Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak zarobić 5 tys miesiecznie na swoim zapleczu
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Forum Ogólne > Pogaduszki
Stron: 1, 2, 3, 4
Xann
Tyle ostatnio się mówi o zapleczach jak powinne wyglądać prawdziwe zaplecza a ja napisałem jak można zarabiać na pozycjonowaniu nie pozycjonując stron.

Odpowiedz jest bardzo prosta robić strony dla innych pozycjonerów ale zanim oni je wezmą można na nich spokojnie zarobić , jak zarabiacie Wy nie wiem ale jak zarabijam ja macie tu podane na tacy http://www.seoparty.net/news/artykuly/zara...ycjonujac_stron
Lexy
Artykuł dobry, ale za krótki i zbyt ogólny.

Do metod zarabiania na stronach dodałabym jeszcze zarabianie na mailingu:

1. dodajesz na stronie formularz do zapisania się do newslettera, gdzie albo w zamian dajesz coś za friko (np. ebook czy gratisowy okres korzystania z któregoś z Twoich produktów) albo zwyczajnie chcesz informować o nowościach, przy czym lepszy efekt będzie przy pierwszej opcji ;-)
2. zaznaczasz oczywiście, że osoba zapisująca się do newslettera wyraża zgodę na przesyłanie materiałów reklamowych;
3. co jakiś czas (niezbyt często, ale regularnie) wysyłasz reklamy albo swoich stron, albo stron, które je wykupiły. Przy okazji w mailach możesz wstawić linki partnerskie do różnorodnych programów.

Fakt, część osób wypisze się z newslettera jak tylko dostanie to co chce, ale tacy są w mniejszości. Dużo tutaj zależy od tego kiedy rozpocznie się wysyłanie maili (czy po tygodniu czy dopiero po kilku miesiącach od zapisania), więc tu najlepiej zagadać z kimś kto ma w tym doświadczenie i da kilka wskazówek.
Irek
CYTAT
Zarabiaj na pozycjonowaniu nie pozycjonując stron
CYTAT
1. - sprzedaż linków reklamowych
2. - tematyczne artykuły sponsorowane
3. - instalowanie programów partnerskich np. (alegro)
4. - instalowanie adsense
Niby kto zapłaci za cokolwiek na stronie będącej na końcu wyników wyszukiwania i skąd ludzie do programów partnerskich?
Mich@ł
No jak dla mnie artykuł nawet ciekawy wink.gif

CYTAT
No to do dzieła, aha i PKT najlepiej opłaca się sprzedawać w e-weblink cena 400 netto za 100 tys to bardzo ładny zarobek
Akurat na stronach ładnych mających np 30 podstron zbyt wiele nie zarobi się na sprzedaży punktów eweblinka. Raczej stawiałbym na SWL stałych czyli linkme i statlink wink.gif

I ogólnie to że paczka punktów w ewebie kosztuje 400 zł netto to wcale nie musi oznaczać że jest to najbardziej opłacalne smile.gif

CYTAT
serwis turystyczny http://www.e-pieniny.info/ przynosi nam zyski za reklamę banerową , linkową , artykuły sponsorowane , adsense oraz punkty w SWL
tak jak już wcześniej pisałem to jest akurat pomysł nie trafiony z uwagi na to że za taką małą stronkę zapleczową nie dostaniemy zbyt dużo punktów. Bardziej się opłaca dodać ją do systemu linków stałych i wtedy sprzedawać punkty smile.gif
k3rn3l
Generalnie temat ciekawy. Ja zauważyłem, że w US bardzo często zarabiają w ten sposób na wszelkiego rodzaju reklamach, etc....
Czyli nie tylko samo pozycjonowanie pod Klienta, ale również własne zaplecze które zarabia...
tomek_25
CYTAT
Akurat na stronach ładnych mających np 30 podstron zbyt wiele nie zarobi się na sprzedaży punktów eweblinka. Raczej stawiałbym na SWL stałych czyli linkme i statlink wink.gif

Jak będzie wartościowa strona to łapnie PR a jak łapnie PR to łapnie bonusy.
Wartościowa strona to dobrze podlinkowana strona a to też jest premiowane w ewebie.
pandha
artykul zupelnie bez sensu. nikt o zdrowych zmyslach nie zaplaci za reklame na zapleczowkach, na adsense sie nie da w ogole zarobic, podpinanie systemow - coraz wiecej ludzi na wartosciowych stronach tego nie robi bo boja o sie filtr. wiec jak mozna zarobic na stronach? przecietna strona zapleczowa ma malo odwiedzin, wiec jak na niej zarobic, kto zaplaci za artykul sponsorowany???? sorry, ale to co piszesz to bajka. chyba ze dla ciebie strony ktore maja po kilka/kilkanascie tysiecy uu dziennie to zwykle zapleczowki. wtedy to rozumiem ze mozesz na tym zarobic.
Mich@ł
CYTAT
Jak będzie wartościowa strona to łapnie PR a jak łapnie PR to łapnie bonusy.
Wartościowa strona to dobrze podlinkowana strona a to też jest premiowane w ewebie.
No tak ale ile można dostać max za mała stronę dobrze podlinkowaną z PR smile.gif? 3-4k punktów?

100k punktów eweba == 300 zł netto/brutto (?) [takie ceny widzę w bazarze]

A więc wystarczy policzyć jaki jest zysk wink.gif

Dodając taką samą dobrą stronę do statlinka czy linkme dostaniemy punkty na których więcej zarobimy niż na ewebie smile.gif Dodatkowo linki stałe jednak są bezpieczniejsze dla strony niż rotacyjne. Takie jest przynajmniej moje zdanie.

CYTAT
na adsense sie nie da w ogole zarobic,
Da się zarobić wink.gif Jednakże nie wrzuciłbym AdSense na jakaś zapleczówkę z obawy o konto..
relons
Brakuje istotnej informacji: ile takich zapleczy i jaki łączny ruch muszą mieć, aby zarabiały 5K/mc smile.gif. I przychylam się do tego co napisał Mich@ł, że więcej można zarobić na systemach linków stałych (co oczywiście nie znaczy, że instalować e-weblinka się nie opłaca).
Advertex
american dream nie istnieje wink.gif

Lexy
CYTAT("pandha")
nikt o zdrowych zmyslach nie zaplaci za reklame na zapleczowkach

pandha, mi płacą i Ty również byłeś taką reklamą zainteresowany ;-) Przecież zapleczówki nie muszą wyglądać jak spam i dla zwykłych internautów to mogą być w pełni wartościowe strony jak każda inna. Od czasu do czasu dostaję zapytania od firm w sprawie reklamy (linki, artykuły sponsorowane albo banery) nawet na tych stronach, z których nie do końca jestem zadowolona jeśli chodzi o ich jakość.
CYTAT("pandha")
przecietna strona zapleczowa ma malo odwiedzin

Aby to skomentować, chciałabym najpierw spytać ile to jest mało. Zdarzają się dni, w których na AdSense więcej zarabia strona z odwiedzalnością 10 razy mniejszą niż ta, która zazwyczaj zarabia najwięcej.
CYTAT("relons")
ile takich zapleczy i jaki łączny ruch muszą mieć, aby zarabiały 5K/mc

O to samo chciałam spytać ;-)
gielo
to na czym i czy wogle zaczniesz cokolwiek zarabiać zależy od twoich predyspozycji oraz sposobu myślenia.
To że ty nie zarabiasz nie znaczy że się nie da. Da się i nie tylko na tym co podał xann.

Jednym jednak zajmuje osiągnięcie sukcesu rok a innym 10-20-30 lat. Jeszcze inni nigdy nic nie osiągną.

Takie życie
gostek_
Xann sposoby ktore podales sa dobre na krotka mete. Napisalem to w komentarzu ale go nie przepusciles biggrin.gif
Pomijajac fakt, ze polowa z tych sposobow to najlepszy sposob na filtra.

Moje metody:
- nie ilosc a jakosc. Kilka prostych stron tematyka nieruchomosci/meble/kredyty
- szerokie pozycjonowanie
- czesta aktualizacja
i mimo ze odwiedzalnosc siega gora 50 unikow dziennie, $$ jest na poziomie "zadowalajacym" wink.gif
- smieci u mnie nie zarabiaja. Nie sprzedaje linkow i nie daje na nich ADS.
sz3lo
Kwestia tego co nazywamy zapleczem. Jeżeli jakaś strona regularnie zarabia jakieś większe kwoty to automatycznie przestaje być zapleczem i staje się wartościową stroną. wink.gif
MrBullet
Niezła propaganda pro-eweblinkowska. Ja bym podsumował to tak, 5k zarobić na czymkolwiek to w ogóle nie jest problem i nie ma znaczenia czy to jest pozycjonowanie czy tworzenie stron dla klienta. Schody zaczynają się wtedy kiedy przez kilka lat musisz sumiennie pracować i co dzień pilnować samego siebie a to jest wg mnie wyznacznik czy osiągniemy to co chcemy. Tak więc praca, sumienność i jeszcze raz praca. Jest jeszcze jeden aspekt który nie został poruszony: czy chciałbym całe swoje życie pracować w ten sposób? Niektórych to po prostu nie rajcuje i wolą zarobić 2k i mieć ze swojej pracy niezły fun.
Wojciech Łuczak
Xann, twoje zaplecze zawiera zduplikowaną treść z różnych serwisów. Pomijam kwestię prawną, na pewno dostałeś zgodę od właścicieli innych serwisów na przedruk (chociaż zwyczajowego odnośnika skąd pochodzi artykuł nie umieściłes), ale moim skromnym zdaniem więcej ludzi odwiedziłoby twoją stronę gdyby treść była unikalna. Raz - więcej odwiedzin z google, dwa - więcej powracających użytkowników.
Tomahawk
Ale pierdoła s Ciebie Xann...

Te stronki w pokazanym zapleczu to dobre stronki... I jeżeli są zapleczem to tylko dlatego że są używane jako zaplecze. Mają dobrą treść, grafikę...

I opisywanie jak zarobić na takiej stronie niewiem czemu ma służyć... Przecież trzeba być kretynem żeby niewiedzieć jak zarobić na tak ładnej stronce...

Co innego jak by w arcie opisane było jak zarobić na dmozach, qlwebach i innych spamach...
gostek_
CYTAT(Tomahawk @ 22.02.09 - 17:55) *
Przecież trzeba być kretynem żeby niewiedzieć jak zarobić na tak ładnej stronce...

No to jest bardzo ciekawy argument. Strona musi na siebie zarabiac, bo jest ladna..
Tomahawk
Ech zaraz musisz brać dosłowenie... przez to "ładna" miałem na myśli takie stronki jak prezentowane w tym artykule. Czyli z dobrą treścią i ładnym designem....

Jak mówisz np. "ładne pieniądze wziąłem za..." to nie znaczy że te pieniądze się błyszczą i są wyprasowane tylko że jest ich dużo...

kapisz?
gostek_
Gdy sie rozmawia o pieniadzach, kazde slowo bierze sie doslownie, kapisz?
Eot
fahofiec
CYTAT(Tomahawk @ 22.02.09 - 19:55) *
Ale pierdoła s Ciebie Xann...

Te stronki w pokazanym zapleczu to dobre stronki... I jeżeli są zapleczem to tylko dlatego że są używane jako zaplecze. Mają dobrą treść, grafikę...

I opisywanie jak zarobić na takiej stronie niewiem czemu ma służyć... Przecież trzeba być kretynem żeby niewiedzieć jak zarobić na tak ładnej stronce...

Co innego jak by w arcie opisane było jak zarobić na dmozach, qlwebach i innych spamach...

Obecnie nikt normalny nie stawia żadnych DMOZów, qlWebów i spamów jako zaplecze, bo to działanie na krótką metę. Teraz każdy dobry pozycjoner dąży do stawiania wyłącznie jakościowego zaplecza, takiego jak pokazane przez Xanna. Ja również posiadam kilkanaście witryn wspomagających i wszystkie zawierają zapierającą dech grafikę oraz absolutnie unikalną i wartościową treść!
Xann
Cześć nie zrozumiała a druga cześć , bardzo dobrze zrozumiała, moje zaplecze to strony firmowe, sklepy firmowe , czy strony tematyczne, są to prawdzie strony internetowe , być może popełniłem błąd obnażając się ale chce wam pokazać ze dla mnie era wiki i dmozów skończyła sie dwa lata temu co nie oznacza że ich nie posiadam

Jak zarabiam ? nie mam 5 stron , każdego dnia wypuszczam jakąś stronkę to o akwarystyce to o aparatach cyforwych , patrzę co jest na topie np: projekty domów , i stawiamy strony o projektach domów

Ktoś powiedział ze co mi z strony zzfiltowanej smile.gif pomyślcie od razu chcecie mieć podane na talerzu

@Lexy tak masz racje nie powiedziałem wszystkiego smile.gif

Ile trzeba mieć takich stron żeby zarobić 5K ? smile.gif no to jest do wyliczenia bardzo prosto

ps. Teraz wiecie dlaczego nie linkuje zaplecza wink.gif

ps2. I najważniejsze zaplecze ma zarabiać na was jak by nie było Google, naprawdę nie warto się całkowicie uzależniać od Google
zgred
Tak tak ... do czasu aż ktos podpieprzy Ci wszystko z zapleczem. Ale wlasnie jestem w trakci estawiania nastepnych 40 serwisów biggrin.gif

ostatnie kilka dni spowodowało że zaczałem myslec inaczej smile.gif
tomek_25
CYTAT
Obecnie nikt normalny nie stawia żadnych DMOZów, qlWebów i spamów

Nie stawiasz spamów ? Nie żartuj biggrin.gif
Xann
CYTAT(zgred @ 22.02.09 - 21:06) *
Tak tak ... do czasu aż ktos podpieprzy Ci wszystko z zapleczem. Ale wlasnie jestem w trakci estawiania nastepnych 40 serwisów biggrin.gif

czy ty dostałeś bana ????

Jak ktoś podpieprzy to dostanie filtra , z tego co wiem nie sa one wieczne , strony jak wiecie wracają , zawsze wracają , druga sprawa ja nawet nie wiem cze są w filtrze dbam jedynie o PR , lepiej sie sprzedaje reklame

Podkreślam moim założeniem było zarabianie na stronach tak jak by Gnie istniało
Lok
G nie bedzia dzialac>>skonczy sie ruch>>klienci nie beda placic za reklame,co wtedy?wink.gif
Syhro
Ale ktoś chyba wtedy przejmie pałeczkę po Guglu, czyż nie?... wink.gif
patro
CYTAT
Podkreślam moim założeniem było zarabianie na stronach tak jak by Gnie istniało

Xann to skąd ty bierzesz uu? Przecież nikt nie kupi bannera na forum gdzie jest dziennie kilka uu.
harley7
jak zarobic na zapleczu bez pozycjonowania. czyli zakladam iz robisz sobie stronki, ladujesz w nie ladna grafe, mowisz o nich kumplom, robisz te swoje magiczne rzeczy i zaczynaja dawac taka kase ze jedziesz na bermudy i zapominasz o wszystkim. a tak na prawde to ty mowisz o zadbanych stronach, nad ktorymi trzeba spedzic mnostwo czasu zeby mialy dobry content ciekawy dla userow, ladna grafe, w ktore trzeba inwestowac i ktore trzeba pozycjonowac bo inaczej skad bierzesz ruch??? wiec troche to wg mnie nie pasuje. ja osobiscie strony zapleczowe ktore maja juz sporo uu i zaczynaja zarabiac nie traktuje jako zapleczowki ale jako serwisy nad ktorymi warto siedziec i je pozycjonowac bo sie po prostu oplaca.a ze przy okazji pomoga innej stronie? super.
Pawka
Bardzo dobry art, Xannie.
Szkoda ze nie wszyscy zrozumieli jego sensu, moze to i lepej.
Dawno tu widze ze ludzie nie moga sie porozumiec gadajac na niby wspolone tematy.

Dlatego ze kazdy niby mowi - robie pozycjonowanie, seo. ale nie kazdy robi to zawodowo. Jak ktos ma firme, klientow, kilka tys. hasel, robi seo zawodowo od kilku lat - to jedna sprawa.
Jak ktos ma hobby, jest amatorem, bawi sie w seo, bo lubi, w dobrym sensie, ale jednak jest amatorem, to inna sprawa (ja jestem amatorem)
amator tez niby robi seo, tez ma swoje pare hasel, nawet moze kilka lat czytac pio, ale nie ma odpowiedzialnosci, nie bierze za robote kase, just have fun, rozrywka, radocha i frajda.

i teraz - gadaja takie zawodowcy z amatorami. I czesto porozumienie nie jest mozliwe niestety. ( temat -soczewki kontaktowe krakow)

zawodowcy co innego maja na mysli, amatorzy - co innego.
jedno to same slowo oznacza zupelnie co innnego dla nich. (przyklad - filtr, ban)

zawodowec ma utrzymac z seo rodzine, zone , dzieci , amator nic nie musi.
zawodowiec dostaje filtra, bana - telefon napierd...la od wscieklych klientow, zawodowec kombinuje, robi 301, nie spi w nocy, siwe wlosy, wodka, rozwod, alimenty na dzieci, skakac z okna? czarne wizje bankrotswa i zamkniecja firmy, szal.

a amator? amator dostaje filtra, bana - olewa i robi inne haslo dla frajdy, o zafiltrowanym zapomina.

zarobek? sporo tego jest. bannery, ads, linki mozna sprzedawac w 50 miescach.
pp istnieje poprostu kosmiczna ilosc, nie tylko tradedoubler.

sa metody zarabiania na stronach bez ruchu, nawet niezaindeksowanych - zbanowanych w google. sa metody dywersyfikacji. Nie tylko sprzedaz punktow.
znowu - jak masz sporo stron, domen serwerow, ban filtr nie sa juz az tak straszne.

p.s. a swoja droga jestem bardzo ciekaw Xanie co tam za niespodzianki szykujesz?
weblink, skrypty, staty, teraz fajny blog z artykulami o seo. Co dalej, Tomek?
Napiszesz jeszcze kilka artow, wychowasz naprawde bardzo mocne mlode pokolenie seo. I co dalej? Emerytura?
idolw
CYTAT(pandha @ 22.02.09 - 14:45) *
artykul zupelnie bez sensu. nikt o zdrowych zmyslach nie zaplaci za reklame na zapleczowkach

ja chetnie kupuje smile.gif

Przy okazji warto dodac, ze jak juz sie robi te stronki dobre jakosciowo, ich lokalizacja pod wzgledem IP nie jest az tak bardzo wazna.

@Xann, widze ewolucje w promocji systemu. Z chamskiej i nachalnej na oparta na dodaniu wartosci. Wiecej takich dzialan. Gratuluje.
Xann
CYTAT(idolw)
@Xann, widze ewolucje w promocji systemu. Z chamskiej i nachalnej na oparta na dodaniu wartosci. Wiecej takich dzialan. Gratuluje.

Dwa posty dwie rozne odpowiedzi smile.gif http://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=512551

ale spoko nie czepiam się tak tylko mi wpadło w oko smile.gif

odnośnie filtowanie zaplecza:

- filtry nie trwają wiecznie
- ciągle mylicie pojecie zaplecza pod SWL z zapleczem na którym się zarabia - to są normalne strony internetowe, bardzo dobre zaplecze to PP od rezerwacji hoteli - gorąco polecam oraz pp od projektów domów jedno rodzinnych
- jak zafiltują wszystkie dobre strony to co zostanie z przodu ?
- jeżeli tylko i wyłącznie takie strony będą w SWL to co w tedy ? smile.gif
idolw
heh, moja pochwala wynikala z tego, ze Twoja promocja poszla z "puka w dno od spodu" odrobinke wyzej ;-)

Vega
CYTAT(Xann @ 23.02.09 - 08:40) *
[...] bardzo dobre zaplecze to PP od rezerwacji hoteli[..]

Ja tylko wtrącę, że chętnie kupię linki na takim zapleczu smile.gif Jakby ktoś miał ofertę, to PW.
idolw
hehe, ja tez chetnie kupie takie linki wink.gif
Xann
No widziecie Panie i Panowie na co jest zapotrzebowanie ??? wystarczy teraz zabrac sie do pracy i za 3 miesiące zebrać żniwa z zaplecza pod turystykę czy hotelarstwo , już na tacy macie podane co jest na TOPIE
witko2006
Tylko pytanie - czy tego typu serwisy też trzeba pozycjonować? Nie chodzi mi o dopalanie za pomocą SWL tylko np. precle tematyczne itp.?
adby
No jeśli chcesz, żeby ktoś kupił od Ciebie link na takim zapleczu, to musi być podlinkowane, tematycznie.
Xann
Dokładnie , należny o nie dbać i traktować je jak strony firmowe, tylko zadbane podlinkowane z jakimś PR3 a nie daj boże PR5 to hohohoho same rodzyneczki , zacznijcie poważnie podchodzić do zaplecza jako do stron prawdziwych stron internetowych , serwis o modelu telefonu czy też serwis o modelu laptopa modelu samochodu , przecież tematów jest nieskończoność, no ale fakt nie da się tego zrobic z automatu smile.gif tu trzeba popracować smile.gif
idolw
mozna tez na bialorusi kupowac content i sprzedawac dalej. wtedy sie pracuje tylko na zdobycie kontaktu do dostawcow tresci. to dla leniwych wanna-be-milionerow wink.gif
Irek
CYTAT(witko2006)
czy tego typu serwisy też trzeba pozycjonować?
Należy uważnie czytać
CYTAT(www.seoparty.net)
Zarabiaj na pozycjonowaniu nie pozycjonując stron
witko2006
Rozumiem ,że mają to być strony traktowane tak jak Xann wspomniał jako strony firmowe.

Tylko ,że trochę zaczynam się już gubić - zakładając ,że strona ma unikalny content i raz na jakiś czas może ktoś w nią wejdzie, lecz żeby mieć jakieś przyzwoite ilości odsłon, trzeba chociażby dodać link do precla smile.gif

No chyba ,że się mylę smile.gif

Pozdrawiam.
Tomasz Kurzak
witko2006, skoro ma strona zdobyć to pr to musi być linkowana, skoro musisz ją traktować jako stronę firmową to też musisz o nią dbać i linkować. A jeśli ma dużo unikalnej fajnej i ciekawej treści to linkowanie samej domeny wystarcza, bo będziesz miał wejścia z long taila. I nie chodzi o to że nie możesz dodawać stron do katalogów czy precli, ale o to, że musi mieć jakieś wartościowe linki tematyczne i nie możesz ze strony zapleczowej o komórkach linkować bukmacherki, bo serwis straci na swojej renomie wink.gif

Co do samego tematu, to bardzo ciekawy temat i prawda jest taka że takie zaplecze się opłaca stawiać. Spędzasz nad nim kilka godzin i ono samo się utrzymuje i często zarabia coś na siebie dodatkowo, a dzięki temu linki na nasze najważniejsze strony mamy na czysto, bez kosztów dodatkowych, bo za te linki płacimy jedynie tym krótkim czasem w którym trzeba się postarać wink.gif A jak stronka trochę zarobi warto ją pociągnąć dalej. PP jest fajnym sposobem i bardziej polecam pp z prowizją aniżeli ppc. Przy ppc mamy niby ten stały dochód, ciągle w tych samych granicach, jednak przy odrobinie szczęścia, z prowizji dużej usługi możemy wyłapać fajne pięniądze i z jednego klienta mieć 200zł, a z ppc 200zł możemy zbierać na zwykłym zapleczu i 2 miesiące, ale zawsze coś, kilkadziesiąt takich stron i już jest 2k na czysto, jedna strona dostanie bana czy wpadnie w filtr, mamy kilkanaście innych i robimy następną wink.gif

I jeszcze jedno. Można zarabiać także na sprzedawaniu takich domen i serwisów w przyszłości. Jeśli o to zadbamy, serwis stoi 2 lata, to możemy zarządać za niego pokaźną sumkę i nie czekać aż sama ją urobi.
Xann
CYTAT(ilgesu)
I jeszcze jedno. Można zarabiać także na sprzedawaniu takich domen i serwisów w przyszłości. Jeśli o to zadbamy, serwis stoi 2 lata, to możemy zarządać za niego pokaźną sumkę i nie czekać aż sama ją urobi.

tak dokładnie

To jest właśnie zarabianie na pozycjonowaniu bez pozycjonowania czyli stawiacie zaplecze dla innych pozycjonerów a zanim je kupią już kupią na nich linki to zarabiacie na adsensie lub sprzedaży PKT w SWL czy tez innych PP
Pawka
idolw, nie to zebym sie czepial, ale tak szczesliwie sie skada, ze akurat jestem Bialorusinem, (takim prawdziwym, z paszportem i obyewatelstwem) - i chce ci uswiadomic jakie tam sa (kosmicznie wysokie) ceny na teksty.

2-3 dolary - 1k znakow, kopirajt, czyli oryginalny art
1-1,5 dolary - rerajt czyli przepisywanie swoimy slowami obcego artykula.

zerknij tu: http://forum.searchengines.ru/forumdisplay.php?f=68

Pisze kosmicznie wysoki w porownaniu z innymi cenami, pol loitra wodki do niedawna jeszce kosztowalo tam 0.7 dolara.
czyli przelicz - 1 art na 3-5k znakow na wodke tu i tam.
Irek
O jakim zapleczu Wy piszecie? Czy jeżeli sprzedam link na stronie to staje się ona zapleczem? Może wielkość zarobku ze strony ma znaczenie, do jakiej kwoty strona jest zapleczem? Zapleczem do tej pory były strony służące pozycjonowaniu innych stron, jeżeli mamy nie zajmować się pozycjonowaniem to czy strony które temu służyły nadal są zapleczem? Czy onet.pl wstawiając lub sprzedając link staje się zapleczem?
Tomasz Kurzak
Irek, chyba chodzi o to, że jeśli stawiamy zaplecze - czyli jak mówisz stronkę, która ma pomagać w pozycjonowaniu innej, to warto zadbać o to, by nie był to śmieć, ale wartościowa unikalna stronka, na której przy okazji można zarobić wink.gif Przynajmniej ja tak to rozumiem.
Irek
Może i tak ale ...
CYTAT
ja napisałem jak można zarabiać na pozycjonowaniu nie pozycjonując stron
Tomasz Kurzak
Poprostu za dużo powiedziane. Wydaje mi się, że to "nie pozycjonowanie stron", to nie wbijanie jej na konkretne frazy na wysokie miejsca, tylko zdobywanie wejść z googla z long taila i jakichś dziwnych przypadkowych fraz, co można zdobyć paroma tematycznymi linkami. Ta teza poprostu chyba za daleko wybiega bo i tak na takiej stronie 99% traficu to wejścia z Googla.
Xann
można linkować stronę "naturalnie" czyli adresem http://www.seoparty.net/ , skatalogować. Ba powiem inaczej storna może mieć dwa , trzy linki a mieć PR2 nieprawda ?

Zarabianie na pozycjonowaniu polega na tym ze klient płaci wam za pozycje , tu sie nie musicie się pozycjami przejmować , zbiera się BL , kupujący linki na to patrzy też
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.
Ekonomia - Sala urodzinowa warszawa