Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ranking najlepszych systemów wymiany linków 2009
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Różne > Systemy wymiany linków
Stron: 1, 2, 3
matkro
Jak co roku wybieramy najlepszy system wymiany linków. Możliwość wielokrotnego wyboru, głosujemy do końca roku.
FiKaS
Już widać lidera smile.gif
a.k.
Statlink stał się nowym liderem w stałych systemach smile.gif
Romperstomper
w rotacyjnych po staremu za to w stałych zmiana lidera smile.gif
shpyo
SWL to zło! Trzeba ich unikać!
Kukis
Może niech sonda będzie jawna? Bo Xann ze swoimi multikontami zawsze wygra...
Irek
Kolejna ankieta więc kolejny raz napiszę.

Taką ankietę można traktować jako wskaźnik popularności systemów nie ich jakości. Może to oczywiście iść w parze ale wcale nie musi.
Kukis
Dochodzi jeszcze rozróżnienie pojęcie "popularność, a puste głosy"...
spookypld
CYTAT(Kukis @ 21.09.09 - 21:14) *

Dobrze, że chociaż wiadomo o Tobie, iż korzystasz z zaledwie jednego konta. Toby dopiero było wink.gif

A ankieta wydaje mi się głupia. Nie można porównywać dynamicznych do statycznych.

tomek_25
CYTAT
Dobrze, że chociaż wiadomo o Tobie, iż korzystasz z zaledwie jednego konta. Toby dopiero było wink.gif

Markes != Kukis biggrin.gif
Romperstomper
CYTAT(Irek @ 21.09.09 - 23:31) *
Taką ankietę można traktować jako wskaźnik popularności systemów nie ich jakości. Może to oczywiście iść w parze ale wcale nie musi.

to by sie zgadzało takim przykładem jest SD, popularność ma ale do jakości to mu daleko

CYTAT(Kukis @ 22.09.09 - 06:53) *

to może popracuj nad wiarygodnością żeby nie oddawać pustych głosów?
Kukis
Trudno bez firmy budować wiarygodność... po czym mam ją mieć?
A lepiej by było, jakbysmy widzieli kto pod jakim swl się podpisuje...
Romperstomper
Ę
CYTAT(Kukis @ 22.09.09 - 08:05) *
Trudno bez firmy budować wiarygodność... po czym mam ją mieć?
.

link do konta na nasza-klasa w stopce wystarczająco Cie uwiarygodni
Irek
CYTAT
to by sie zgadzało takim przykładem jest SD, popularność ma ale do jakości to mu daleko
Przypisywanie mojego tekstu do jednego tylko systemu jest manipulacją, mój tekst nie dotyczy jakiegokolwiek systemu tylko przydatności takiej ankiety dla użytkowników szukających dobrego systemu.
CYTAT
Może niech sonda będzie jawna?
W opcjach forum nie ma takiej ankiety niestety.
bogdansenator
Kukis @ wyraźnie chcesz aby popularność ankiety spadała, po co Ci to?
Czachapl
CYTAT(Kukis @ 21.09.09 - 21:14) *

CYTAT(Kukis @ 22.09.09 - 06:53) *

Nie rozumie jednego. Każdy z systemów ma xxxx użytkowników, do tego ma bazę emaili nie widzę problemy żeby właściciele wysłali do swoich użytkowników wiadomość o takiej ankiecie.
Wiele osób korzystających z systemów nawet nie wie ze istnieje taki watek.
Myślę ze takie posuniecie zwiększy ilość glosujących, a przez to zmniejszy się możliwość "manipulowania" wynikami jak niektórzy tu sugerują.
zakręcony
manipulacja by sie skończyła, gdyby każdy głos był oddany w poście i podpisany imieniem i nazwiskiem, a tak to jest kolejna ciekawostka, która będzie wykorzystywana markeingowo by złapać "kilku" co to wierzą że patex fixem można sie przykleić do sufitu :]
Creator
idąc waszym tokiem myślenia wszystkie ankiety czy sondy w TV, radiu czy prasie są fałszywe bo głosowanie jest anonimowe, jedynie referendum i wybory do semu są prawdziwe
zakręcony
Ankiety w prasie czy TV tym się różnią od tej, że są wykonywane przez firmy, które sie tym zajmują i nie polegają na zamieszczaniu listy na jakimś drzewie czy tablicy z pytankami i odpowiedziami tak, że kto chce to może sobie tyle razy odfajkować daną odpowiedź ile razy mu sie zechce to zrobić. wink.gif

edit: co do sond typu: wyslij sms na: tak lub nie, to sie nie wypowiem, bo nie wiem na jakich zasadach są robione, czy zliczany jest każdy sms, czy tylko te z jednego nr tel, czy brane jest nasilenie w jednostce czasu (w przypadku głosowania na jakąs osobe w jakims konkursie) itp wink.gif
Xann
A te są prawdziwe czy fałszywe ? smile.gif

http://www.tvn24.pl/sondy.html
zakręcony
Xann ja tam oddałem teraz 10 głosów na jednego kandydata. Jeżeli zrobi tak podobnie "kilka" osób, to wynik będzie prawdziwy czy fałszywy tamtej sądy?
Irek
Creator: pomyśl dlaczego wybory nie są robione na zasadzie ankiet lub sondy, przecież taniej by było udostępnić głosującym np. ankietę na stronie internetowej sejmu.

[dodane]
CYTAT
A te są prawdziwe czy fałszywe ?
mało wiarygodne.
Xann
zakręcony na jakim świecie Ty żyjesz ? otwóż oczy do okola wszędzie zakłamanie i fałsz

- media to jedna wielka machina do manipulacji to ona Ci mówi jaki proszek najlepiej pierze,
- a na forach ? jak można opiniować z anonimowego konta ? takie głosy od razu powinne przecież być kasowane i to nie do kosza bo przecież każdy ma tu multi konta
- czyli nie warto wierzyć w to co jest napisane jeżeli konto(login) nie jest zweryfikowany linkiem do naszej klasy to śmiało można wywalać do kosza
infobank
a kto wam broni napisać w poście, ten swl - bo .........
zakręcony
Xann ja doskonale sobie zdaję sprawę z tego w jakim swiecie żyję wink.gif

Natomiast Ty jakoś dziwnie podchodzisz do niektórych spraw, są tematy, w których piszesz, że jak ktoś jest anonimowy, to jest niewiarygodny, a są takie jak ten, gdzie nabijasz się z wiarygodności pisząc, że tylko link do profilu nk może uwiarygodnić kogoś smile.gif

edit: no chyba, że z tą weryfikacją i wywalaniem do kosza opinii bez linku do profilu na nk to Ty tak poważnie wink.gif
Xann
zakręcony bo niektórzy wpadają w paranoje spisków, jak udowodnisz że nie jesteś moim drugim kontem ?
zakręcony
CYTAT(Xann @ 22.09.09 - 11:20) *
...jak udowodnisz że nie jesteś moim drugim kontem ?

Nie no Tomek, ja robię jednak mniej błędów, robie je, ale znacznie mniej wink.gif
I by było jasne, mi nie chodzi o to, że są takie ankiety, nawet one coś tam mówią. Chodzi o to, że potem na bazie tych mało wiarygodnych ankiet buduje się mega wiarygodność jakiegoś produktu wink.gif
Xann
zakręcony nie sądzisz że dobry produkt sam się broni ? w sumie masz racje ankieta jest tendencyjna bo nie ma tam innych systemów takich jak linkor.pl czy linki24.pl mega wypaśne systemy.

ps. czyli wystarczy robić mniej błędów zeby nie kapnąć się ze to pisze xann, licząc posty z błedami na forum faktycznie mam z ponad 1000 kont smile.gif
zakręcony
Oczywiście, że dobry produkt sam się obroni i ankieta tego nie jest wstanie zmienić, może nadszarpnąć zaufanie lub je wzmocnić, choc może nie tyle zaufanie, co parcie na bycie w "najbardziej popularnym", ale nic więcej... wink.gif

CYTAT(Xann @ 22.09.09 - 11:30) *
ps. czyli wystarczy robić mniej błędów zeby nie kapnąć się ze to pisze xann, licząc posty z błedami na forum faktycznie mam z ponad 1000 kont smile.gif

Tomek ja jestem wstanie postawić swoją firmę, że mam tu jedno konto, a Ty jesteś w stanie postawic swoją, że masz na PiO tylko jedno konto?
Xann
no nie bo e-weblink to też moje konto wiec mam dwa smile.gif
Buncol
Ranking najlepszych systemów wymiany linków 2009 ?? Przecież do końca roku jeszcze sporo czasu zostało, więc chyba za wcześnie na takie rankingi.
AQQry
Liczysz na jakiś zaskakujący debiut ? smile.gif

Fajnie wiedzieć z czego ludzie korzystają. Ciekawe tylko ile w tych głosach jest obiektywności, a ile rzeczywistej skuteczności. Mi się wydaje, że może być tak, że tam gdzie ludzie mają najwięcej punktów mają największą skuteczność i dużo osób pod tym kontem patrzy, a nie pod kątem skuteczności samego w sobie systemu.

gotlink.pl
CYTAT(AQQry @ 22.09.09 - 12:48) *
Fajnie wiedzieć z czego ludzie korzystają.

Ciekawe gdyby na onecie pojawiła się ankieta o najlepszy portal informacyjny (onet, wp, interia) i zapodaliby takiego newsa jak zapodał Xann w swoim systemie:
CYTAT
...został uruchomiony Ranking najlepszych portali informacyjnych 2009, mamy nadzieje ze wyrazicie w nim swój głos, jednocześnie bardzo dziękujemy wszyskim którzy zagłosowali na onet.pl
;D

CYTAT(AQQry @ 22.09.09 - 12:48) *
Ciekawe tylko ile w tych głosach jest obiektywności

Tyle samo co wiarygodności?
zakręcony
CYTAT(gotlink.pl @ 22.09.09 - 13:31) *
...Ciekawe gdyby na onecie pojawiła się ankieta o najlepszy portal informacyjny (onet, wp, interia) i zapodaliby takiego newsa jak zapodał Xann w swoim systemie:
CYTAT
...został uruchomiony Ranking najlepszych portali informacyjnych 2009, mamy nadzieje ze wyrazicie w nim swój głos, jednocześnie bardzo dziękujemy wszyskim którzy zagłosowali na onet.pl
;D

Będąc obiektywnym... wink.gif
Ale ankieta nie jest na ewebie, a na PiO i nikt nie broni zamieszczać informacji o ankiecie na innych systemach... wink.gif

edit:
CYTAT(Romperstomper @ 22.09.09 - 14:04) *
moze budowe wiarygodności zacznij od siebie ? bo jako anonim jesteś mało wiarygodny.

może osoba dająca takie rady sama powinna się uwiarygodnić? czy może juz gdzieś to nastąpiło a ja sie czepiam?
adek
najlepszy ranking to taki ranking który wyznacza sobie go sam user, a sukces taki musi byc poparty ciężką pracą i skutecznością tegoż systemu. Cała reszta to marketing i PR wink.gif
sttorm
a ja nie dam linka do naszej klasy bo nie mam tam konta tongue.gif

tak jak ktos powiedział o efektywności trzeba sie samemu przekonać, choć sonda jak sonda, zawsze moze co nieco pokazać

Noel
Uważam, że gdyby ranking miał być całkiem obiektywny Statlink musiałby być wyżej w punktacji, inaczej to jest oszukaństwo albo jakieś inne kombinacje biggrin.gif
adek
oj noel ale przeciez w stalych systemach jestesmy chyba poki co najwyzej a potem jest przepaść wink.gif
Arkadiusz
CYTAT(Noel @ 28.09.09 - 19:31) *
Uważam, że gdyby ranking miał być całkiem obiektywny Statlink musiałby być wyżej w punktacji, inaczej to jest oszukaństwo albo jakieś inne kombinacje biggrin.gif

Drugie miejsce nie jest przecież chyba niczym złym smile.gif
A statlink musi jeszcze popracować na 1., bo jednak ciągle zdarzają się linki na bardzo słabych stronach. Bo dla przykładu: co mi po linku na stronie, która niby jest zaindexowana, ale robot nie był na niej od połowy sierpnia?
Ale bez obaw - przy takiej postawie, dojdziecie do pierwszego smile.gif
adek
ja tam widze w stalych 1wsze , ale nie wazne.

Nie ma stron niby zaindeksowanych , albo są zaindeksowane albo nie.

Adrian
zakręcony
nie poprzestawaj na stałych, co prawda nie ma co porownywac stałych do rotacyjnych, ale fajnie było by być top1 we wszystkich wink.gif
a.k.
No ankieta powinna być rozbita na systemy stałe , rotacyjne i hybrydy
Arkadiusz
CYTAT(adek @ 29.09.09 - 16:15) *
ja tam widze w stalych 1wsze , ale nie wazne.

Nie ma stron niby zaindeksowanych , albo są zaindeksowane albo nie.

Adrian

Ale wg TEJ ankiety statlink jest na 2 miejscu wink.gif Weź pod uwagę, że tu chodzi o ogół czyli np. łatwość zdobywania punktów, ich sprzedaży itd. (nie tylko jakość linków i skuteczność).
No masz racje z tym zaindexowaniem. Natomiast są strony odwiedzane przez bota 500 razy dziennie ale i takie, odwiedzane tylko raz w życiu tongue.gif Nie mniej wiadomo, że lepiej mieć linka na stronie zaindexowanej rok temu, niż na niezaindexowanej i zastanawiać się - czy ma bana, czy nie wink.gif
Maxximilian
Z mojej walki w ostatnich 3 miesiącach z swl stałymi linkorn > linkme elite > seo.net.pl. Kryterium skuteczność linkowania a nakład pracy.
osprey
CYTAT(Maxximilian @ 6.10.09 - 22:36) *
Z mojej walki w ostatnich 3 miesiącach z swl stałymi linkorn > linkme elite > seo.net.pl. Kryterium skuteczność linkowania a nakład pracy.

hehe to niezle wink.gif linkme zdecydowanie > linkorn. Proponuje przyjzec sie rowniez statlinkowi.
fikus188
Maxximilian - potestuj sobie chociaz przez miesiac statlink smile.gif a zapomnisz o istnieniu linkme itp... (oczywiscie piszac o systemach stalych) no chyba ze ja z linkme nie umiem korzystac...
osprey
CYTAT(fikus188 @ 11.10.09 - 15:30) *
no chyba ze ja z linkme nie umiem korzystac...

no chyba, ze nie umiesz wink.gif
FiKaS
Panowie no nieczarujmy się nie ma co porównywać linkme do statlinka. Linkme stało się masówą, gdzie są serwisy zaindexowane, lecz niekoniecznie podlinkowane smile.gif
gielo
CYTAT(FiKaS @ 11.10.09 - 16:19) *
Panowie no nieczarujmy się nie ma co porównywać linkme do statlinka. Linkme stało się masówą, gdzie są serwisy zaindexowane, lecz niekoniecznie podlinkowane smile.gif

Fikas ja wogle nie wiem jak można porównywać systemy rotacyjne do systemów stałych. Zresztą ankieta nigdy nie powie jaki system jest najlepsy a najbardziej popularny bo ciężko aby ktos kto np nigdy nie używał eweblinka tylko gotlinka zagłosował na eweblinka.
osprey
CYTAT(gielo @ 11.10.09 - 16:22) *
Fikas ja wogle nie wiem jak można porównywać systemy rotacyjne do systemów stałych. Zresztą ankieta nigdy nie powie jaki system jest najlepsy a najbardziej popularny bo ciężko aby ktos kto np nigdy nie używał eweblinka tylko gotlinka zagłosował na eweblinka.

ale Fikas pisał o dwóch statycznych wink.gif
Moim zdaniem linkme daje rade, jednoczesnie nie sugeruję że jest skuteczniejszy od statlinka ...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.