Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Tworzenie stron a darmowe szablony
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Forum Ogólne > Pogaduszki
webBartek
Witam,
zgłosił się do mnie klient z niskim budżetem, by zrobić mu wizytówkę firmy czy tam stronę firmową (kilka podstron). Aby zaoszczędzić znalazł sobie projekt na http://www.freecsstemplates.org/ i chce, żeby na nim oparł jego stronę.
Pytania:
1. Czy tak można?
2. Jeśli można, to czy mogę od siebie w stopkę wstawić link i informację np. "Witryna aktualizowana przez firmę XXXXXX" lub też "Treść osadzona przez firmę XXXXX"?

Oczywiście linki do autorów pozostaną.

Idąc dalej:
3. Czy mogę ewentualnie oferować 'ubogim' klientom takie rozwiązanie, które podał obecny klient? Czyli wykonanie strony (a właściwie osadzenie treści) korzystając z darmowych szablonów?
4. Czy można podpinać własne CMSy pod szablony i sprzedawać jako pełne strony firmowe?

Oczywiście klienci będą informowani o pochodzeniu szablonu.

Z góry dziękuje za odpowiedzi wink.gif

PS: Szukałem takiego tematu jednak nie znalazłem. Jeśli był niedawno poruszany - przepraszam.
Pozdrawiam
Maximus Marius
Trzeba by poczytać na jakiej licencji jest to co chcesz użyć i co sie z tym wiąże.
Te licencje są na licencji CC wiec w sumie nie widzę nic złego w tym aby zrobić stronę na takim szablonie i sprzedać taką stronę.

CYTAT
All of the free CSS templates provided on this website are licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 License, so they are free to use for both commercial and noncommercial purposes provided you link back to FreeCSSTemplates.org. For more information about this license, please click on the button below.

webBartek
Dzięki kolego za odpowiedź.
Czytałem to wcześniej, ale wiadomo - lepiej sie upewnić, niż wchodzić w konflikt z prawem wink.gif
Graduatte
Fajna stronka smile.gif Linka sobie zachowam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.