Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z google map API
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Pozycjonowanie i Optymalizacja > Google
chesmar
Witam hi.gif , mam nadzieje, że to odpowiedni dział unsure.gif . Mam problem z google map API, mianowicie niedawno nasza strona firmowa doczekała się nowej domeny przyjmijmy domena.net.pl (wcześniej domena.nazwa.pl). Zmieniłem API dla nowej domeny i ... przy każdej próbie wejścia na podstronę z mapą ciągle dostaje błąd "klucz API dla Map Google używany w tej witrynie był zarejestrowany dla innej witryny internetowej". Spotkał się ktoś z tym? Ma ktoś pomysł jak to zrobić? unknw.gif Zaznaczam, że nowy klucz generowałem kilka razy, skrypty żywcem przekopiowane ze strony googli.
Lukas_79
ja sie tak kiedys palowalem ze skryptem forum - okazalo sie, ze trzyma stare dane w caschu wink.gif

nie wiem, czy to to, ale ja na tym stracilem sporo czasu
chesmar
czyli czekać spokojnie jak G zaindeksuje z nowym kluczem?
Lukas_79
casch wyczysc u siebie na serwerze (o ile takowy posiadasz) zazwyczaj katalog casch tam, gdzie jest strona (wystarczy jego zawartosc usunac)
chesmar
hmm nie mam takiego katalogu, co w takim razie można jeszcze zrobić?

Zrobione! klucz API trzeba wygenerować dla strony bez www. Temat do zamkniecia. Pozdro!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.