Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Sitemaps ile po ile?
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Pozycjonowanie i Optymalizacja > Google > Google Sitemaps
waea
Witam.

Na forum IPB3 mam zainstalowanego moda sitemap ( http://icelabz.net/sitemap ). Mam kilka pytań dotyczących ustawień Sitemap, otóż standardowo mod dzieli sobie wszystkie tematy po 100 urli, czyli jest na forum 6000 postów to on robi z tego 60 sitemap w których jest po 100 urli. Moje pytanie brzmi czy tak jest dobrze? Czy lepiej od razu ustawić większą ilość silemap np. 50000? Drugie pytanie to jest takie że tego moda mam od niedawna i jak wczoraj patrzyłem na statystyki to google bot zindeksował 3280 urli, jak dziś patrzyłem tyło ich 2800 sad.gif O co z tym chodzi? Mi się wydaje że powinno być ich z dnia nadzień coraz więcej a jest coraz mniej sad.gif a jakieś 4-5 dni temu było ponad 5000 zindeksowanych urli sad.gif Proszę o pomoc bo nie mam pojęcia o co z tym chodzi sad.gif
breja
1 Nie ma znaczenia zrobiono tak z lenistwa by przy duzych forach nie przekraczac limitow czyli nie trzeba nic samemu grzebac i zmieniac jak sie ma duze forum.
2 "O co z tym chodzi?" nic bo dodanie sitemapy nie daje gwarancji ze te strony beda zaindexowane zwlaszacz jak slabo jest podlinkowana strona G ocenia ze nei warto reszty pobierac wink.gif no i jeszcze mozna by dodac wachania na DC wiec sprawdzaj nie czesciej niz co tydzien wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.