Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: mail@cośtam.info
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Forum Ogólne > Przedsięwzięcia Forumowiczów > Łeb w Łeb!
101krecikow
Sprawdzarek poprawności maila nie pozwala na 4 litery po kropce?

Ile ja się nasiedziałem, żeby sobie hasło przypomnieć do poczty.fm... ](*,)
jez
Tak już Piotrek napisał skrypt. Mój mail ma 7 znaków (w tym małpka i kropka), to już w ogóle nie uznawał go jako poprawny. :)

Pozdrawiam, J. :)
Yeden
Ja, z lenistwa, w adresie mam jedną cyfrę arabską przed @. Sporo formularzy uparcie to odrzuca jako nieprawidłowy adres.
piotrek
jez, tak napisałem jakąś śmieszną regułkę ale pamiętałem o Twoim mailu przy wdrożeniu nowego panelu dla Użytkowników - do tej pory nowy system rejestracji puszczał taki zapis:
1@1.2-3

101krecikow niepotrzebnie szukałeś starego maila już jest nowa formuła czyli:
1@1.2-4

sprawdź czy działa wink.gif
101krecikow
zmień swój e-mail
formularz zmiany maila
uwaga! występuje jakiś błąd w składni adresu e-mail bądź pole zostało puste

no chyba nie....
piotrek
dla mnie moduł zmiany maila (o który Ci najwyraźniej chodziło od samego początku) a system rejestracji (który ja miałem na mysli) to dwa odrębne i niezależne skrypty

tak czy inaczej nowa regułka działa juz w obu przypadkach
101krecikow
QUOTE(piotrek)
(o który Ci najwyraźniej chodziło od samego początku)

chodziło mi o system rejestracji, ale sprawdzałem modułem zmiany maila, myslałem, że korzystaja z tej samej reguly. spoko, wazne ze dziala.

BTW
Nowy panel uzytkownika jest na prawde super wink.gif
piotrek
QUOTE(101krecikow)
wazne ze dziala

w pełni się zgadzam wink.gif

QUOTE(101krecikow)
Nowy panel uzytkownika jest na prawde super

Cieszę się że i Tobie przypadł do gustu, zapraszam do korzystania z podstrony pobierz kody biggrin.gif

Teraz gdy panel do zarzadzania jest osobno o wiele prościej wdrażać nowe moduły - takie jak ten do uzupełniania wpisu o nazwę i dane teleadresowe.

Warto zwrócić uwagę na podstronę podpowiedzi - jeśli wpada mi coś do głowy to uzupełniam o kolejne krótkie informacje. W zasadzie nie tyle warto stosować się do tych rad tylko należy je po prostu przestrzegać.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.