Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: RPS na OVH.pl
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Forum Ogólne > Hosting i Domeny > Własny serwer
Mar
Witam,

Mam dziwny problem, ciężko napisać po której stronie leży, a mianowicie posiadam serwer RPS na OVH.pl,
na którym mam podpiętych kilka domen.... i ostatnio zauważyłem, że nic nie mogę wgrać na jedną domenę..
tz. mogę... ale każdy nowy wgrany plik jest 0 wielkości...

Problem występuje tylko z jedną domeną... próbowałem już resetować serwer i nadal nic... spotkał się ktoś może z czymś takim?

Pozdrawiam,
Mar.
zgred
chyba rozchodzi się o brak miesjca na serwerze albo jakis limit z quota ... wtedy pliki mają dlugosc zerową.
Mar
Kurcze nie wpadłem na to.. rzeczywiście wystarczyło zmienić quota smile.gif

Dzięki.
Mar.
Mar
Odkopię trochę temat, ktoś popodpowie jak utworzyć IP fail-over za pomocą WebMina?
Kombinowałem już na różne sposoby i ciągle mi coś nie wychodzi.

Postępuję wg http://pomoc.ovh.pl/SkonfigurujDodatkoweIp

Poprzez sieć -> Interfejsy aktywne obecnie -> eth0 , pisze by dodać eth0:0 ale, tak nie można, dodaje eth0:0.

... i co dalej?

Mar.
nmx
CYTAT(Mar @ 26.02.10 - 21:35) *
Odkopię trochę temat, ktoś popodpowie jak utworzyć IP fail-over za pomocą WebMina?
Kombinowałem już na różne sposoby i ciągle mi coś nie wychodzi.

Postępuję wg http://pomoc.ovh.pl/SkonfigurujDodatkoweIp

Poprzez sieć -> Interfejsy aktywne obecnie -> eth0 , pisze by dodać eth0:0 ale, tak nie można, dodaje eth0:0.

... i co dalej?

Mar.

witam,

dodaj do webmina skrypt virtualmin (www.virtualmin.com - jest tez demo do sprawdzenia co i jak) wg mnie najlepsza opcja do zarzadzania serwerami virtualnymi, korzystam i jestem zadowolony, dodatkowo jest opcja do zarzadzania ip dla domen

kiedys korzystalem z rps'a w ovh i tez mialem problemy z dodatkowymi ip ale wtedy az tak nie bylo mi to potrzebne takze zostawilem

pozdr
nmx
Erbit
ciach...

W redhat debianowe ustawienia nie zadziałają wink.gif Sorry
Maximus Marius
Ja to bym wpisał z palca:
ifconfig eth0:1 blah blah blah
albo dopisał do plików konfigurujących siec w danej dystrybucji

virtualmin jest tylko narzędziem które generuje skrypty w katalogu /etc
dystrybucji jest sporo może nie przewidzieli akurat dla Twojej sad.gif

Lepiej czasami zrobić coś edytując plik niż używać virtualmin do wszystkiego i wygodniej i bezpieczniej wink.gif

brzoza112
podobne problemy są z IP na dedykach w ovh, o dziwo ich support w tym wypadku bardzo pomógł (a to u nich niespotykane), także w przypadku dalszych problemów może spróbuj do nich napisać, najlepiej argumentując że podejrzewasz winę po ich stronie... wtedy szybko pomogą wink.gif
zgred
brzoza bawisz siew archeologa ?
brzoza112
@Zgred, wiesz ile dzisiejsza kultura zawdzięcza archeologom? wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.