tomek_25
28.03.09 - 09:53
Witam serdecznie.
Czy znacie może jakiś edytor plików doc , w którym mam na bieżąco możliwość podejrzenia ile znaków zapisałem?
W MS Word jest co prawda taka możliwość jednak trzeba plik zapisać i dopiero w zaawansowanych właściwościach ukazuje się ilość słów.
Pozdrawiam Tomek.
Polecam Notepad ++. To naprawdę dobre narzędzie. Liczbę znaków masz pokazaną na stronie głównej, w dolnej stopce, bardzo dobrze widoczna. Program też automatycznie numeruje linie, jest to bardzo przydatne jak np. edytujemy skrypty i chcemy szybko odnaleźć daną linie w dużych skryptach.
Jak chodzi o doc to w OpenOffice można sprawdzać na bieżąco. W właściwościach jest statystyka ile słów, liter, wierszy i takie tam.
G.Krawczyk
28.03.09 - 10:24
MS Word 2007 zlicza ilość znaków bez zapisywania.
tomek_25
28.03.09 - 10:28
Problem rozwiązany. Zainstalowałem MS Word 2007 i bardzo ładnie przedstawia ilość znaków ze spacjami i bez itd.
Do zamknięcia

.
Maximus Marius
28.03.09 - 11:00
@tomek_25 - A ile w ogóle teraz kosztuje MS Word 2007 ?
Łukasz Gugała
28.03.09 - 11:17
Zapewne godzinę ściagania z Internetu

Nie no, żartuję - nie wiem jak tam to masz
Nie rozumie ludzi ściągających nielegalny soft jak mają legalną, darmową i lepszą alternatywę
Gielo, do pakietu Office nie ma lepszej alternatywy, jest tylko legalna, i darmowa
Maximus Marius
28.03.09 - 11:51
Jedyne czego brakuje mi w OppenOffice aby zrezygnować zupełnie z MS Office to "Analysis Tool Pack" bez tego jak bez reki.
Co jest ciekawe coraz częściej ludzie robią "duże oczy" jak im ktoś wyśle jakiś dokument z pakietu OOO. W sumie pozytywnie
MikołajZ.
28.03.09 - 12:44
DreamStudio
28.03.09 - 14:02
function zlicz(value)
{
isreturn="Ilość znaków: "+value;
return isreturn;
}
<textarea name="opis" cols="" rows="" onkeyup="document.getElementById('opis').innerHTML=zlicz(this.value.length);"></textarea>
<b id="opis"></b>
Jeśli chodzi o html to można tak, jeśli chodzi o program-edytor tekstu to IMO wszystko oprócz notepad mają taka opcje

Plus swojego edytora to taki, że można dodać różne dobre rzeczy np: synonimy itp.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.