Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: H1 dla nazwy firmy czy pierwszego nagłowna strony ?
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Projektowanie stron > HTML i CSS
czysciochu
Interesuje mnie jak najlepiej wykorzystać znacznik H1 ze względu na to że nieraz widzę że:

- H1 na stronie głównej i podstronach zarezerwowany jest dla logo i nazwy firmy w TOP'ie strony
- innym razem widzę ze logo i nazwa firmy w TOP'ie strony głównej i podstron jest np. otoczone spanem, H2 zastosowane jest do nagłówkow na stronie głównej a H1 do nagłówków na podstronach.

gdyby ktoś podparł swoją tezę jakimś linkiem będę wdzięczny.
relons
Myślisz, że to czy użyjesz H1 czy H2 w logo/nagłówku (i na odwrót) będzie miało jakiś istotny wpływ na SEO? A zasada używania Hx jest prosta. "Największy" nagłówek mają elementy najważniejsze.
perplexus
H1 w hierarchii ważności tekstu jest najważniejszy, więc warto go użyć do zwrotu lub słów kluczowych na których Ci najbardziej zależy. Oczywiście musi to być również naturalne dla użytkownika, więc trzeba wszystko dobierać z głową.
Często nazwa firmy to jednocześnie nazwa usługi. W takim przypadku ma sens umieszczenie tego w h1.
czysciochu
perplexus -> chciałem się tylko upewnić i twoje słowa mnie przekonały ;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.