Stworzony na własne potrzeby jednak po namyśle zdecydowałem się go upublicznić, może komuś się przyda
Skrypt posiada:
-Kanał RSS
-Generowanie sitemapy
-Autoping (używać z głową:-))
-Licznik odwiedzin googlebota
-Ocenianie stron przez admina
-Listę podobnych wpisów na podstronie z wpisem
-Automatyczne rozbijanie linków SWL w 3 miejsca na stronie
W pliku konfiguracyjnym można ustawić
-Podstawowe informacje o katalogu (title, meta)
-Parametry URL - różnicuje strukturę URL w kolejnych katalogach
-Reklamy (w 3 miejscach, zależne od skórki)
-Linki w bloku "Przyjaciele", bez ingerencji w szablon
-Opcje dodawania stron (czy zezwalać na podstrony, czy pobierać meta, czy włączyć moderację, max/min ilość słów/znaków w tytule/opisie/tagach)
-Ilości wpisów wyświetlanych na poszczególnych podstronach
-Opcję czy logować boty, co ile ma nastąpić auto ping itp
Konfiguracji dokonuje się w pliku /application/config/cat.php
Panel admina znajduje się w http://www.adressttrony.pl/admin/
Instalacja
Pobrać plik, rozpakować do dowolnego folderu, wyedytowac plik /application/config/cat.php wg własnych upodobań. Następnie, aby uzyskać bazę startową, złożoną z ok 200 unikalnych wpisów, należy pobrać plik z mieszarki http://multi.safiro.eu (Zostanie wygenerowany plik easydir.sqlite który należy umieścić w katalogu głównym skryptu).
Skrypt dystrybuowany jest bez bazy, ponieważ w zasadzie nie ma sensu stawiać pustego katalogu, skoro można otrzymać trochę darmowego contentu :-), Oczywiście do każdej kopii stawianego katalogu powinno się generować nową unikalną bazę.
Wymagania
PHP 5.2
Z tego co zaważyłem na niektórych serwerach brak jest obsługi PDOsqlite, dla pechowców niedługo przedstawię krótką instrukcję jak postawić EasyDir na MySql
Przy stawianiu EasyDir w zasadzie nie napotkałem na większe błędy, w zasadzie jedyne jakie wystąpiły to brak PDOsqlite, lub to że jakiś pliczek się nie dograł, więc w razie pustego ekranu polecam w pierwszej kolejności sprawdzić te 2 rzeczy
Życzę miłego używania, mam nadzieję że się przyda. Już niedługo pierwsza skórka :-)
Gdyby ktoś chciał odwdzięczyć się linkiem - PM