Witam,
Jakiego programu używacie do zakodowania pociętego layoutu w cssie? Znam znaczniki html i css, ale ciekawi mnie jak składacie cały szablon "do kupy".
Pozdrawiam.
Ja, do sklejenia pociętego laya używałem notepad++, a od pewnego czasu Aptana Studio.
A ja naszej ojczystej produkcji - HateML.
Dominik23
2.08.09 - 21:45
Jedit
pspad - pracuje bezpośrednio na ftp
spookypld
2.08.09 - 22:31
Na Windowsa zdecydowanie polecam PSPad

Od czasu przesiadki na GNOME nie mogę znaleźć niczego, co by się równało PSPadowi.
Korzystając z okazji, jaki program polecilibyście na Linuxa? Używam Geany, ale brakuje mi kilku PSPadowych ficzerów. A co sądzicie o Komodo-Edit?
Ja pracuje na Windowsie do xhtml używam kED do css Top Style LITE
standardowy linuxowy Gedit, tylko że napakowany pluginami. Kiedyś próbowałem przejść na Eclipse, ale jakoś nie przekonałem się.
Dla koderów pod windą- polecam programmers notepad.
Notepad++
(utf-8 bez BOM)
Jaki mądry 1szy post

oczywiscie masz racje
Używałem dreamweaver, potem NetBeans(kombajn) a teraz do css/ drobnych zmian w xml,xhtml notepad++

a kodowanie to oczywiscie "utf-8 bez DOM" czasami mi notepad++ sam zmienia na ANSCI co denerwuje, ale zawsze i tak sam sprawdze albo skrypty php sprawdzaja kodowanie mi.
CYTAT(negusik @ 4.09.09 - 22:45)

DOM
BOM nie DOM
damyrade1990
11.10.09 - 12:00
Od bardzo długiego czasu programu uzywam Macromedii Dreamweaver. Podoba mi się jego interfejs. Ma masę rzeczy, ktore w ogóle nie są mi potrzebne ale mimo wszystko spełnia moje wymagania
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.