Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Cztery sposoby na unikalną treść
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Pozycjonowanie i Optymalizacja > Katalogi i Preselle
fahofiec
Polecam lekturę artykułu Cztery sposoby na unikalną treść do preceli, gdzie szczegółowo omówiono najlepsze metody pozyskiwania tekstu w celu wspomagania promocji w wyszukiwarkach.
mmarek
Nuda.
Yeden
Czyli: Biblia - słusznie, teraz czas na Reja, Kochanowskiego, a zwłaszcza Józefa Ignacego Kraszewskiego - płodny był z niego autor. rolleyes.gif
fahofiec
Jak widać, artykuł napisano przede wszystkim z myślą o początkujących pozycjonerach - stanowi on dla nich niecenione źródło informacji i pomysłów (proszę przeczytać do końca!), natomiast doświadczeni profesjonaliście nie znajdą w nim nic nowego, ale być może lepiej uświadomią sobie znaczenie pewnych rzeczy. wink.gif

CYTAT
Czyli: Biblia - słusznie, teraz czas na Reja, Kochanowskiego, a zwłaszcza Józefa Ignacego Kraszewskiego - płodny był z niego autor.

Chyba nie o takie teksty chodziło. biggrin.gif biggrin.gif
Helid
Tłumaczyć, szukać kopiować?! Omg, nie łatwiej napisać?
Yeden
CYTAT(fahofiec @ 26.02.09 - 19:09) *
CYTAT
Czyli: Biblia - słusznie, teraz czas na Reja, Kochanowskiego, a zwłaszcza Józefa Ignacego Kraszewskiego - płodny był z niego autor.

Chyba nie o takie teksty chodziło. biggrin.gif biggrin.gif

Dlaczego? U Kraszewskiego dopasujesz coś na każdy temat (prawie). rolleyes.gif
fahofiec
A jaka jest Wasza opinia na temat tego nowatorskiego rozwiązania, jakim jest syntezator mowy online, który automatycznie czyta cały tekst na głos?
AdamAGP#
u mnie czyta w przyspieszonym tempie smile.gif bzlala blzlala... i tak dalej, ale ogólnie to fajna sprawa chyba
Yeden
Powinno sie go instalować na forach. Każdy user ma inny głos. Otwierasz temat, puszczasz lektora i możesz odejść od kompa.

Inna opcja - nagrywanie własnych postów - najpierw audio, a jak się sprawdzi to rownież video. Zaleta - nie ma ortów, intonacja mówi wiele o intencjach itp.
jubi
CYTAT(Yeden @ 26.02.09 - 21:32) *
Zaleta - nie ma ortów

Wtedy to już by nie było zaletą, a wymogiem - nigdy nie wiesz z czym może Ci wyjechać dysortograf, czy jakiś inny dysx.
Co do artykułu - nic odkrywczego, nawet nie jest to podane w ciekawej formie. Coś jak wykłady z ekonomii...
pandha
hej, ja tam sie nie znam, ale brzmi to dla mnie jak ivo, ivona czy jakos tak, a swego czasu jak zapytalem ich o wykorzystanie syntezatora na stronie to chcieli cos ok 2k. z jakiego ty korzystasz? i czy jest wersja angielska wink.gif
Qbexus
A nie jest to tak że tekst z syntezatora jest zgrany do mp3 a potem wsadzony do flasha?
pandha
po rejestracji na ivo masz opcje download albo kod flash na strone, wtedy ciagnie plik od nich. widze tez ze maja nowe ceny, za sredniej dlugosci tekst wychodzi mi od 5 do 10 zl. jest tez wersja darmowa
Grim
Ładnie popieprza ten syntezator biggrin.gif i nie wiem jak Was ale mnie osobiście strasznie wkur... akcentowanie mad.gif

Pozdrawiam cool.gif
fahofiec
CYTAT(Grim @ 27.02.09 - 00:00) *
Ładnie popieprza ten syntezator biggrin.gif i nie wiem jak Was ale mnie osobiście strasznie wkur... akcentowanie mad.gif

Pozdrawiam cool.gif

Mnie także bardzo denerwują nieprawidłowe akcenty i intonacja, ale zauważmy, że jeszcze kilka lat temu było w ogóle nie do pomyślenia, żeby komputer sam mógł przeczytać jakiś tekst - to było istne science fiction. A teraz i tak całkiem nieźle sobie radzi, jak na maszynę. wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.