Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kodowanie szablonu
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Projektowanie stron > HTML i CSS
traktor
Witam,

Jakiego programu używacie do zakodowania pociętego layoutu w cssie? Znam znaczniki html i css, ale ciekawi mnie jak składacie cały szablon "do kupy".

Pozdrawiam.
ExPloiT
Ja, do sklejenia pociętego laya używałem notepad++, a od pewnego czasu Aptana Studio.
kolryb29
A ja naszej ojczystej produkcji - HateML.
Dominik23
Jedit
SilverT
pspad - pracuje bezpośrednio na ftp
mela
kED
spookypld
Na Windowsa zdecydowanie polecam PSPad smile.gif Od czasu przesiadki na GNOME nie mogę znaleźć niczego, co by się równało PSPadowi.

Korzystając z okazji, jaki program polecilibyście na Linuxa? Używam Geany, ale brakuje mi kilku PSPadowych ficzerów. A co sądzicie o Komodo-Edit?
danio_
Ja pracuje na Windowsie do xhtml używam kED do css Top Style LITE
jesu
Notepad++
Golin
standardowy linuxowy Gedit, tylko że napakowany pluginami. Kiedyś próbowałem przejść na Eclipse, ale jakoś nie przekonałem się.

Dla koderów pod windą- polecam programmers notepad.
Hubert
aptana
jerz
PSPad
Beata_S
Notepad++

(utf-8 bez BOM) laugh.gif
jesu
Jaki mądry 1szy post aniolek.gif oczywiscie masz racje tongue.gif
negusik
Używałem dreamweaver, potem NetBeans(kombajn) a teraz do css/ drobnych zmian w xml,xhtml notepad++ wink.gif a kodowanie to oczywiscie "utf-8 bez DOM" czasami mi notepad++ sam zmienia na ANSCI co denerwuje, ale zawsze i tak sam sprawdze albo skrypty php sprawdzaja kodowanie mi.
jesu
CYTAT(negusik @ 4.09.09 - 22:45) *
DOM

BOM nie DOM
damyrade1990
Od bardzo długiego czasu programu uzywam Macromedii Dreamweaver. Podoba mi się jego interfejs. Ma masę rzeczy, ktore w ogóle nie są mi potrzebne ale mimo wszystko spełnia moje wymagania
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.