Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Prywata] Edytor tekstowy zliczający automatycznie ilośc znaków
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Forum Ogólne > Pogaduszki
tomek_25
Witam serdecznie.
Czy znacie może jakiś edytor plików doc , w którym mam na bieżąco możliwość podejrzenia ile znaków zapisałem?
W MS Word jest co prawda taka możliwość jednak trzeba plik zapisać i dopiero w zaawansowanych właściwościach ukazuje się ilość słów.
Pozdrawiam Tomek.
pzcjnr
Polecam Notepad ++. To naprawdę dobre narzędzie. Liczbę znaków masz pokazaną na stronie głównej, w dolnej stopce, bardzo dobrze widoczna. Program też automatycznie numeruje linie, jest to bardzo przydatne jak np. edytujemy skrypty i chcemy szybko odnaleźć daną linie w dużych skryptach.
alek
Jak chodzi o doc to w OpenOffice można sprawdzać na bieżąco. W właściwościach jest statystyka ile słów, liter, wierszy i takie tam.
G.Krawczyk
MS Word 2007 zlicza ilość znaków bez zapisywania.
tomek_25
Problem rozwiązany. Zainstalowałem MS Word 2007 i bardzo ładnie przedstawia ilość znaków ze spacjami i bez itd.
Do zamknięcia smile.gif.
Maximus Marius
@tomek_25 - A ile w ogóle teraz kosztuje MS Word 2007 ?
Łukasz Gugała
Zapewne godzinę ściagania z Internetu smile.gif Nie no, żartuję - nie wiem jak tam to masz tongue.gif
gielo
Nie rozumie ludzi ściągających nielegalny soft jak mają legalną, darmową i lepszą alternatywę
MMP
Gielo, do pakietu Office nie ma lepszej alternatywy, jest tylko legalna, i darmowa wink.gif
Maximus Marius
Jedyne czego brakuje mi w OppenOffice aby zrezygnować zupełnie z MS Office to "Analysis Tool Pack" bez tego jak bez reki.

Co jest ciekawe coraz częściej ludzie robią "duże oczy" jak im ktoś wyśle jakiś dokument z pakietu OOO. W sumie pozytywnie

MikołajZ.
Narzędzie do liczenia znaków
DreamStudio
function zlicz(value)
{
isreturn="Ilość znaków: "+value;
return isreturn;
}

<textarea name="opis" cols="" rows="" onkeyup="document.getElementById('opis').innerHTML=zlicz(this.value.length);"></textarea>
<b id="opis"></b>

Jeśli chodzi o html to można tak, jeśli chodzi o program-edytor tekstu to IMO wszystko oprócz notepad mają taka opcje smile.gif
Plus swojego edytora to taki, że można dodać różne dobre rzeczy np: synonimy itp.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.