Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Usługi hostingowe
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Forum Ogólne > Hosting i Domeny > Własny serwer
kowal3013
Witam. Chciałbym się dowiedziec jaki sprzęt, łącza i oprogramowanie było by potrzebne do postawienia serwera oferujacego hosting www.
Maximus Marius
Nie chciał bym Cię tak od razu zniechęcać w przedbiegach ale jak zadajesz takie pytanie to lepiej się za to nie bierz.

kowal3013
Ale co by było potrzebne do takiego hostingu? Narazie myslałem taki osiedlowy serwer postawić dla kilku góra kilkunastu osób , a potem stopniowo go powiększać
kowal3013
I chciałem jeszcze dodać że miałem już serwer na domowym kompie pod win xp i krasnal , a chciałbym przesiąść się na linuxa.
Proszę o odpowiedź!!
gostek_
Nie pisz posta pod postem, od tego masz edytke.
Temat jest niepowazny, ale w skrocie:
- sciagnij i zainstaluj debiana
- poczytaj tu o panelach administracyjnych, serwerach www i ucz sie.
PS lacza osiedlowe to nie to samo co lacza hostingowe i zapomnij o swiadczeniu jakichkolwiek uslug. Mozesz jednak postawic prywatny serwerek i na nim sie pobawic. To zajecie na pare miesiecy i przy dobrych wiatrach wybije Ci z glowy postawienie krzaka.
Arkadiusz
Na PiO nie tolerujemy krzaków.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.
Kalisz