Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Konkurs na pozycjonowanie strony
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Różne > Konkursy > Konkursy 2009
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
Xann
Informuję, że 1 grudnia oficjalnie wystartował mini konkurs na pozycjonowanie strony internetowej organizowany przez e-weblink.com dla swoich uczestników

Cel konkursu
Wypozycjonowanie frazy Atrakcje turystyczne w Pieninach dowolnymi technikami

Zasady konkursu:
1. W konkursie mogą brać udział tylko nowe domeny zakupione po dniu startu
2. Domeny funkcjonalne drugiego poziomu (z tej listy http://www.dns.pl/dns-funk.html) nie mogą brać udziału.

Okres trwania konkursu:
90 dni

Do wygrania cała masa nagród, do laptopów poprzez nawigacje do serwerów z domenami smile.gif

Nagrody ufundowali:

Nagrody za I miejsce w konkursie na promowanie stron

• Netbook ASUS Eee 1000H 2x1.6Ghz/2GB/160GB LED XP - ufundowany przez e-Weblink.com
  • hosting uti Max (20 GB,roczny transfer 300 GB) + 5 domen .pl ufundowany przez uti.pl
  • 5 kont SEO ufundowanych przez iSwift.pl
  • licencja na jedną domene statystyki strony internetowych xannstat.com

Nagrody II miejsce:

• GPS NavRoad NR360 Automapa XL PL 5.5.3 + 2GB - fundatorem jest statlink.pl
  • hosting uti Max (20 GB,roczny transfer 300 GB) + 3 domen .pl ufundowany przez uti.pl
  • Konto X2 ufundowanych przez iSwift.pl

Nagrody III miejsce:

• hosting uti Max (20 GB,roczny transfer 300 GB) + 1 domen .pl ufundowany przez uti.pl
  • Konto X1 ufundowanych przez iSwift.pl
SPONSORZY smile.gif

djurek
A coś więcej?
Xann
no to jest zapowiedz , szczegóły w dniu odpalenia konkursu smile.gif
sttorm
oczywiście ze sie pisze biggrin.gif

nagrody z ostatniego były bardzo fajne biggrin.gif
Xann
teraz też niczego sobie smile.gif

1. laptop
2. nawigacja ufundowana przez STATLINK.pl
3. ....
siewicz
Super wiadomość smile.gif
A ilu fraz można się spodziewać? I czy obowiązkowe będzie posiadanie konta PRO w e-webie? Bo ostatnio to spowodowało, że w połowie musiałem zrezygnować. (potrzeba opłacenia konta PRO + liczba punktów wymaganych do monitoringu fraz odstraszała)
sttorm
sadze ze bedzie i ja nie widze z tym problemów po coś ten konkurs jest w końcu organizowany, tak wiec sądze ze konto PRO w webie trzeba bedzie mieć- raczej w statlinku nie gdyz strony dopiero co stworzone i jeszcze nie zaindeksowany nie byly by do niego przyjete, choć pewnie mogę się mylić

a biorąc pod uwagę nagrodę - laptop - kwota ponad 1000zł to mozna było 20k w ostatnim konkursie przez 2 miechy przeznaczyć - koszt znikomy do tego co można było wygrać biggrin.gif

nic trzeba czekać na informację co i jak i bedzie można brać sie za robotę
siewicz
sttorm, wiem i nie marudzę, ja po prostu oceniłem realnie swoje szanse i czas jaki mogę poświecić na ten poprzedni konkurs i doszedłem do wniosku, że jest to w moim przypadku nieopłacalne. Mój post nie miał mieć jakiegoś krytykującego/negatywnego wydźwięku - fajne, że ktoś w ogóle jakieś konkursy robi smile.gif
Xann
Konkurs jest pewnego rodzaju formą rozrywki gdzie można sprawdzić siebie stając w szranki z innymi, nie wyłaniamy tu mistrza nad mistrzami a jedynie proponujemy dobra formę zabawy

Nie ukrywam że taki konkurs jest też pewnego rodzaju formą reklamy dla sponsorów.

Co do kosztów uczestnictwa to zawsze jakieś będą smile.gif tego nie da się wyzerować
zoozool
wchodzę, postaram się coś osiągnąć, a nie 3 miejsce jak ostatnio wink.gif
wiszbon
no to znów powalczymy smile.gif
verSuS
Tym razem też się pisze wink.gif
Xann
Tym razem będzie tylko jedno hasło smile.gif
iSwift.pl
Już kilka razy chcieliśmy zasponsorować Twoje konkursy w jakimś stopniu i nigdy nie było nam to dane, więc następnym razem pamiętaj o nas;)
Xann
Możecie śmiało sponsorować obecny smile.gif Nie widzę przeszkód smile.gif

Uchylając rąbek konkursu smile.gif to będzie to konkurs podobny do tego o Tybecie, gdzie nacisk położymy na wartość strony co oznacza że jeżeli ktoś wygra "śmietnikiem" to może być zdyskwalifikowany w dniu ogłoszenia wyników

cinek60
A co jest śmietnikiem ? a co wartosciową stroną ?
Xann
Róznice widać gołym okiem smile.gif "Śmietnik" to strona z generatora tekstu taka klasyczna "mielonka", tutaj raczej każdy będzie wiedział i rozróżniał normalną stronę od mielonki.

No to startujemy we wtorek smile.gif 1 grudnia 2009 podamy tematykę strony.

verSuS
Godzina 12, żeby każdy miał równe szanse?
zoozool
o której ?
Xann
jeżeli godzina 12 wam opowiada to możemy sie tak ustawić smile.gif
sttorm
osobiście wydaje mi sie ze godziny wieczorne były by lepsze - takie moje zdanie jeśli mogę wtrącić - o 12 to albo sie jeszcze śpi albo juz sie jest po domem lub sie pracuje - a konkurs to przecież zabawa biggrin.gif
zoozool
proponuje 20:00
Xann
w sumie to racja przeniesiemy start na 20:00
sttorm
jestem ZA biggrin.gif o takiej godzinie mysłałem, ale że ostatnio byłem w czołówce nie śmiałem proponować biggrin.gif
Xann
Konkurs będzie miał dwie konkurencje 1. pozycję oraz 2. najlepszą stronę pod względem merytorycznym, estetycznym i webmasterskim. W konkursie będziemy promowali coś polskiego wink.gif
sttorm
no to robi sie coraz ciekawiej biggrin.gif
FiKaS
Oscypki ? smile.gif
Filip_Łdz
CYTAT(Xann @ 26.11.09 - 17:32) *
(...)będziemy promowali coś polskiego wink.gif

40%? piwo.GIF
Webmax
fajny konkurs
hosti
Odrobina rywalizacje mile widziana :-)
Chętnie wystartuje w konkursie rolleyes.gif
Xann
Panowie dla podkręcenia poziomu domen konkursowych nie trzeba będzie podpinać do systemu , jedynie wymagane jest ich zgłoszenie smile.gif
AQQry
kolejny konkursik wink.gif Będzie trzeba powalczyć ... ;-)
sttorm
oj widzę ze coraz więcej osób sie zgłasza - chyba nie będzie tak pięknie jak ostatnio biggrin.gif ale przynajmniej walka będzie równie ciekawa
Zielkq
Gdyby nie sytuacja zewnętrzna też bym chętnie wystartował (nawet nie licząc na zajęcie jakiegokolwiek wysokiego miejsca, ale jako sprawdzenie tego, co się nauczyłem dzięki forum) smile.gif, ale tak pozostaje mi tylko życzyć powodzenia wszystkim, którzy podejmą się wyzwania.
Wiadomo mniej więcej kiedy będzie kolejny konkurs? xD
FiKaS
No widzę że grube armaty szykują się do walki smile.gif

Będę bacznie obserwował rywalizację :-)
lukas24
To może i ja się "przetestuję" czego się nauczyłem na tym forum smile.gif
tomek_25
To czas szukać jakiejś domeny z 50 letnią historią na exdomain i wynająć pierdyliard punktów w eweblinku biggrin.gif
patro
Zapowiada się ciekawie, do tej pory jeszcze nie brałem udziału w konkursach seo a z tego co widzę to jest to świetna zabawa wink.gif
thor_in
CYTAT(tomek_25 @ 29.11.09 - 11:30) *
To czas szukać jakiejś domeny z 50 letnią historią na exdomain...

Mogą brać udział w konkursie domeny z przeszłością? Czy też wynik zapytania z archive.org dla domeny konkursowej musi dawać zero?
Deletor
W pierwszym poście jak wół pisze że domeny muszą być zakupione po wystartowaniu konkursu. wink.gif
Zapowiada się niezła zabawa. W tym konkursie raczej nie dam rady, ale z niecierpliwością będę czekał na następny.
patro
Deletor a co za problem zarejestrować domenę z historią w dniu startu konkursu?
Xann
Panowie, ten konkurs jak wiecie jest cykliczny, e-weblink.com organizuje go dla sportu dwa razy do roku, ma on na celu sprawdzenie swoich umiejętności na żywo z innymi oraz zdobycie kolejnego doświadczenia, bo żadna wiedza nie zastąpi praktyki .

Zasady konkursu są banalne w dniu startu kupujemy domenę świerzynkę (żeby wszyscy mieli równe szanse), robimy stronę konkursową o danej tematyce i pozycjonujemy znanymi sobie technikami.

Jutro startujemy o 20:00

Tomasz Kurzak
Wkrótce uderzam w dużą frazę, więc konkurs będzie świetnym miejscem do sprawdzenia swoich umiejętności wink.gif

Do zobaczenia w serpach smile.gif

PS.

Jest już ustalone ile domen można zgłosić do konkursu?
Dark
Dobrze by było gdyby można było zgłosić jedną domenę - to by pokazało faktycznie umiejętności, a nie może na którejś się uda wink.gif
Tomasz Kurzak
Według mnie ważne jest ostateczne zdobycie pozycji smile.gif Tak jak pisze w temacie "dowolnymi technikami", a jeśli ktoś ma technike wbijania 300 domen aż się uda, to jego sprawa, to też pewien rodzaj techniki biggrin.gif
Exe
Mam nadzieję, że spore grono osób weźmie udział w tym konkursie, fajnie jest sprawdzić swoje umiejętności smile.gif
shpyo
Jest okazja to powiększenia swojego zaplecza wink.gif
Xann
CYTAT(Exe @ 30.11.09 - 13:00) *
Mam nadzieję, że spore grono osób weźmie udział w tym konkursie....

pomyśl inaczej im mniej osób tym wieksze szanse na wygranie laptopa biggrin.gif
FiKaS
Ale mniejszy fun z rywalizacji w serpach biggrin.gif ;-)
Xann
Mamy kolejnego sponsora konkursu tj : www.uti.pl/

1. miejsce - hosting uti Max + 5 domen .pl
2. miejsce - hosting uti Max + 3 domen .pl
3. miejsce - hosting uti Max + 1 domena .pl

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.