CYTAT(jony12 @ 30.04.09 - 11:31)

I zaczęły się docinki i przechwałki, typowe dla polskich for - na digitalpoincie czy ruskich forach ludzie jakoś bardziej się szanują.
Zadałem proste pytanie liczyłem na profesjonalną odpowiedz na przykład, że FSB jest mocniejszy, że jest większa rotacja na świeże frazy, mniej zależna od wieku domen (czyżby Google zmierzało w stronę digga, ewentualnie wykopu - strzałki już są, możliwość dodania do ulubionych tez).
Ale nie będą wam przeszkadzał.
Masz rację, ale tak na prawdę nikt nie ma celu w tym, żeby tu pisać o "czarnej magii" i jeśli nawet zacznie pisać to i tak go zjadą.
Jeśli bym napisał dla przykładu taką teorię:
"Im wyższy PR na stronie (w szczególności na podstronach, a nie na głównej) tym mniej potrzebujesz pkt w SWL żeby ją wypozycjonować"
to zgadnij kto mnie zjedzie pierwszy a kto drugi... kto na tym straci a kto zyska?
albo:
"Wysoki PR na podstronach + dużo dobrego contentu, wypozycjonuje Ci długo ogon w dużej części automagicznie bez potrzeby napierniczania olbrzymią ilością linków i anchorów z SWL"
to zgadnij kto mnie zjedzie pierwszy a kto drugi... kto na tym straci a kto zyska?
Prawda jest taka, że ja nic na tym nie zyskam, bo jeśli to działa, to zacznie z tego korzystać coraz więcej osób i urośnie konkurencja, a właściciele SWL mnie tu zjadą bo zacznie maleć ilość pkt w systemach, w których maja %.
Tym oczywiście niedziałającym, fikcyjnym przykładem chciałem Ci tylko zobrazować sytuację. Jeśli masz jakąś teorię o działaniu G to nie testuj, tylko zapytaj się na forum. A jeśli już przetestujesz i stracisz czas i pieniądze koniecznie o tym napisz. Po co mamy wszyscy tracić czas...