Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: czystki ... ?
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Pozycjonowanie i Optymalizacja > Google
zgred
może zaobserwowaliście jakies czystki w G ? poleciały mi dawne qlweby ponownie i co dziwne 2 katy oparte na indexu :|

czyzby znowu czystki spamu czy tez znowu mam "uprzejmie donosze" ?
Trotyl
U siebie niczego nie zauważyłem jak na razie. Miałeś A$?
alumilut
Witam.

Mam nadzieje ze tylko u ciebie acz kolwiek wspolczuje placze.GIF

Pozrawiam.
zgred
A$ nie. podejrzewam raczej zbyt słabe linkowanie i zerowy ruch ... ale ... mam pare ale.
kotfryc
Właśnie przeglądałem moje precle i niczego nie zauważyłem, no może ostatnio mi wyrównało PR do 2, ale leprze 2 niż 0. Inna sprawa, że są one prywatne i na "uprzejmie donoszę" jest małe prawdopodobieństwo raczej, chociaż nie wykluczam, że któregoś dnia doznam szoku wink.gif nie pierwszy, nie ostatni smile.gif
holee
Tak raptownie Ci poleciały czy powoli indeks się zmniejszał ?
Tomasz Kurzak
Hmm ciekawe, u mnie wszystko stoi. Co ciekawe ostatnio strony z unikalną fajną treścią mi znacznie podskoczyły w górę, mimo, że już dawno nie linkowałem.
zgred
zajęlo to może 2-3 dni ... site był rozny - kilanascie.dziesiąt.set podsron - legło wsio do 1%
DUCATI
Może wielkie G znów coś kombinuje sobie.
michalk
CYTAT
no może ostatnio mi wyrównało PR do 2, ale leprze 2 niż 0.

Mała poprawka. Pisze się lepSZe smile.gif
holee
MI również jeden z katalogów leci na łeb na szyję. Jeszcze coś zostało w indeksie, ale to już resztki.
Dominik23
Mi od 2 dni site filtrują, jest tego coraz mniej w serpach..
AleksanderPe
troszkę mi site pospadało
scunz
mi jeden katalog jak narazie powoli wyindexowuje z 2000 spadlo juz do 300 hyyy
no i zauważyłem dziwną rzecz niedawno postawilem precla i go troszke zaindexowało potem wyindexowało i znów pokneło do tej samej ilosci he? wszysko działo sie w ciagu moze 5-6dni ;]
kotfryc
CYTAT(scunz @ 29.04.09 - 06:46) *
no i zauważyłem dziwną rzecz niedawno postawilem precla i go troszke zaindexowało potem wyindexowało i znów pokneło do tej samej ilosci he? wszysko działo sie w ciagu moze 5-6dni ;]

Ja od dłuższego czasu obserwuje to zjawisko na nowych stronach, dzieje się tak również z nowymi podstronami po pingowaniu.

Odnośnie katalogów sprawdziłem moje scuttle, i faktycznie site poleciał ostro w dół 30-70%. Jednocześnie wszystkie precle utrzymały się w indeksie. Być może Google wzięło się za site katalogów? Odnoszę wrażenie że z tym site będzie jak z komendą link: - Google będzie pokazywało tylko część wyników. Inaczej mówiąc pokaże to co chce pokazać huh.gif

CYTAT(michalk @ 28.04.09 - 22:49) *
CYTAT
no może ostatnio mi wyrównało PR do 2, ale leprze 2 niż 0.

Mała poprawka. Pisze się lepSZe smile.gif

LOL heh nie wiem jak to się stało że auto-korekta to przepuściła hehe shok.gif

Kea

CYTAT(scunz @ 29.04.09 - 06:46) *
Odnośnie katalogów sprawdziłem moje scuttle, i faktycznie site poleciał ostro w dół 30-70%.

Googlers ostro bierze się za dc ?
sttorm
odnosnie spadku site

ja u siebie na niektorych widze iz google przez ostatni tydzien czasami pokazuje wyniki sprzed kilku miesiecy i np strona ktora ma teraz site 100 wczoraj miała 25 000 a 4 dni wczesniej 100 - wyniki te z kilku dni gdy zawyzało site były sprzed kilku miesiecy i podstron tych już nie ma

gugiel napewno coś bedzie szykować - w końcu coś robić muszą a ograniczanie site stron jest elementem ograniczającym własną baze danych, czyli zmniejszaniem ksoztów
mario1973
Zerknąłem testowo dwa swoje qlweby i od trzech dni mam na nich wzrosty site...
Mało tego jeden Indexu od kilku dni zwiększył zdrowo oglądalność........

M
MikołajZ.
U mnie za to same filtry, na unikalne precle..
zgred
chyba wiem... posiadam wplecione kopie DMOZowego drzewa w niektóre katy których site poleciał.
ExPloiT
Ja to już nic nie mówię, bo poleciał mi spamik 84K polskich keywordów dzięki któremu zdobywałem pl traffic biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.