Witam!
Zarejestrowałem domenkę ze spadu. Fajna domenka i do tego miała już kilka BL.
Wstawiłem treść, podlinkowałem i czekam już chyba z miesiąc aż mi google zaindeksuje i nic...
Teraz mam pytanie... Czy da się jakoś sprawdzić czy dostała bana albo czy ma nałożone jakieś kary?
Bo jak wpisze w google link:domena to znajduje 2 linki. Gyby miała bana to chyba by nie wyświetlało... czy się mylę?
Niewiem czy czekać dalej czy jakąś prośbę o rozpatrzenie ponowne wysłać....
może mieć bana. Prośbę o rozpatrzenie możesz wysłać (nie zaszkodzi) a jednocześnie spróbuj zmienić hosting i zobacz jak będzie wtedy.
P.S. "link:" w G w ogóle się nie przejmuj, sprawdź to sobie np. w Y!
Ale czy taka prośba o rozpatrzenie jest skuteczna?
I co napisać w powodzie żeby się wszystko "udało"? Bo zależy mi na tej domenie...
czasami bywa skuteczna :) Napisz tam prawdę, czyli że jesteś nowym właścicielem domeny i obawiasz się, że jest ona zbanowana i że prosisz o przywrócenie jej do indeksu. A w między czasie spróbuj zmienić hosting, to czasami naprawdę działa.
Napisz prośbę o rozpatrzenie. Google sam gdzieś pisze, że jeśli jesteś nowym właścicielem to należy napisać.
I tak jak przedmówca pisze, zmień hosting na jakiś inny - sprawdzić nie zaszkodzi
miałem podobną sytuację, ban zdjęty w 2 dni po napisaniu prośby o rozpatrzenie.
co ciekawe w indeksie pojawiły się wersje strony sprzed ok. 2 tygodni czyli z samego początku jej istnienia a więc google pomimo bana jednak sobie stronę indeksowało..
A gdzie się w ogóle wysyła tą prośbę o rozpatrzenie?
Bo przekopałem cały panel i jakoś nie widzę żadnej opcji z tym związanej;)
Edit:
Okej już nieaktualne. Znalazłem;)
w dashboardzie po prawej stronie w wersji pl masz porozmawiaj z Google, a niżej "Żądanie ponownego rozpatrzenia zgłoszenia"
Mosorczyk
3.05.09 - 11:10
CYTAT(qazy @ 2.05.09 - 10:30)

czasami bywa skuteczna

Napisz tam prawdę, czyli że jesteś nowym właścicielem domeny i obawiasz się, że jest ona zbanowana i że prosisz o przywrócenie jej do indeksu. A w między czasie spróbuj zmienić hosting, to czasami naprawdę działa.
Mnie najbardziej zastanawia fakt, kto czyta takie prośby o ponowne rozpatrzenie. Codziennie spływa ich tysiące jeśli nie dziesiątki tysięcy, więc kto ma na to czas i ilu ludzi się tym zajmuje?
AdamLuczak
3.05.09 - 13:26
Ja mam wrażenie że 'ponowne rozpatrzenie' rozpatruje automat.
Jestem oczywiście bardzo świeży w temacie, ale miałem dziwną sytuację, która coś takiego sugeruje:
- pozycjonowana domena z miejsca około 15 wypadła poza pierwszą setkę
- nie ruszając nic w kodzie zgłosiłem 'ponowne rozpatrzenia'
- domena wróciła na swoją pozycję
Adam
No i stronka już w indeksie;)
@Adam
No wiesz... to mógł być zbieg okoliczności.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.