Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Paranoja :( 750 klikow i 8$ ktos tak ma?
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Pozycjonowanie i Optymalizacja > Google
sanchez
650 klikow i 8$ ktos tak ma (fraza programy do pceta) ???

przestaje juz byc google dla mnie wiarygodne sad.gif to sa kpiny wykrzyknik.gif wykrzyknik.gif

sorki za blad w title posta sad.gif 750 klikow

Needy
Jaki masz CTR?
visacardcredit
radze zmienic nisze i to jak najszybciej... w sensie... przebranzowic sie
Gonzo23
Ja za 10 klików mam ostatnio ok 0,20$ - przed wprowadzeniem reklam dopasowanych do zainteresowań miałem ok. 0,6-0,8$.
Co ciekawe reklamy na stronie są dokładnie takie same jak wcześniej, tylko zarobki spadły.
Good spam is a good spam
@Gonzo23 skad mozesz wiedziec jakie sa reklamy na stronie? Na tym polega dopasowanie reklam do zainteresowan, ze wyswietla reklamy w zaleznosci od tego jakie strony wczesniej odwiedzales. Przecietny kowalski posiadajacy toolbar, uzywajacy Chrome czy wogole lapiacy ciasteczka szukajac czegos w Google okresla tym swoj profil a AdSense dopasowuje reklamy do tego czego szukal.
Problem polega na tym, ze masz strone powiedzmy o kolarstwie gorskim a ktos zobaczy reklamy opisow GG.
Google tnie koszta jak moze. Prawie zmonopolizowali rynek, Yahoo nie dalo rady sie przebic ze swoja siecia to kombinuja jak moga.
Dodatkowo dochodzi ocena za jakosc traffiku jaki kierujesz na reklamy. Jesli ludzie klikaja a nie konwertuja to stawki leca na twarz.
ravau
Jak na razie to dopasowanie działa tragicznie na zarobki.. brak słów.
thor_in
59 klików i 10,69$
Czym prędzej zmieniaj tematykę albo język strony.
Kukis
Widzę, że mam lepiej od Ciebie - dostaję o 0,29 centa więcej za klik... :]

Ale dopiero dzisiaj takie spadki się zaczęły... może coś testują... oby...
Ptaq
Testują ile można jeszcze zmniejszyć, przy niewielkim spadku wydawców wink.gif
sanchez
Dzieki za odpowiedzi wink.gif

CTR roznie ale na poziomie tego co byl miesiac temu co za tyle klikow w reklame mialem 36 dolarow, ale spadek o 15% od 6 miesiecy w tym miesiacu to juz parodia w momencie gdy wprowadzilem inne formy reklamowania sie niz tylko szukajka google!!!

lecz jak wiekszosc z was nauczylem sie jednego jak mi spadla strona na wazne slowa kluczowe to mialem masakre tongue.gif i wole nie skupiac uwagi tylko na pozycjach w google bo oni za duzo juz maja info na temat prawie wiekszosci stron partnerow i manipuluja sobie jak chca milion takich jak ja i maja odliczajac 36-8$ = 28x1milion= 28milionow $
a tym bardziej jesli youtobe (specialnie tak napisalem ) nie przynosi takich dochodow jakie sobie zalozyli wrrrrrrrrrrr i co sprawdzisz ich? jak?

co do branzy to nie zmieniam bo nie jestem z tych setek stron w sieci ktore maja zamiar zarabiac wylacznie na reklamie google i lichych linkach na programach do pceta tym bardziej na polskim rynku tongue.gif i jestem na etapie wprowadzania sklepu z oprogramowaniem

na rynku eng mam podobna strone tylko z braku czasu bardzo malo ja rozwijam i mam duzo wieksze zarobki (wieksze siano przy 60% ruchu z tego co w polsce parodia na maxa)

i moral jest jeden przeniesc sie na rynek eng, a w polsce to sie oplaca walic odrazu swoje boksy plus siano za odslony etc.
i miec daleko w dupie google tym bardziej jesli od 6 miesiecy tak sobie szanuja klienta u ktorego ruch wzrosl kliki wzrosly ,a siano tylko maleje hehe wiem ze im wiecej wchodzi z szukajek tym wieksze ctr etc. ale bez przesady nie mam slow typu darmowe programy wrrrrrrrrrr

poza tym mysle ze google ma jeszcze taka polityke ze im klient jest dluzej a jestem juz z 4 lata w adsens sad.gif to powoli obnizac mu stawki a nowym dac wieksze siano zeby promowali i dodwali wiecej swoich stronek co o tym sadzicie ???

jak dla mnie to jest to co zauwazylem... pozdro
Marcin Elo
należy współczuć smile.gif
Igns
CYTAT(sanchez @ 15.04.09 - 08:36) *
poza tym mysle ze google ma jeszcze taka polityke ze im klient jest dluzej a jestem juz z 4 lata w adsens sad.gif to powoli obnizac mu stawki a nowym dac wieksze siano zeby promowali i dodwali wiecej swoich stronek co o tym sadzicie ???

jak dla mnie to jest to co zauwazylem... pozdro

To ciekawe co mówisz, może niech się wypowie osoba, która miała zamknięte konto i uruchomiła nowe, i jak zarobki wtedy wyglądały?
sLAm
Ja ma okolo 70 klikow dziennie i rekordem jest 1$ za caly dzien - paranoja ;/ a CTR z dnia to w granicach 3%
graft
90 klików 7$, CRT 2,80% - chyba nie warto za 7$ tracić 90 gości... A miało być tak pięknie...

Proponuję masowe tworzenie PP...
pieto
@sanchez, mam prawie taką sytucję, jestem od 4 lat i podobna ilosc klikow ,
z biegeiem czasu co raz nizsze stawki, strona zyskała kilka razy na popularnosci, a zarobki relatywnie w dol,

Jednak przy wprowadzeniu reklam dopasowanych nie odczułem zmian, no może delikatnie poprawa..
sanchez
CYTAT(pieto @ 22.04.09 - 15:25) *
@sanchez, mam prawie taką sytucję, jestem od 4 lat i podobna ilosc klikow ,
z biegeiem czasu co raz nizsze stawki, strona zyskała kilka razy na popularnosci, a zarobki relatywnie w dol,

Jednak przy wprowadzeniu reklam dopasowanych nie odczułem zmian, no może delikatnie poprawa..

dzieki panowie za info czyli nie jestem jedyny i moglem sie tego spodziewac sad.gif w USA jzu czytalem o tym wyrabalem google wstawilem buka i juz sa wyniki 

i wole rozleslac info o reklamie na stronie i sprzedawac linki niz sie wku...ć na monopoliste \oj mnei nei beda robic w hu...a niech szukaja innego jelenia
z mila chcecia bym zrobil taka strone z wszystkimi co maja podobna sytuacje jak ja a jak by byla fajna paczka to pomyslal bym nad polska wyszukiwarka i znalazl sponsorow i wyklepal googlowi czache ( chodz to wyglada trudno alew wszystko jest do zrobienia )

jak allegro ebayowi biggrin.gif hehe...

...pozdro
mental
Panowie ew. Panie, jaki jest tego wszystkiego morał?
Oczywiście stare (nie)dobre powiedzenie "Wszystko co dobre szybko się kończy" go w 100% ukazuje.
Aż łezka się kręci, kiedy wspominam ile kiedyś się zarabiało na AS, nawet na rozrywce.
PS. lepiej pomyśleć o PP - każdy znajdzie coś dla siebie wink.gif
moto-strefa

Branża motoryzacyjna - po zredukowaniu adsense - 90-120 kliknięc - 2.3 USD - 2.9 USD . Swego czasu tak jak mówicie przy mniejszym ruchu na stronie, mniejszej klikalności - zarobki były znacznie większe. Jest to smutne, bo koszty utrzymania serwera są coraz większe.

Przed redukcją adsense - 260-280 kliknięc - ok. 9 USD.

Ponieważ mieszkam w Finlandii tak myślę czy nie warto spróbować założyć nowego konta na dane adresowe fińskie i wypłacać w EUR. Czy przypadkiem nie jest tak, że Polaków traktują z urzędu, realny zarobek * 60%.
kyan
226 kliknięć i 4,16 $, jeszcze rok temu było to średnio trzy razy więcej

edit: literówka
Burzowiec
166 kliknięć - 63,19$, CTR 1,79% - różne branże

Behawioralny niedawno wyłączyłem i jakoś nie widzę zmian - tak jak piszecie, ostatnie kilka dni i tak są słabe. Miejmy nadzieję, że to efekt wdrożeniowy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.