Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Duplicate content
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Pozycjonowanie i Optymalizacja > Google
amstrad
Posiadam domenę na której jest pewne forum.
Nie jest jednak indeksowane, ponieważ posty są skopiowane z innego forum wink.gif
I teraz pytanie - czy jeśli na tej domenie powstanie blog, z unikalną treścią, to czy google
szybko go zaindeksuje ? a może lepiej kupić nową domenę, bo ta już jest na czarnej liście ?
Lukas_79
ale ta domena ma bana, czy jej tylko nie chce indeksowac ?? (ma np site = 1)
amstrad
bana nie ma, tyko indeks ok. 5
Dominik23
CYTAT
ponieważ posty są skopiowane z innego forum wink.gif

Pewnie niecnie kopiujesz treść z mojego forum - tego ze stopki! biggrin.gif
gniotek
ja bym kupił nową, świeżutką domenkę i się nie przejmował starociem wink.gif
pandha
CYTAT(Dominik23 @ 27.04.09 - 08:30) *
CYTAT
ponieważ posty są skopiowane z innego forum wink.gif

Pewnie niecnie kopiujesz treść z mojego forum - tego ze stopki! biggrin.gif

a juz myslalem ze to jakis glupi komentarz, a tu takie mile rozczarowanie wink.gif
michalk
Na prawie się nie znam, ale czy kopiując treści z innych stron nie łamiesz praw autorskich? No chyba, że treści te są kopiowane za zgodą autora. Wiadomo, że sporo osób tak robi, ale przynajmniej bym tego nie mówił publicznie wink.gif

Druga sprawa to ciężko będzie Ci pomóc bez podania adresu domeny. Problemów może być wiele. Zły serwer(pisałem o tym już kilka razy) albo słaby BL. Sprawdź przez reverse ip ile domen jest na Twoim ip i napisz.
amstrad
CYTAT(michalk @ 27.04.09 - 15:28) *
Na prawie się nie znam, ale czy kopiując treści z innych stron nie łamiesz praw autorskich? No chyba, że treści te są kopiowane za zgodą autora. Wiadomo, że sporo osób tak robi, ale przynajmniej bym tego nie mówił publicznie wink.gif

Druga sprawa to ciężko będzie Ci pomóc bez podania adresu domeny. Problemów może być wiele. Zły serwer(pisałem o tym już kilka razy) albo słaby BL. Sprawdź przez reverse ip ile domen jest na Twoim ip i napisz.

1,178 domen
michalk
Zmieniaj szybko serwer -> najlepiej iswift.eu albo ionic.pl. W tym pierwszym mam dużo stron umieszczonych na bardzo słabo obleganych ip typu shared i strony po przeniesieniu z hekko super się indeksują.

Zachęcam do zapoznania się z:

http://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=69225
amstrad
ale to jest angielska strona.
Czy kupić coś w USA czy może nie ma to znaczenia i może być w Polsce ?
michalk
Liczysz na wielki ruch na tej stronie czy tylko zaplecze? Ja tam bym się nie bał tak geolokalizacji przy tym drugim
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.