Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: www.seokatalog.pl - czeka na Wasze wpisy
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Pozycjonowanie i Optymalizacja > Katalogi i Preselle
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
martinewg
Domenę nabyłem po ciężkiej walce smile.gif Katalog postawiłem smile.gif

Zapraszam do dodawania wpisów:

http://www.seokatalog.pl

Skórka w przebudowie więc nie krytykujcie, ale uwagi mile widziane biggrin.gif
kondi
Błąd występuje podczas dodawania ? Dotyczy SQL.
martinewg
CYTAT(kondi @ 4.10.09 - 14:53) *
Błąd występuje podczas dodawania ? Dotyczy SQL.

Napisz jaki błąd. Nie miałem jeszcze problemu z dodaniem strony.
Cestro
Również nie miałem problemów z dodaniem stron do katalogu smile.gif
Nic tylko czekać na akceptację wpisów smile.gif
Kukis
Czasami katalog nie narusza praw autorskich? smile.gif
General_Depet
CYTAT(Kukis @ 4.10.09 - 15:23) *
Czasami katalog nie narusza praw autorskich? smile.gif

Nie smile.gif
zgred
jedno zastrzeżenie - dezajny są na jedno kopytko - powiedz grafikowi aby zmienił podejscie do folderków biggrin.gif
SilverT
widać ktoś zapoczątkował foldery z napisami i teraz co któryś kat ma takie coś
Filip_Łdz
Już któryś katalog z kolei, który ma zmieniona grafikę oprócz grafiki od PageRank-u. Nie jestem w stanie tego pojąć unsure.gif
General_Depet
CYTAT(Filip_Łdz @ 4.10.09 - 18:09) *
Już któryś katalog z kolei, który ma zmieniona grafikę oprócz grafiki od PageRank-u. Nie jestem w stanie tego pojąć unsure.gif

Bo takich grafik od PR brakuje - jak znasz jakąś stronkę to zapodaj...
Vek-tor
Się dodałem - no te napisy w kategoriach zamiast ikonek też mi się nie widzą
martinewg
CYTAT(zgred @ 4.10.09 - 15:27) *
jedno zastrzeżenie - dezajny są na jedno kopytko - powiedz grafikowi aby zmienił podejscie do folderków biggrin.gif

shout.gif Sam grzebałem przy skórce - nie ma dodatkowego grafika smile.gif Jak coś wymyślę, to zmienię podejście do folderków, ale chwilowo musi chyba zostać tak jak jest wink.gif Jedno co zmienię, to wywalę napisy, bo widzę, że się nie podobają, a nie ma z tym dużo pracy smile.gif

Pagerank zmieniłem na odcień niebieski - mam nadzieję, że teraz bardziej pasuje biggrin.gif Z czasem dorobię się własnej grafiki biggrin.gif

Tak jak pisałem wcześniej - skórka w przebudowie i jest jeszcze dużo do zmiany, ale to z czasem, bo nie samym katalogiem człowiek żyje wink.gif
zoreander
CYTAT
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1
General_Depet
CYTAT(zoreander @ 5.10.09 - 11:11) *
CYTAT
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1

Gdzie to jest ?

martinewg -> coś masz nie tak z urlem do wpisu > http://www.seokatalog.pl//klej,do,styropia...strona,237.html - tak jakby brakowało kategorii ?
martinewg
CYTAT(General_Depet @ 5.10.09 - 11:21) *
CYTAT(zoreander @ 5.10.09 - 11:11) *
CYTAT

Gdzie to jest ?

martinewg -> coś masz nie tak z urlem do wpisu > http://www.seokatalog.pl//klej,do,styropia...strona,237.html - tak jakby brakowało kategorii ?

Nie wiem kiedy pojawia się ten błąd sql... Napiszcie na którym etapie dodawania, użytkowania katalogi macie ten komunikat.

General_Depet - właśnie zauważyłem, że czasami generowane są takie linki. Muszę wtedy edytować wpis, klikam na dole w WYŚLIJ i jeszcze raz aktywuję - wtedy link jest oki. Co jakiś czas jest taki problem, ale nie wiem co może być przyczyną.
General_Depet
CYTAT(martinewg @ 5.10.09 - 11:26) *
General_Depet - właśnie zauważyłem, że czasami generowane są takie linki. Muszę wtedy edytować wpis, klikam na dole w WYŚLIJ i jeszcze raz aktywuję - wtedy link jest oki. Co jakiś czas jest taki problem, ale nie wiem co może być przyczyną.

Brakuje kategorii głównej ale to dziwne bo zawsze pierwsza wybrana kategoria się nią automatycznie staje. Poszukam - może coś przeoczyłem.
zoreander
CYTAT
Gdzie to jest ?

Podczas zatwierdzania wypełnionego formularza. Prosty wpis, w tekście opisu nie było żadnych znaków specjalnych itp.

Problem z linkiem jest prawdopodobnie bezpośrednio związany z tym komunikatem SQL.

CYTAT
pierwsza wybrana kategoria się nią automatycznie staje

I może tutaj pies pogrzebany bo dodawałem przez http://www.seokatalog.pl/jak,dodac,wpis.html

http://img24.imageshack.us/img24/3264/testeig.jpg
General_Depet
CYTAT(zoreander @ 5.10.09 - 11:35) *

Wszystko jasne.

martinewg - masz błąd -> jeśli chcesz mieć formularz "dodaj stronę" na osobnej podstronie to od tego jest opcja w PA - "Formularz 'dodaj stronę' na podstronie?"

Wtedy formularz powinien wyglądać tak:

KOD
         <h1>Dodaj stronę - nowa strona:</h1>
         <form method="post" action="?action=add">
            <input type="hidden" name="global_add" value="1" />
            Adres: <input type="text" name="site" size="38" value="http://" />
            <input type="submit" value="Wyślij" name="new_site" class="button" />  
         </form>

a Ty po prostu skopiowałeś form z podstrony podkategorii i stąd błędy - bo tam już na starcie w 1 etapie zapamiętywana jest pierwsza kategoria/podkategoria.
martinewg
CYTAT(General_Depet @ 5.10.09 - 11:57) *
CYTAT(zoreander @ 5.10.09 - 11:35) *

Wszystko jasne.

martinewg - masz błąd -> jeśli chcesz mieć formularz "dodaj stronę" na osobnej podstronie to od tego jest opcja w PA - "Formularz 'dodaj stronę' na podstronie?"

Wtedy formularz powinien wyglądać tak:

KOD
         <h1>Dodaj stronę - nowa strona:</h1>
         <form method="post" action="?action=add">
            <input type="hidden" name="global_add" value="1" />
            Adres: <input type="text" name="site" size="38" value="http://" />
            <input type="submit" value="Wyślij" name="new_site" class="button" />  
         </form>

a Ty po prostu skopiowałeś form z podstrony podkategorii i stąd błędy - bo tam już na starcie w 1 etapie zapamiętywana jest pierwsza kategoria/podkategoria.

Oooops. Już zmieniam, dziękuję smile.gif
martinewg
Mam do Was pytanie - mam w katalogu kategorię i podkategorie dla stron erotycznych, zgłasza mi się tego coraz więcej, kilka zaakceptowałem, reszta czeka, a ja nie wiem czy czasem nie wywalić całkiem tej erotyki... Zostawić czy DELETE? smile.gif
dave84
Ja bym zostawił jak normalne wpisy ale zaraz Ci inni napiszą, że dostaniesz filtr na katalog, że złe sąsiedztwo linków itp.
Filip_Łdz
CYTAT(General_Depet @ 4.10.09 - 18:49) *
Bo takich grafik od PR brakuje - jak znasz jakąś stronkę to zapodaj...

Skoro grafik robi cały design to ikonki do pr nie powinny być dla niego żadnym problemem.
martinewg
CYTAT(dave84 @ 9.10.09 - 15:53) *
Ja bym zostawił jak normalne wpisy ale zaraz Ci inni napiszą, że dostaniesz filtr na katalog, że złe sąsiedztwo linków itp.

No dobra - wywaliłem "sex-owną" kategorię wink.gif - strony związane z tą tematyką nie będą akceptowane.
martinewg
Mam pytanie: powiedzcie mi dlaczego wybierając wpis: "Wpis wyróżniony (link zwrotny)" w polu: "Obowiązkowy link zwrotny:
(wybierz stronę którą podlinkujesz)" mam tylko tekst: "wybierz stronę"??? Coś trzeba zmienić w konfiguracji? W jaki sposób wskazuje się stronę z linkiem zwrotnym?
tofif
konfiguracja > linki > dopisz swój katalog i zaznacz jako link wewnętrzny
martinewg
Dodałem płatność dotpay za wyróżnienie wpisu gdyby przypadkiem ktoś tego potrzebował smile.gif
martinewg
Update PR do 2. Nie mogli zaraz dać przynajmniej 4? No nic od czegoś trzeba zacząć biggrin.gif
Yanek
Uuuu, pamiętam doskonale tę domenę - wcześniej leciało z niej przekierowanie do innego katalogu, płatnego w kosmos. Fajnie, że dopadłeś ten adresik wink.gif
martinewg
CYTAT(Yanek @ 2.11.09 - 12:15) *
Uuuu, pamiętam doskonale tę domenę - wcześniej leciało z niej przekierowanie do innego katalogu, płatnego w kosmos. Fajnie, że dopadłeś ten adresik wink.gif

A widzisz Yanek, to nie wiedziałem. To chyba stąd ta przerwa w historii domeny w 2008 roku.
martinewg
Mam do Was wielką prośbę - może chociaż trochę to pomoże, chociaż i tak większość wejść jest z google, ale proszę Was - sprawdzajcie opisy, tytuły, słówka kluczowe...

Co chwilkę w tekstach krzaki zamiast polskich diakrytycznych!

To że macie do pomocy pobranie wszystkiego z meta strony i do pozycjonowania kilka stron nie znaczy, że musicie robić to na tzw pałę. Przecież widzicie co jest pobrane z meta.

Poprawcie się proszę wink.gif
Pyciak
Co się przejmujesz? Wywalaj takie wpisy smile.gif
General_Depet
CYTAT(martinewg @ 8.11.09 - 22:08) *
To że macie do pomocy pobranie wszystkiego z meta strony i do pozycjonowania kilka stron nie znaczy, że musicie robić to na tzw pałę. Przecież widzicie co jest pobrane z meta.

Chwila chwila... SEOKatalog sprawdza czy opis z META jest w utf-8/iso-8859-2/windows-1250 i w razie czego automatycznie poprawia znaki do poprawnego kodowania... możesz na PW lub kontakt@seokatalogi.pl podać mi adresy stron w których było złe kodowanie ?
S3ntin3l
moim zdaniem linki, jak i tekst w prawym bloku jest trochę nieczytelny (zbyt wtapia się w tło)
martinewg
CYTAT(General_Depet @ 9.11.09 - 00:07) *
CYTAT(martinewg @ 8.11.09 - 22:08) *

Chwila chwila... SEOKatalog sprawdza czy opis z META jest w utf-8/iso-8859-2/windows-1250 i w razie czego automatycznie poprawia znaki do poprawnego kodowania... możesz na PW lub kontakt@seokatalogi.pl podać mi adresy stron w których było złe kodowanie ?

galleryiliovska.com - tylko, że tutaj to już w kodzie widzę błędy. Reszty nie pamiętam. Jak się coś pojawi, to podam adres.
General_Depet
CYTAT(martinewg @ 8.11.09 - 23:15) *
galleryiliovska.com - tylko, że tutaj to już w kodzie widzę błędy. Reszty nie pamiętam. Jak się coś pojawi, to podam adres.

Hehe - niby w META ma że windows-1250 ale polskie znaczki w unicode encje dlatego zdekodowanie tego do utf-8 i tak nic nie da. Tutaj chyba nic się nie da poradzić - ale to chyba bardzo sporadyczne przypadki bo w swoich katach jeszcze żaden taki wpis mi się nie trafił...
martinewg
W ramach promocji, wybieramy wpis premium o wartości 5zł i wpisujemy jeden z podanych niżej kodów:

PIO00001
PIO00002
PIO00003
PIO00004
PIO00005

Tylko proszę - o ciekawe stronki - moderacja będzie ostra smile.gif
pandha
nie ma juz kodow jakby co ;(
martinewg
CYTAT(pandha @ 16.11.09 - 14:09) *

Opróżnij skrzynkę, to poślę Ci PMa z kodami smile.gif
tofif
to ja tez poproszę 3, pozniej dam swoje tongue.gif
martinewg
CYTAT(tofif @ 16.11.09 - 14:47) *
to ja tez poproszę 3, pozniej dam swoje tongue.gif

No to dajesz jezyk1.GIF
izabela
Mogę prosić także o kody?

A co do grafiki - to też nie mam czasu zbytnio na zmianę - więc dłubie już ją długo, ale wkrótce będzie nowa:)

PS. czy Wy też macie pełno wpisów,które zawierają nieunikalny tekst? u mnie ok 80 % zawsze wywalam.

pozdrawiam,
Rocky77
nie dał bym rady sprawdzać każdego wpisu pod względem jego unikalności
tofif
CYTAT(martinewg @ 16.11.09 - 12:19) *

zrób to samo bo już nie mogę wysłać nic biggrin.gif
martinewg
CYTAT(tofif @ 16.11.09 - 18:56) *
CYTAT(martinewg @ 16.11.09 - 12:19) *

zrób to samo bo już nie mogę wysłać nic biggrin.gif

Bo te skrzynki takie małe... smile.gif Gotowe - można posyłać smile.gif
martinewg
Może znajdą się chętni - wpisy promo po 5zł smile.gif

PIO11001
PIO11003
PIO11005
PIO11007
PIO11009
PIO11011
sbart
dzięki!

użyte:
PIO11001
PIO11009
martinewg
Kody po 5zł smile.gif

PIO22001
PIO22002
PIO22003
PIO22004
PIO22005

Start smile.gif
Sezuza
I nie ma ... dzięki smile.gif
martinewg
CYTAT(Sezuza @ 5.12.09 - 21:29) *
I nie ma ... dzięki smile.gif

Gdyby nie TY, to by były smile.gif
martinewg
Kolejna promocja na wpisy po 5zł biggrin.gif

Paczka świeżych kodów:

PIO11120
PIO11229
PIO14121
PIO51122
PIO11623
PIO17124
PIO11925
PIO13126
PIO11177
PIO11028
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.