Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zmiana lidera
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Pozycjonowanie i Optymalizacja > Google
Ptaq
Baaardzo się zdziwiłem widząc przed chwilą:

Zobaczcie tu na ilość linków poszczególnych domen, oraz optymalizacje ich.

Wątpię by był, to na stałe wynik jednak już któryś raz się zdarza, że domenę "bezpośrednie słowo.pl" google ustawia bardzo wysoko albo nawet na 1 miejscu tak jak teraz. Sądze ze ten wynik to jakaś pomyłka - ale moim zdaniem może pokazywać, że google modyfikuję algorytm pod tym kontem i chyba nazwa domeny będzie teraz już istotna, a nie jak kiedyś, że miała marginalne znaczenie w pozycjonowaniu.
mkr
Nic innego jak wyniki spersonalizowane.
Wyloguj się, usuń Cookies i wtedy sprwadzaj pozycje. Inaczej pozycje nie są obiektywne.
zoozool
zapewne jesteś zalogowany na konto gmail, i podbiło Ci najczęściej odwiedzane strony na top1 wink.gif
Xann
Panowie ale wy nie widzicie lepszej ciekawostki w top10 na to hasło ja widze WIKI smile.gif
SMYS
To chyba jakaś kryptoreklama, bo nie sądzę, żeby Ptaq (Dołączył: 19.06.2005) nie wiedział co to wyniki sperson (które widać w prawym górnym rogu zrzutu) i tych wielgachnych strzałek i X obok adresów wink.gif
Ptaq
Strzałki nie były klikane, sam na stronę pozycjonowanie.pl raczej nie wchodzę, ostatni raz może z 1-2mc temu byłem.
Kliknąłem na ten link dopiero po tym jak zobaczyłem go na 1 miejscu. Wiec, tu pytanie czemu akurat teraz podsunął mi tą witrynę na pierwsze miejsce ?
FSseo
CYTAT(Xann @ 22.04.09 - 06:25) *
Panowie ale wy nie widzicie lepszej ciekawostki w top10 na to hasło ja widze WIKI smile.gif

Też mnie to dziwi - 151 linków i do tego to podstrona. Jednak kolejny dowód na faworyzowanie wikipedii.
witko2006
Co to za dodatek do FireFox'a?
relons
Właśnie, PtaQ, skąd ma te dodatkowe dane pod wynikami wyszukiwania?
kubap10
seoquake
Ptaq
CYTAT
seoquake

nie, nie... seoquake jakoś mi nie leży, ja używam: seo firefox
witko2006
Działa ,któryś z nich na Google.com?

Bo zarówno SeoQuake ani SeoFirefox nie wyświetla mi nic w Google.com ;/

@Wracając do sedna tematu - mi na frazę pozycjonowanie wyświetla takie wyniki: (więc widocznie może jest to te spersonalizowanie)

Winston
Witko: jeden i drugi działa pod google.com.

Edycja: Shit. Zobaczcie - Google właśnie znowu włączyło AJAX.
witko2006
No rzeczywiście sugestie się pojawiły.

Wchodzę w Google in English i niestety nic dalej mi się nie wyświetla ;/
Winston
Witko: skrypty typu SEO for Firefox czy SeoQuake nie działają ze względu na zmianę sposobów wyświetlania rezultatów (zobacz jak wygląda kod na Google.com a jak na Google.pl).
Burzowiec
hehe, u mnie na pierwszym miejscu w google.com jest forum PiO biggrin.gif
#2 - CW
#3 - PM
#4 - Youtube
#5 - Youtube

i brak wiki

a na .pl
-------------
#1 - PM
#2 - CW
#3 - PiO
...
#8 Wiki

brak youtube (znaczy się - google video ...)

i jakoś nie mogę się załapać na domestosa ...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.