Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wgrywanie dużych baz mysql na localhost.
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Forum Ogólne > Hosting i Domeny > Własny serwer
tomek_25
Witam serdecznie.
Posiadam kilka baz o sporej pojemności 50-200MB (głownie są to bazy for phpbb by przemo).
Nie potrzebuje tego wgrywać na serwer (zajęło by mi to w cholere czasu a nawet nie wiem jak się za to zabrać).
Chciałbym wgrać te bazy na localhost. Zainstalowałem sobie znanego wszystkim Krasnala (próbowałem też Foxa,Wampa itd).
Jednak po instalacji mam PHP,mySQL wszystko co trzeba jednak nie wiem co dalej.
Na localhost mam wgrane PHPbb by przemo, ale nie mam pojęcia jak to zainstalować.
Jeżeli ktoś z was ma ochotę mi udzielić jakiejś darmowej rady to będę bardzo wdzięczny. Jeżeli ktoś chce podzielić się wiedzą za pieniążki (no cóż nie każdy chce smile.gif ) to zapraszam na PM.
Pozdrawiam Tomek

luq
logujesz się w konsoli, prawdopodobnie poleceniem "mysql -u root -p" a następnie wybierasz bazę danych do której chcesz zaimportować dane ("use nazwa_bazy") i poleceniem "source c:\sciezka_dostepu" importujesz plik.
tomek_25
Do tego zmierzałeś ?

Tylko nie wiem czy w ogóle wykonywane są polecenia sad.gif.
Jaki błąd robię?
luq
po każdym poleceniu średnik "use krasnal;" ENTER "source c:\baza1.sql;" ENTER smile.gif

<edit>
aha, widzę że jeteś od razu zalogowany do mysql, także "mysql -u root -p krasnal" możesz sobie darować.
tomek_25
Dobra doszłem tylko mój mysql.exe domyślnie loguje się na zwyklego usera a nie roota (nie umiałem się przelogować na root polecenie mysql -u root -p password; nie działało ,być może trzeba je inaczej uruchomić ale mniejsza z tym.
Nadałem full uprawnienia wszystkim userom (wiem że to niebezpieczne ale robię to lokalnie i tylko ja korzystam z komputera więc w takim wypadku nie mam się czego obawiać smile.gif .
Stworzyłem nową bazę (z poziomu PHPmyadmin)
dałem
KOD
use baza1;

a potem
KOD
source c:\baza1.sql;

No i śmiga smile.gif
Serdecznie dzięki za pomoc luq smile.gif
Do zamknięcia!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.