17:51)

teraz Generał będzie mógł podnieść cenę jak wytrzyma takie obciążenie

Ale nie zamierzam

Ta cena to może promocyjna hehe...
Gratulacje dla Generala !
aczkolwiek stary katalog nadal u nich funkcjonuje (wprawdzie z wylaczona opcja dodawania):
http://szukaj.gazeta.pl/katalog/0,0.htmlzas ten nowy to dziwi mnie jedno ze jeszcze go nikt nie zjechal za braki seo (indeksacja itd.)

, tak jak to jest w zwyczaju

Ja bym grafiki nie ruszał. Według mnie również minimalizm jest najlepszy.
Tomasz Kurzak
3.12.09 - 18:11
fuuuuj....
grafiki nie można oceniać, bo jej po prostu tam nie ma
CYTAT
dziwi mnie jedno ze jeszcze go nikt nie zjechal za braki seo (indeksacja itd.)
Przecież to nie właściciel katalogu dał linka.
Strona zaakceptowana po kilkudziesięciu sekundach od zgłoszenia
CYTAT(holee @ 3.12.09 - 17:24)

CYTAT
dziwi mnie jedno ze jeszcze go nikt nie zjechal za braki seo (indeksacja itd.)
Przecież to nie właściciel katalogu dał linka.
a skad wiesz ? wystarczy zeby zgred mial jedna akcje agora SA i juz ma status wspolwlasciciela
zielony_gremlinek
3.12.09 - 18:30
noooo General brawo
teraz tylko czekać, aż zamiast googlowego dmoza pojawi się Twój seokat

albo katalog.nasza-klasa.pl
to dmoz nie jest na seokatalogu?

edit: by to szlag, mozna placic tylko sms a ja nie mam polskiej komorki ;(
w przyszlym tygodniu maja przenosic
I to jeszcze muszą poprawić
http://www.katalog.gazeta.pl/Z www nie działa.
Gratulacje
Czy nie sądzicie jednak, że w tak dużym (jaki można się spodziewać, że będzie) katalogu, powinna być wielopoziomowa struktura kategorii?
General_Depet
3.12.09 - 18:59
CYTAT(semart @ 3.12.09 - 18:55)

Czy nie sądzicie jednak, że w tak dużym (jaki można się spodziewać, że będzie) katalogu, powinna być wielopoziomowa struktura kategorii?
A co dla Ciebie jak usera jest wygodniejsze podczas dodawania wpisu ? Wejść w podkategorie i zasugerować stronę wybierając z prostej listy rozwijanej kolejne kategorie/podkategorie czy mozolnie przeszukiwać nieskończenie długą listę w której jest totalny miszmasz ?
Nie trzeba więcej kategorii - tag jest niczym innym przecież.
MikołajZ.
3.12.09 - 19:18
Standardowa czcionka SEOKatu zupełnie nie pasuję do reszty z gazety.
General - szczere gratulację ;-).
Dodałem wpis, zobaczymy jak z nim będzie.
Generał gratulacje, po raz kolejny, bo to dla Ciebie Wielki Dzień
Katalog zapowiada się ciekawie. Link na gazeta.pl znajduje się więc slaby nie bedzie
Jeżeli złapie PR 6 to faktycznie mocy nabierze ładnej. Według mnie powinni zrobić okienko reklamowe np. za 20 zł. Na pewno wiele chętnych by się znalazło.
jun_dymek
4.12.09 - 00:00
Szybka akceptacja - chwali się. Tylko, że jak na razie tylko magia "gazety" tutaj działa. Pewnie za jakiś czas...
Nawet te same domyślne kategorie mają oraz treść emalia powiadamiającego o wpisie. Brakuje tylko, adnotacji żeby podlinkować wpis z SWL-a ;]
Ekspresowo moderują.
Czy dobrze kumam, że im wcześniej dodamy strony, tym wyżej będą one w sowich kategoriach? No chyba, że jakieś sortowanie jakieś zrobią (mam nadzieje, że nie alfabetyczne). Pytam bo, jeżeli katalog nabierze z czasem mocy, to pewnie i kategorie ładnie z PR będą i teoretycznie: kto wyżej, ten lepszy.
General_Depet
4.12.09 - 10:49
CYTAT(rozmiar @ 4.12.09 - 10:44)

Czy dobrze kumam, że im wcześniej dodamy strony, tym wyżej będą one w sowich kategoriach? No chyba, że jakieś sortowanie jakieś zrobią (mam nadzieje, że nie alfabetyczne). Pytam bo, jeżeli katalog nabierze z czasem mocy, to pewnie i kategorie ładnie z PR będą i teoretycznie: kto wyżej, ten lepszy.
Domyślne sortowanie w SEOKatalogu jest po ocenie a następnie po dacie więc jako że tutaj nie ma ocen (przynajmniej na razie) to tak kto pierwszy ten będzie wyżej
CYTAT(rozmiar @ 4.12.09 - 11:44)

Nawet te same domyślne kategorie mają oraz treść emalia powiadamiającego o wpisie.
Kategorie, przynajmniej u mnie są zupełnie inne niż domyślnie (może mają kilka wersji katalogu

). Powiadomienie też widzę, że już zmienione. Chyba faktycznie Zgredzior macza w tym katalogu palce;)
Brawo dla Generała ale poziom moderacji panów z Gazety w tym katalogu to żenada.
Farma linków normalnie się zrobiła i wolna amerykanka.
moze kryzys ich dopadl i dodaja kazdego kto zaplaci 2,44

)
Dominik23
4.12.09 - 18:23
Ale z Was malkontenci!.
Zamiast się cieszyć że powstaje nowy przypuszczalnie mocno o linkowany katalog, to wy narzekacie.
Jak będą chcieć przefiltrować nowo powstałą bazę, wprowadzą opłaty 10/20 PLN za nowe site i po kłopocie.
faktem jest że dziwi mnie, iż "gazeta" ma katalog na kupowanym skrypcie a nie na autorskim - z drugiej strony jak moderatorzy nie nadążą to rzeczywiście będzie wartościowy "śmietnik"
Jak będzie tak będzie - dodałem i swoje cztery grosze
Na jakiej podstawie wrzucane są strony do TOP 10?
CYTAT(nowy @ 4.12.09 - 19:43)

Na jakiej podstawie wrzucane są strony do TOP 10?
Po prostu byli pierwsi
Za bardzo to nie ma sensu...Zwłaszcza, że standardowo w skrypcie jest ocena stron przez użytkowników.
CYTAT(nowy @ 4.12.09 - 19:55)

Za bardzo to nie ma sensu...Zwłaszcza, że standardowo w skrypcie jest ocena stron przez użytkowników.
W skrypcie jest możliwość oceniania, ilość odsłon itp. wpływa to na pozycję, ale w tym katalogu jest wyłączone, a więc kto pierwszy dodał stronę ten jest lepszy.
spookypld
4.12.09 - 20:21
CYTAT(Vek-tor @ 4.12.09 - 19:01)

faktem jest że dziwi mnie, iż "gazeta" ma katalog na kupowanym skrypcie a nie na autorskim - z drugiej strony jak moderatorzy nie nadążą to rzeczywiście będzie wartościowy "śmietnik"
Jak będzie tak będzie - dodałem i swoje cztery grosze
A nie dziwi cię, że ludzie kupują markowe samochody, zamiast budować własne? Poza tym dzięki Zgred za info.
w onecie nie ma śmietnika ;-)
CYTAT(Dido @ 4.12.09 - 13:22)

Brawo dla Generała ale poziom moderacji panów z Gazety w tym katalogu to żenada.
Farma linków normalnie się zrobiła i wolna amerykanka.
Proszę, podaj jakieś przykłady, bo naprawdę nie mogę znaleźć.
No właśnie gadka o katalogu, ale dzięki Zgredowi mogliśmy jako jedni z pierwszych dodać strony.
DZIĘKI ZGRED !
A tak w ogóle, skąd wiedziałeś o tym katalogu ? (wytłumacz się)
gdzie jest link do tego katalogu, na gazeta.pl ?
Hehe top10 wpisów zniknęło:)
Dominik23
4.12.09 - 20:49
CYTAT
W ajax-ie menu po lewej anchor "Wszystkie serwisy".
Powoli będzie coraz więcej żali, bo kończą się miejsca na pierwszych stronach pod frazy typu pozycjonowanie stron.
Znając serwis gazeta.pl, to nie ma się o co martwić

- to są profesjonaliści.
Jak dla mnie także ten katalog to jakaś pomyłka. Brak moderacji, wpisy na ilość, nie na jakość - na razie się wstrzymuję z dodawaniem...
CYTAT(M_K_S @ 4.12.09 - 20:39)

Hehe top10 wpisów zniknęło:)
Szybka reakcja

edit: Przydałoby się jeszcze podlinkowanie logo gazety do strony głównej katalogu.
a mozecie mi powiedziec na jakiej podstawie maja kasowac te wpisy ??
CYTAT(Rocky77 @ 4.12.09 - 20:38)

"Wszystkie serwisy"edit - zdecydowanie za późno
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.